top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/26/2020

Updated: Aug 26, 2020



Політика

Джо Байден у разі перемоги обіцяє надати Україні летальну зброю

У разі перемоги на виборах президента США у листопаді, демократ Джо Байден обіцяє працювати над тим, аби надати Україні летальне озброєння. Про це він сказав у вітальному зверненні з нагоди 29-ї річниці Незалежності України, опублікованому на сторінці виборчої кампанії. Про важливість підтримки України в День Незалежності також наголосили республіканські політики. Зокрема, про це у своєму зверненні згадав співголова групи підтримки України в Сенаті США Роб Портман.


Економіка

Україна посіла друге місце в світі з експорту зерна

Україна в 2019/20 маркетинговому році реалізувала на зовнішні ринки зерна на 9 млрд доларів, що стало другим у світі показником після США, про це повідомив президент Української зернової асоціації Микола Горбачов. За його словами, Україні потрібно розвивати продаж продукції з доданою вартістю. Але для того, щоб експортувати борошно або макарони, треба чітко розуміти, чого від нас хочуть, - сказав він. За останні 2 тижні погіршився стан посівів кукурудзи, тому очікується зниження її врожаю десь на 3 млн. Але навіть якщо зменшиться виробництво зернової, це все одно буде урожай №3 за всю історію України.


Соціум

Епідемія не згасає: карантин в Україні хочуть продовжити до 1 листопада

Уряд України пропонує продовжити дію адаптивного карантину щонайменше до 1 листопада. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Від початку епідемії на COVID-19 захворіли вже понад 108 тисяч людей. Найбільш постраждалі на сьогодні області — Чернівецька, Івано-Франківська, Харківська й Тернопільська. Необхідність продовження карантину підтримав і президент Володимир Зеленський. Водночас він наголосив, що карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Попередньою постановою адаптивний карантин продовжено до 31 серпня.


Авто – мото

Складено рейтинг технічних рішень у нових автомобілях

Американська організація JD Power склала рейтинг технічних рішень у нових машинах. У результаті було встановлено, що у всіх категоріях лідирує Volvo. За нею ідуть Tesla, BMW і Cadillac. З представників "масмаркету" найкраще показав себе Hyundai. Власники Volvo особливо хвалять Pilot Assist, систему активної безпеки, яка перевершує автопілот Tesla з точки зору інтуїтивності та простоти використання. Водночас серед усіх марок найбільше нарікань викликала функція управління жестами – більшість водіїв вказує на її ненадійність. Крім того, чимала кількість автомобілістів не надто довіряють сучасним технологіям автономного керування.


США, Ілліной, Чикаго

Через спалах сальмонельозу з магазинів США вилучають персики

Магазини Target і ALDI у всіх штатах вилучають з продажу персики від компанії Prima Wawona, які стали причиною спалаху сальмонельозу в США, повідомляє abc 30. На сальмонельоз вже захворіли 68 осіб у 9 штатах, 14 - госпіталізовані. Експерти намагаються визначити, чи пов'язані інші продукти або продавці зі спалахом захворювання. ALDI вилучила персики з магазинів мінімум у 20 штатах, зокрема в Іллінойсі. Компанія Target також приєдналася до відкликання продукції, вилучивши персики зі своїх магазинів.


Діаспора

У Чикаго призначили нового Генерального консула України

21 серпня представники громади різних організацій вітали новопризначеного Генерального консула України у Чикаго Сергія Коледова. Ідея виникла у громадської та церковної діячки пані Тетяни Чернишової. Її підтримали Український конґресовий комітет Америки та власники ресторану “Тризуб”, де й відбулася зустріч. На заході були присутні Генеральний консул, Архієпископ Венедикт Алексійчук, президент та виконавчий директор Кредитівки “Самопоміч” Віталій Кутний та Іван Бурядник, віце президент “Самопомочі” по технологіях. Сергій Коледов пообіцяв працювати на совість, об’єднувати громаду та допомагати українцям, які звертаються у консульство.


Мистецтво, культура і шоу-біз

"Океан Ельзи» випустив нову пісню і кліп

Український гурт "Океан Ельзи" після тривалої перерви випустив свіжу композицію «Коли ми станемо собою». Цей трек є першим синґлом з майбутнього альбому групи. Гітарну партію для нього записав клавішник групи Мілош Єліч, оскільки гітарист "ОЕ" Володимир Опсеніца через пандемію навесні залишився у Сполучених Штатах і працював з командою дистанційно. Він записав партію електрогітари на студії в Нью-Йорку. У запису взяли участь діти музикантів та друзів групи.


Погода

У середу, 26 серпня, у Чикаго буде ясна погода, без опадів. Вдень спекотні + 34°С. В Україні у північних та більшості центральних областей короткочасні дощі, грози. На решті території без опадів. Вдень +26-31°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

10 views0 comments

Comentarios


bottom of page