top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/25/2021

Updated: Aug 25, 2021


Політика

«Велика сімка» назвала умову для визнання легітимності влади «Талібану» в Афганістані

Лідери країн "Великої сімки" у спільній заяві за підсумками віртуальної зустрічі звернулися до радикального руху "Талібан", що встановив владу в Афганістані. Про це повідомляється на сайті уряду Великої Британії. Лідери США, Німеччини, Франції, Італії, Японії, Великої Британії, Канади та ЄС підтвердили свою підтримку народу Афганістану та намір підтримати афганських біженців, а також закликали партнерів Афганістану підтримати зусилля щодо регіональної стабільності. "Велика сімка" також пригрозила руху "Талібан" відповідальністю за порушення зобов'язань щодо протидії тероризму, порушень прав людини, зокрема жінок та меншин. "Легітимність майбутнього уряду буде залежати від підходу, який він буде застосовувати для виконання своїх міжнародних зобов'язань та зобов'язань щодо забезпечення стабільності в Афганістані", - йдеться у заяві.


Економіка

Україна та США домовилися вести стратегічний діалог з питань енергетики

Україна та Сполучені Штати створять Платформу стратегічного діалогу (SECD), що охоплюватиме питання енергобезпеки та декарбонізації – її деталі міністри енергетики двох країн обговорять під час зустрічі у Вашингтоні, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики за підсумками зустрічі міністрів двох країн. Сторони обговорили результати тристоронньої зустрічі між міністрами енергетики США, Німеччини та України, і конкретні кроки щодо забезпечення енергетичної безпеки України. У цьому контексті обговорили протидію проєкту Північний потік-2 і методи запобігання використанню Росією газу як зброї проти України.


Соціум

Губернатором штату Нью-Йорк уперше стала жінка

Один з найбільших штатів США - Нью-Йорк - уперше в історії очолила жінка: після складання присяги 62-річна Кеті Гочул офіційно розпочала діяльність на посаді губернатора, повідомляє The New York Times. Вона стала першою жінкою - очільницею штату Нью-Йорк і загалом дев’ятою жінкою-губернатором у США. «Я відчуваю вагу відповідальності на моїх плечах, і я запевняю громадян, що впораюся із завданням», - сказала Гочул. Як пише видання, 57-й губернатор Нью-Йорку склала присягу в Капітолії штату на закритій церемонії. Нагадаємо, колишній губернатор Нью-Йорку Ендрю Куомо, який очолював штат десять років, пішов у відставку через обвинувачення в сексуальних домаганнях до 11 жінок, у тому числі своїх підлеглих.


Авто – мото

80% імпортованих авто в Україні були вживаними

В Україну за першу половину 2021 року було імпортовано понад 280 тисяч легкових автомобілів, і 80% з них були вживаними, повідомляє «Укравтопром». Загальна митна вартість всіх авто становила понад 2 мільярда доларів, що на 45% більше у порівнянні з першим півріччям минулого року. Найбільшу кількість автомобілів з пробігом було імпортовано з Німеччини – 46 тис. одиниць. На другому місці США, звідки завезли 40 тис. вживаних автівок. Закриває трійку Польща звідки поставили 25 тис. авто. У поставках нових легкових автомобілів домінує Японія, з якої завезли понад 11 тис. машин. Далі йдуть Китай і Румунія.


Здоров`я

США повністю схвалили вакцину Pfizer-BioNTech від COVID-19

Федеральна адміністрація США з контролю над продуктами харчування та ліками (FDA) надала повне схвалення вакцини виробництва Pfizer та BioNTech від COVID-19 для осіб старше 16 років. До цього новітню вакцину компанії використовували в США на основі схвалення FDA для використання в надзвичайних умовах пандемії. У FDA заявили, що вакцина Pfizer «відповідає високим стандартам безпеки, ефективності та виробничої якості». Повне схвалення вакцини, вважають американські урядовці, збільшить довіру до щеплень у США, а також створить підґрунтя для введення вимог вакцинації з боку роботодавців. Після повного схвалення американським регулятором вакцини Pfizer/BioNTech на американських біржах індекси б’ють історичні рекорди, повідомляє Reuters.


Діаспора

США вітають Україну з 30-річчям незалежності

Посольство США в Києві привітало Україну з 30-ю річницею незалежності. Привітання розміщено в Твіттері. «Сполучені штати пишаються тим, що підтримували Україну протягом цих трьох десятиліть та вітають Україну з 30-річчям незалежності. Ми сподіваємось на зміцнення нашого партнерства наступного тижня у Вашингтоні та й надалі», - йдеться у дописі. Державний секретар Ентоні Блінкен привітав українців з Днем Незалежності. Про це йдеться в офіційній заяві Держдепу. «За три десятиліття, що минули після цього історичного рішення, траєкторія України в її євроатлантичному майбутньому була ясна, і український народ може пишатися своїми досягненнями», — заявив він. Також Генеральне консульство України у Чикаго привітало усіх українців з Днем Незалежності. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці організації. За цей період країна стала частиною європейської та рівноправним членом міжнародної спільноти, йдеться у дописі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

На «Олімпійському» відбувся концерт «Незалежність у нашій ДНК. День Незалежності країни»

24 серпня на арені НСК «Олімпійський» у Києві відбувся святковий концерт «Незалежність у нашій ДНК. День Незалежності країни». На заході побували президент України Володимир Зеленський і його дружина Олена. У святковій виставі українські зірки та оперні співаки у супроводі балету й симфонічного оркестру виконали музичні композиції, які стали знаковими за часи незалежності. Артисти передавали символічну пісенну естафету одне одному та створили єдину композицію з десятків пісень, що мають особливе значення для незалежної України. Прозвучали як сучасні хіти, так і пісні з минулого. У концерті також взяли участь Київський симфонічний оркестр і Національний академічний ансамбль імені Вірського. Музичне дійство завершилося яскравим феєрверком, ня якому були присутніми біля 100 тисяч глядачів.


Погода

У середу, 25 серпня, у Чикаго мінлива хмарність. У другій половині небо проясниться. Без опадів. Вдень 32-33 градуси тепла.

До України прийшло похолодання та дощі з грозами. Вдень +21-27 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Commentaires


bottom of page