top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/28/2020

Updated: Aug 28, 2020



Політика

Джо Байден випереджає Дональда Трампа у ключових штатах - опитування

Кандидат у президенти США від демократів Джо Байден випереджає чинного президента Дональда Трампа у шести так званих «штатах, що коливаються» (swing states). Про це свідчать дані опитування CNBC. Аризона, Флорида, Мічиган, Північна Кароліна, Пенсильванія, Вісконсин – у цих штатах кандидати у президенти від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними. Саме на такі штати зазвичай націлено виборчі кампанії. Також у ході опитування з’ясувалося, що 47% респондентів схвалюють дії Трампа у боротьбі з коронавірусом, що є найвищим показником із середини травня.


Економіка

Прем’єр міністр України запросив американських інвесторів приватизовувати держпідприємства

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запросив американських інвесторів взяти участь в аукціонах щодо приватизації державних підприємств. Про це він повідомив під час зустрічі із заступником Державного секретаря Сполучених Штатів Стівеном Біґеном. За словами очільника уряду, приватизація неефективних підприємств американськими інвесторами дасть їм новий поштовх для розвитку, створить робочі місця, позитивно позначиться на економіці та сприятиме зміцненню двосторонніх відносин.


Соціум

У Каліфорнії поліцейські випробовують зброю з відеокамерами

Поліцейські міста Кінг-сіті у штаті Каліфорнія випробовують ноу-хау - камери для зброї, які показуватимуть перспективу пострілу. Технологія покликана зробити дії поліції більш прозорими. Шеф відділку каже, що рішення придбати цю технологію зумовили протести проти расової несправедливості. Адже натільні камери, які, зазвичай, використовують правоохоронці не можуть точно зафіксувати момент самого пострілу, натомість камери, які кріпляться до зброї, за словами розробників, сприятимуть збиранню доказів під час розслідування справ. Відео із такої камери вже стало доказом в одній справі у Техасі.


Авто – мото

Британці назвали Ниву кращим, перевіреним часом позашляховиком

Експерти британського видання Autocar назвали позашляховик Lada 4×4 "Нива" одним з найбільш "довгоживучих" автомобілів у світі. Ця модель не сходить з конвеєра з 1977 року. До 2002 року машини збирали зокрема й на Луцькому автомобільному заводі в Україні. "Легка, компактна і доступна" Lada 4×4 досі залишається найбільш експортованою моделлю пострадянського простору», пише видання. У лідерах модель 2006 року. А також дві перші спеціальні екпортні версії "Ниви": ВАЗ-21211 з 1,3-літровим мотором популярний в країнах з дорогим паливом і високими податками на об’єм двигуна і ВАЗ-21212 з правим кермом.


Здоров`я

У Європі фіксують нові спалахи заражень на COVID-19

В Європі занепокоєні через ризик настання другої хвилі пандемії коронавірусу. У Франції, Іспанії та Італії в середу було зафіксоване значене зростання кількості нових заражень. Для того, щоб запобігти поширенню COVID-19, французська влада зобов‘язала всіх носити маски в громадських місцях у столиці країни. Подібні розпорядження були введені і в інших великих містах Франції минулого тижня. Німеччина також посилила вимоги до носіння масок з огляду на збільшення випадків заражень.


Діаспора

Українців запрошують на бізнес - вебінар

Громадська організація «Україна-2050» запрошує на вебінар на тему: «Iнвестиції та ведення бізнесу в Україні. Нові реалії в умовах COVID-19». Подробиці проведення на Фейсбук-сторінці організації. Модератором заходу виступить президент ГО Україна-2050», президент Світового конґресу українців (2008-2018 рр.) канадський правник українського походження Евген Чолій, який нещодавно десятий рік поспіль увійшов до довідника «Найкращі юристи в Канаді 2021». У панельній дискусії візьмуть участь бізнесмени, фінансисти та економісти. Спеціальний гість - генеральний директор Кооперативу фінансових обслуг «Українська Народна Каса Дежарден у Монреалі» Юрій Кулицький.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Фільм про «Бовсунівських бабусь» здобув перемогу на кінофестивалі у Лондоні

Найкращою документальною картиною лондонського кінофестивалю ECG Eurasian Film Festival визнали фільм «Бовсунівські бабусі» («Bovsuny Grannies») української режисерки Тетяни Сучкової-Ладик. Фільм-портрет розповідає про житомирське Полісся, про село, що називається Бовсуни. Героїнь фільму шестеро, наймолодшій за 75. Жінки зберегли притаманну тільки цій частині Полісся пісенну культуру й манеру фольклорного співу. Вони виступають у старовинних народних строях, деякі зберегли сорочки, що полотно на них ткали ще їхні мами, відсутні елементи одягу створили самі.

Погода

У п’ятницю, 28 серпня, у Чикаго у першій половині дня небо буде ясним, а у другій затягнеться хмарами. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до +32°С. В Україні у північних та східних областях місцями невеликий короткочасний дощ, гроза, на решті території без опадів. Температура вдень +19-24°С, на півдні до +30°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

20 views0 comments

Comentarios


bottom of page