top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/25/2020



Політика

Німецька лікарня "Шаріте" підтверджує, що Навального отруїли

Німецька лікарня "Шаріте", де лікують російського опозиціонера Олексія Навального, повідомила, що результати його обстеження свідчать про отруєння. Точну речовину поки не встановлено, продовжується подальший всеохопний аналіз. Навальний "залишається в реанімації і в медикаментозній комі. Його стан лікарі називають серйозним, але зараз прямої загрози його життю немає. Як пише Голос Америки, численні оглядачі, коментатори, політики у США покладають відповідальність за стан російського опозиційного політика Олексія Навального на президента Росії Володимира Путіна.


Економіка

Експерти Американсько-Української Бізнес Ради обговорили досягнення України

До 29 річниці Незалежності України Американсько-Українська Бізнес Рада зібрала експертів, щоб поговорити про досягнення України. Як відзначила Ірина Паліашвілі, яка працюєу сфері юридичних послуг, Україна зробила величезний прорив у таких галузях як IT, агробізнес, виробництво металу, інфраструктура, космос. Втім найміцніший козир України її малий і середній бізнес, передає Голос Америки. Разом з тим, на її думку Україна має пришвидшити рух у таких сферах як приватизація і земельний ринок. Інвестор Майкл Блейзер наполягає, що пандемію може дати поштовх українському суспільству для нового початку. За його словами, Україна має унікальну можливість зробити великий прорив.


Соціум

Уряд США привітав Україну з Днем Незалежності

З 29-тою річницею Незалежності привітав народ України від імені Сполучених Штатів та американського народу Державний секретар США Майк Помпео. Він наголосив, що США відкидають спроби анексії Криму Росією та зобов’язуються дотримуватися цієї політичної позиції поки Росія не поверне Україні повний контроль над усією українсько територією. Низка конгресменів та сенаторів США також привітали українців з річницею Незалежності. Серед них і сенатор від штату Іллінойс Дік Дурбін. Відео привітань надав Український Конгресовий комітет Америки.


США, Ілліной, Чикаго

У Вісконсині нова хвиля антирасистських протестів

Губернатор штату Вісконсин 24 серпня відрядив понад 100 нацгвардійців до міста Кеноша, що розташоване між Мілуокі і Чикаго на озері Мічиган, після ночі заворушень, викликаних пострілом поліції у афроамериканця за досі нез’ясованих обставин. Керівництво округу також оголосили о 20-й комендантську годину в місті після того, як протестувальники палили автомобілі, нищили державну і приватну власність і напередодні ввечері зіткнулися з поліцейськими. Причиною став відеоролик очевидця інциденту. Поліція заявила, що правоохоронці відреагували на конфлікт з домашнім насиллям, але не дала додаткових пояснень щодо причин стрільби.

Екологія

Дональд Трамп оголосив катастрофою руйнівні пожежі в Каліфорнії

Пожежі в американському штаті Каліфорнія охопили більше 400 тис. гектарів, 200 тис. людей підпали під евакуацію. До штату почала надходити допомога від військових США та Нацгвардії, після того, як президент країни Дональд Трамп оголосив пожежі в Каліфорнії катастрофою. Загоряння стались через посушливу та спекотну погоду і велику кількість громовиць. Від пожежі загинуло щонайменше шестеро осіб, тисячі будинків зруйновано. Вогонь також загрожує унікальній екосистемі регіону, попереджають біологи. Полум‘я наближається до реліктових лісів, де деяким деревам більше 1000 років. Від полум‘я постраждав найбільш давній парк штату Big Basin.


Діаспора

Українці світу привітали Україну з Днем Незалежності

Українська діаспора в усьому світі приєдналася до святкувань Дня Незалежності. Зі святом українців в різних країнах планети привітав президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод. Він зазначив, що пишається тим, що «світове українство пліч-о-пліч стоїть на підтримку українського суверенітету, української мови й успіху України». Крім того, в іншому відеоролику, розміщеному на сторінці СКУ в Фейсбуці, з Днем Незалежності Україну вітають представники СКУ, очільники українських громадських, культурних організацій з Австралії, Аргентини, Португалії, Норвегії, Естонії, Росії, Казахстану, Туреччини. Вони також розповіли, про те як відзначили цей день у громадах.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Олександр Положинський відмовився приймати орден від президента Володимира Зеленського

Український музикант, лідер гурту Тартак Олександр Положинський відмовився від ордена "За заслуги", яким його нагородив президент Володимир Зеленський та дорікнув главі держави за те, що такі нагороди, на його думку, мають замість нього отримати музикант Андрій Антоненко "Ріффмастер", лікарка Юлія Кузьменко та медсестра Яна Дугарь, які наразі є фігурантами справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це він заявив у зверненні, опублікованому у Фейсбук. Він додав, що нагород у нього достатньо. Зокрема, наголосив, що нагородою для нього є концерти та його публіка. А також ті відзнаки, які він отримував від військових на фронті, виступаючи для них. Положинського нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня указом президента від 21 серпня.


Погода

У вівторок, 25 серпня, у Чикаго похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Без опадів. Стовпчики термометрів вдень піднімуться до +30°С. В Україні спека у поєднанні із потужними зливами. На заході, півночі і в центрі пройдуть дощі. Максимальна температура повітря вдень +31°C.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

36 views0 comments

Comments


bottom of page