top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/30/2021

Updated: Aug 31, 2021



Політика

Зустріч Володимира Зеленського та Джо Байдена перенесли на 1 вересня

Зустріч президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена перенесли на 1 вересня. Цю інформацію українській службі "Голосу Америки" підтвердили у Білому домі. За попереднім планом, зустріч президентів мала відбутись 31 серпня. Тоді як 1 вересня у Володимира Зеленського у США були заплановані інші події. Дату прийому Володимира Зеленського в Білому домі переносять вже вдруге - спочатку зустріч із президентом Байденом мала відбутись 30 серпня, однак згодом план змінили. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, тоді це відбулось "у зв'язку з розширенням програми візиту".


Економіка

45% українців хочуть придбати квартиру, і тільки 6% – можуть

45% мешканців Києва, обласних центрів та міст-мільйонників хотіли би покращити житлові умови і придбати нове житло. Про це йдеться в результатах соціологічного дослідження, яке на замовлення компанії M4U провела компанія Gradus. За розрахунками M4U, у 2020 році лише близько 3% "бажаючих" змогли придбати нову квартиру. Як повідомив директор M4U Володимир Даниленко, внаслідок локдаунів 2020-2021 років та запуску програми іпотечного кредитування під 7% кількість інвесторів, що розглядають можливість купівлі квартири на вторинному ринку, зрівнялася з "первинкою". Таким чином, загалом близько 6% мешканців Києва, обласних центрів та міст-мільйонників 2020 року мали фінансову можливість реалізувати бажання придбати квартиру.

Соціум

До Дня загиблих захисників у Києві відкрили меморіал

У День пам’яті захисників України, який відзначають 29 серпня, у Києві відкрили Меморіал пам’яті загиблим киянам-учасникам АТО/ООС. Про це пише Вечірній Київ. Зазначається, що пам’ятник із граніту та металу спорудили на розі вулиць Грушевського і Петрівської алеї, недалеко від входу до стадіону «Динамо» ім. В.Лобановського. Майже 32 тисячі киян пройшли через війну на сході України, 400 загинули. Рік тому на місці Меморіалу була закладена символічна капсула.Відзначається, що Меморіал стане місцем пам’яті усіх героїв-киян, які віддали своє життя за незалежність.


Спорт

Український день на турнірі в Чикаго: Еліна Світоліна здобула перемогу

Перша ракетка України і призерка Олімпійських Ігор у Токіо Еліна Світоліна (№6 WTA) здобула титул переможця у матчі з француженкою Алізою Корне на хардовому турнірі категорії WTA 250 в Чикаго, пише Sport.ua. Стартував матч очікувано з переваги української тенісистки. Але дуже швидко француженка почала заробляти очки. Алізе відіграла брейк, але було видно, що вона страждала через травму стегна. Здавалося, що вона зніметься з матчу, проте після кількох медичних тайм-аутів спортсменка все ж витримала до кінця. Для Еліни цей титул став 16-м у кар'єрі. У новій редакції рейтингу українка знову повернеться до топ-5, але за підсумками US Open є велика ймовірність знову звідти випасти. 30 серпня стартують матчі першого кола Відкритого чемпіонату США з тенісу, де на корти Нью-Йорка вийдуть відразу три українські тенісистки.


Здоров`я

Спалахи COVID-19 стаються в школах, де не дотримуються протиепідемічних правил

Директорка Центрів США з контролю над захворюваннями (CDC) Мішель Валенські закликала адміністрації шкіл дотримуватись протиепідемічних правил. Розслідування спалахів COVID-19, які проводить CDC, виявило, що «велика кількість випадків заражень зазвичай є в школах, які не дотримуються наших рекомендацій, особливо щодо того, що вчителі та учні старше 12 років мають пройти щеплення і, що всі мають носити маски», сказала Валенські під час брифінгу. Масковий режим, провітрювання приміщень, регулярне тестування а також вакцинація дорослих, з якими спілкується дитина, значно зменшують ризик заражень на COVID-19, заявив головний хірург США Вівек Мурті.


CША, Ілліной, Чикаго

Ураган Іда просувається в глиб континенту і залишає за собою повені і руйнування

Одна людина загинула і більше мільйона залишилися без струму, зірвані дахи, понівечені заправки, вирвані з коренем дерева - все через один з найсильніших буревіїв, що сягав узбережжя США та отримав ім’я Іда. Натиску зливи і вітру не витримують дамби. У небезпеці сотні людей. «Найближча доба - найнезбечніша. Іда - це ураган четвертої категорії, він суне континентом на швидкості 240 кілометрів на годину», - повідомляє губернатор Луізіани Джон Едвардс. Просуваючись углиб континенту Іда слабшає. Але несе за собою іншу небезпеку: повені. Річкою несе два десятки барж, на яких можуть бути хімічні речовини. Джо Байден уже назвав ураган надзвичайною катастрофою - це означає, долати її штату допоможуть з федерального бюджету. В усьому Новому Орлеані немає світла. Вже сімдесят тисяч людей без струму і в сусідньому штаті Міссісіпі. У багатьох районах - перебої з телефонним зв’язком.


Діаспора

СКУ подав позов в Євросуд про порушення в Росії прав української діаспори

Президент СКУ Павло Ґрод заявив, що Світовий конґрес українців подав позов до Європейського суду з прав людини, після того, як в Росії була відхилена апеляція Конгресу щодо визнання СКУ «небажаною організацією».Також в інтервью Радіо Свобода він заявив, що в Росії нині здійснюється етнічний геноцид проти українців методом зомбування та ізоляції, у контексті того, що українці Росії були змушені припинити членство в СКУ через загрозу кримінальної відповідальності за зв’язки з так званими «небажаними організаціями». Грод наголосив: "І вони бачать, що зв’язок з світовим українством їх підсилює бути більш патріотичними. І вони це хочуть зупинити. І це є дуже серйозне питання для нас". За його словами, російська розвідка активно працює, щоб протидіями світовому українству.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Аліна Гросу випустила нову версію своєї знаменитої пісні про маленьку бджілку

Українська співачка Аліна Гросу випустила нову версію свого знаменитого хіта "Бджілка". Відео з'явилося на YouTube-каналі співачки. Пісня виконана українською в стилі хіп-хоп. Це симбіоз сучасного звучання й мотивів легендарної пісні з дитинства, йдеться в підписі до відео. "Зараз я подорослішала, подорослішали мої шанувальники й нова "Бджілка" чудово лягає в концепцію мого нового шоу. Я давно виношувала ідею зробити її кардинально іншою, і, здається, мені це вдалося", - сказала Гросу. У кліпі на цей новий сингл Гросу зібрані найяскравіші моменти одеського концерту. Перша версія пісні "Бджілка" вийшла в 2002 році, коли Аліні Гросу було 7 років. Тоді завдяки роботі з відомою українською співачкою Іриною Білик, з'явилися перші хіти Аліни: "Рушничок", "Свобода", "Бджілка", "Маленька любов".

Погода

У понеділок, 30 серпня, у Чикаго погода буде ясною та без опадів. Вдень до +29°C. В Україні буде тепла, але переважно дощова погода. Температура повітря 25-30 тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union



8 views0 comments

Comments


bottom of page