top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/27/2021

Updated: Aug 27, 2021


Політика

Теракти в Кабулі: кількість жертв перевищила 100 осіб

Внаслідок вибухів у столиці Афганістану упродовж дня загинули 90 цивільних осіб, 13 американських морпіхів, ще понад 150 осіб отримали поранення, повідомляє The Wall Street Journal. Також вночі стало відомо, що ще один військовослужбовець США загинув в результаті нападу на аеропорт Кабула в четвер, 26 серпня. Цей напад став найбільш смертоносним днем для американських військових в Афганістані з 2011 року. Окрім того, як заявив CNN офіційний представник Центрального командування ЗС США майор Джон Рігсбі, американські військовослужбовці здійснили кілька контрольованих вибухів на території аеропорту Кабула. Загалом за день у Кабулі нарахували близько 7 вибухів, передають місцеві ЗМІ. Президент США Джо Байден заявив, що він наказав військовим командувачам «розробити оперативні плани з нанесення ударів по об'єктах, керівництву та об'єктам ІД».


Економіка

Найбільший німецький медіахолдинг купує американську Politico

Один з найбільших медіахолдингів Німеччини і Європи Axel Springer домовився про покупку американської медіакомпанії Politico, яка випускає однойменну газету і журнал про зовнішню і внутрішню політику США, а також веде кілька сайтів. Про угоду повідомила пресслужба Axel Springer. Договір укладено з власником Politico — компанією Capitol News Company. Після схвалення угоди регулятором німецький медіаконцерн отримає контрольний пакет акцій Politico, а також 50% акцій сайту про технології Protocol і компанії Politico Europe, заснованої у 2014 році у Брюсселі. Роберт Олбріттон, засновник Politico і Protocol, продовжить виконувати обовʼязки видавця. Сума угоди не розголошується, але за даними The Wall Street Journal і CNBC йдеться про понад мільярд доларів.


Соціум

Американська розвідка представила президенту Байдену звіт про походження COVID-19

розвідка Сполучених Штатів представила спеціальний звіт, в якому йдеться про походження коронавірусної інфекції, яка пізніше спричинила пандемію в усьому світі, повідомляють Wall Street Journal та Washington Post. Документ було опубліковано після доручення президента Байдена, яке він видав 90 днів тому. ЗМІ повідомляють, що звіт не дає загальної оцінки щодо походження вірусу. Розробники документу, посилаються на брак інформації з Пекіну, звідки, як вважається і розпочалося розповсюдження COVID-19. Cпочатку науковці розглядали лише одну версію походження коронавірусу – природна мутація. Проте, після виступу деяких високопоставлених чиновників у сфері охорони здоров’я, почалися серйозні дискусії стосовно іншої версії – витоку вірусу з лабораторії в Ухані. Китай заперечує можливість походження пандемії з лабораторії в Китаї.


Здоров`я

Кількість госпіталізованих з COVID-19 у США перевищила 100 тисяч

Кількість госпіталізацій з COVID-19 у США зростає на тлі поширення більш заразного штаму коронавірусу «Дельта». Згідно з даними американського Міністерства внутрішньої безпеки, кількість госпіталізованих з COVID-19 перевищила 100 000 осіб. Це найвищий рівень госпіталізацій з січня цього року, згідно з оцінками The Washington Post. Кількість госпіталізацій серед дітей також зросла, після того, як в серпні почали працювати школи в деяких американських штатах. За оцінкою CNBC, кількість госпіталізацій з COVID-19 серед дітей досягла найвищого значення за рік. Все ж, діти порівняно рідше потрапляють до лікарень з коронавірусом, ніж дорослі - серед госпіталізованих діти становлять лише 1,8%.


США, Ілліной, Чикаго

Суд у Делавері продовжить провадження у справі «Приватбанку», після рішень в Україні

Суд американського штату Делавер продовжить розгляд справи за звинуваченнями у можливому відмиванні у США коштів, виведених злочинним шляхом з українського «Приватбанку», після розгляду відповідних справ в українських судах, йдеться в повідомленні віце-канцлера суду штату Делавер Джозефа Слайтса. Слайтс відзначив, що «якби суд продовжив провадження цієї справи зараз, він мав би приймати рішення з питань українського права в той же час, як ці питання розглядаються суддями - експертами в цьому праві». Обвинувачені у справі, серед яких Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, клопотали про відхилення справи, або відтермінування її розгляду. Націоналізований «Приватбанк» привітав рішення суду у своєму прес-релізі.


Туризм

Відвідування Венеції може стати платним

Міська влада Венеції планує запровадити плату за відвідування міста з літа 2022 року. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на італійську газету Stampa. Окрім цього, у місті планують встановити квоти на вхід, а тому відвідування необхідно буде бронювати. Для реалізації на головних вулицях встановили турнікети. Вхід може коштувати від 3 до 10 євро, залежно від сезону. Місцеві жителі, їхні родичі та туристи, які забронювали номер у готелі Венеції, будуть звільненні від сплати. Причиною введення плати є величезний потік туристів. У 2019 році керівництво міста вже мало намір ввести плату, але пандемія обмежила кількість відвідувачів. Проте туризм відновлюється. Противники такого рішення говорять, що таким чином місто перетвориться на «Парк розваг» й пропонують обмежити вхід лише на декілька площ.

Цікаве

У США турист знайшов на пляжі пакет з кокаїном на мільйон доларів

В американському штаті Флорида на берег моря викинуло 30 кілограмів кокаїну. Про це повідомляє видання The Independent. Підозрілий пакет помітив турист в районі міста Маратон, розташованого в архіпелазі Флорида-Кіс. Чоловік негайно зв'язався з владою і розповів про знахідку. На місце події прибули представники прикордонної служби. Під час огляду пакету всередині знайшли наркотики, вартість яких оцінюється в мільйон доларів. Кокаїн могли загубити у морі контрабандисти, які возять наркотики з Карибів до Флориди.

Погода

У п’ятницю, 27 липня, у Чикаго весь день буде хмарно, лише ввечері проясниться. Після нічного дощу опадів більше не очікується. На стовпчиках термометрів до +32°С.

В Україні тримається прохолодна і дощова погода, місцями з грозами. Вдень +22-27 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


5 views0 comments

Comments


bottom of page