top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/26/2021

Updated: Aug 26, 2021


Політика

Джо Байден очікує, що Росія притягне до відповідальності хакерів за атаки на США

Президент США Джо Байден очікує, що російський уряд притягне до відповідальності хакерів, які здійснювали атаки на американські компанії та держустанови. Про це він заявив в середу, в Білому домі на нараді з кібербезпеки, йдеться у заяві, опублікованій на сайті установи. Байден нагадав, що на саміті в Женеві він обговорював з главою РФ Володимиром Путіним питання кібератак. «І я міг би додати, що у мене був саміт з Володимиром Путіним, на якому я дав йому зрозуміти, що ми очікуємо, що він також притягне їх до відповідальності, тому що вони знають, де вони й хто вони», - зауважив глава Білого дому. Джо Байден вважає кібербезпеку глобальною проблемою і закликав країни G7 «притягнути до відповідальності ті країни, які приховують злочинців-вимагачів». Також він підкреслив, що НАТО вперше за сім років оновив політику кібербезпеки.


Економіка

Прибутки світових компаній впадуть на 8% через штам "Дельта"

Загальні прибутки компаній світу вперше за 18 місяців можуть скоротитися на 8% у ІІІ кварталі цього року через поширення штаму коронавірусу "Дельта", що спричиняє перешкоди для мереж постачання та вищу вартість трудових ресурсів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власне дослідження. Потужні стимули з боку влади країн створили високий споживчий попит у ІІ кварталі року. З іншого боку компанії опинилися в умовах логістичних затримок та зростання вартості виробництва, що мало наслідком підвищення цін. Крім того, втрачається ефект від фіскальних стимулів, до яких вдавалися уряди країн для стримання наслідків від пандемії. Маржинальність в середньому може впасти до близько 10,5% у ІІІ кварталі з майже 12% у ІІ кварталі. Причина полягає у тому, що виробники можуть закладати вищі витрати у ціну продукції, проте це не завжди можливо. У таких випадках бізнес буде змушений скорочувати свою маржу.

Соціум

Україна перша у світі прирівняла електронні паспорти до паперових та пластикових

В Україні 23 серпня набрав чинності закон про цифрові паспорти в Дії. Україна – перша держава у світі з цифровими паспортами, які мають таку ж юридичну силу, що й паперові документи. Про це повідомили у пресслужбі Мінцифри. Відтепер ніхто не матиме права не приймати Дію. У застосунку доступні ID-картка та біометричний закордонний паспорт. Дійсність паспорта в Дії можна перевірити через QR-код, який діє три хвилини. Завдяки цьому підробити, викрасти чи забути паспорт неможливо. А перевірити його дійсність кожен може через свій смартфон. Це принцип people to people, який Мінцифра впроваджує під час запуску всіх послуг. Щоб розширити функціонал цифрових паспортів, Мінцифра запустила шеринг документів. Це функція, яка замінює ксерокси та сканери. Цифрова копія потрапляє з вашого смартфона одразу в систему запитувача.


Авто – мото

Пікап Ford Maverick викликав ажіотаж на ринку продаж в США

Пікап Ford Maverick викликав ажіотаж на ринку продаж в США. Про це у Twitter повідомив генеральний директор компанії Джим Фарлі. Модель була офіційно презентована в червні цього року. За неповні три місяці автовиробник отримав 100 тисяч попередніх замовлень. Новий Ford Maverick - найкомпактніший пікап в лінійці Ford і перший автомобіль в класі, який вже в базовій версії оснащений гібридною силовою установкою, яка розвиває 194 к.с. Пікап споживає 5,8 літра бензину на 100 км. За словами Фарлі, найбільший інтерес до Ford Maverick зафіксували в трьох штатах - Техасі, Флориді та Каліфорнії. Також новинкою активно цікавляться і в великих містах, таких як Лос-Анджелес і Сан-Франциско. Пікап орієнтований на тих, кого не влаштовують обмежені можливості сучасних міських автомобілів, але вони не хотіли б витрачати на них багато коштів. Вартість Ford Maverick починається від 20 тисяч доларів.


США, Ілліной, Чикаго

Пентагон зробить обов’язковою вакцинацію американських військових від COVID-19

Пентагон планує зробити обов’язковою вакцинацію для військових США. Оголошення було зроблене після того, як вакцина Pfizer отримала повне затвердження від Федеральної адміністрації США з контролю над продуктами харчування та ліками. Про це речник відомства Джон Кірбі заявив у понеділок. Це рішення було прийнято на тлі найбільшої кількості смертей серед військових за останні місяці. За останній три тижні від коронавірусної інфекції померли 8 військових, повідомляють в Міноборони. Раніше цього місяця міністр оборони Ллойд Остін попросив президента Байдена вже до середини вересня додати щеплення від COVID-19 до переліку обов’язкових вакцин для проходження служби, повідомляє The Hill.


Діаспора

Українці за кордоном є рушійною силою для популяризації держави - Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з представниками Світового конгресу українців (СКУ) заявив, що українці за кордоном є рушійною силою для популяризації нашої держави у світі, пише Урядовий портал. Він підкреслив, що держава й надалі вживатиме заходів на підтримку закордонних українців. Шмигаль зауважив, що Україна продовжує розвиватися і рухатися у напрямку реалізації реформ, які сприяють просуванню на шляху євроатлантичної інтеграції. Одним з безумовних пріоритетів цих реформ, за його словами, є створення комфортного середовища для роботи іноземних інвесторів та іноземного бізнесу на території України. Прем’єр-міністр подякував Світовому конгресу українців за активну позицію у відстоюванні інтересів нашої держави, що сприяє консолідації міжнародної підтримки.


Мистецтво, культура і шоу-біз

У фронтмена гурту "Океан Ельзи"Святослава Вакарчука народився син

У 46-річного співака та фронтмена гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука народився первісток. Хлопчика назвали Іваном на честь батька музиканта, відомого науковця Івана Вакарчука, який помер навесні минулого року. Про це повідомила пресслужба співака у Facebook. "Тато і мама Івана вирішили не розголошувати будь-яку іншу інформацію. А також просять з повагою поставитися до їхнього рішення та права на приватне життя", - йдеться у повідомленні. Точної дати народження пресслужба не розголошує, так само як і хто є мамою новонародженого. Своє особисте життя Вакарчук ніколи не афішував. Втім лише за два місяці до народження первістка, 12 червня, Вакарчук оголосив про припинення стосунків зі стилісткою Лялею Фонарьовою, з якою прожив понад 20 років.


Погода

У четвер, 26 серпня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами та дощитиме. Лише ввечері опади припиняться та проясниться. На стовпчиках термометрів до +30°С.

В Україні мінлива хмарність, дощитиме і буде прохолодно. Температура повітря вдень становитиме +25-30 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comentarios


bottom of page