top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/24/2021


Політика

Віцепрезидент США Камала Харріс розпочинає азійське турне

Віцепрезидент Сполучених Штатів Камала Харріс розпочала відвідини Сінгапуру у рамках свого південноазійського турне. Харріс зустрілась з президентом Сінгапуру Халімою Якоб та віцепрезидентом Лі Сянь Луном. Основними темами розмов стали регіональна безпека та продовження боротьби проти COVID-19. Після зустрічей в Сінгапурі, віцепрезидент має намір відвідати місто Ханой, столицю В’єтнаму, де також проведе зустрічі з високопоставленими чиновниками. Візит Камали Харріс спрямований на забезпечення підтримки США з боку союзників з Азії на фоні розповсюдження впливу КНР у регіоні, пише uapost. Перед турне Харріс, зустрічі з азійськими колегами провели держсекретар Блінкен та глава Пентагону Остін.


Економіка

Країни почали отримувати додаткові спецправа запозичення МВФ

У понеділок МВФ почав розподіл додаткових спецправ на запозичення (SDR), в рамках якого країни отримають кошти еквівалентні 650 млрд дол, з метою відновлення їхніх економік після пандемії. SDR в еквіваленті 2,7 млрд дол отримала і Україна, заявили в Нацбанку. «Це історичний день для світу та МВФ, - твітує речник Фонду Джеррі Райс. - Країни-члени МВФ почали отримувати свої частки найбільшого розподілу SDR за історію - близько 650 млрд дол». Кошти надаються без плати за користування і без умов. У Фонді очікують, що розподіл дозволить країнам поповнити валютні резерви, зменшити боргову залежність, створити можливості для реформ.


Соціум

Україна святкує 30-ту річницю Незалежності

Сьогодні в Україні відзначають 30-ту річницю Незалежності. У Києві пройшов урочистий концерт та парад військ на Хрещатику та Майдані Незалежності з прольотом авіації за участі країн-партнерів. Останні два роки в Україні проводилася активна робота для покращення технічного забезпечення військ, і парад до Дня Незалежності продемонструє здобутки в цьому напрямі. Про це Володимир Зеленський сказав напередодні в інтерв’ю телеканалу «Інтер», яке дав разом з дружиною Оленою Зеленською, повідомляє пресслужба Офісу президента. До Дня Незалежності по всій Україні пройде велика кількість подій: концерти, фестивалі, кінопокази, виставки та інші святкові заходи. Всі вони будуть об’єднані гаслом “Ти у мене єдина”.


Технології

Tesla розробляє людиноподібного робота Tesla Bot

Засновник компанії Tesla Ілон Маск показав, як виглядатиме людиноподібний робот Tesla Bot – його прототип планують представити наступного року. Про це повідомляє Reuters. За словами Маска, Tesla Bot призначений для небезпечної, повторюваної або нудної роботи, яку люди не люблять виконувати. Наприклад, робот зможе загвинчувати болти до автомобілів гайковим ключем або забрати продукти в магазинах. Tesla Bot матиме висоту близько 172 см та вагу 56,7 кг. Також на екрані ("обличчі") відображатиметься необхідна інформація. За словами засновника компанії, також важливо зробити робота не надто коштовним. Сам Маск вважає, що розробка матиме потужні наслідки для економіки, бо "вирішить проблему дефіциту робочої сили".


США, Ілліной, Чикаго

Ураган «Генрі» залишив зруйновані будинки й тисячі людей без електрики у США

Ураган «Генрі», що обрушився в деяких районах східного узбережжя США в неділю, залишив після себе зруйновані будинки та тисячі людей без електроенергії. Сильний вітер та зливи спостерігали і в понеділок, передає NBC. У Вермонті президент Джо Байден оголосив про надзвичайну ситуацію. Станом на ранок понеділка в Коннектикуті без електрики залишилося щонайменше 8000 споживачів, мешканці 18 будинків були евакуйовані, зокрема чотири будинки престарілих, пожежники провели кілька рятувальних операцій. У неділю окремі населені пункти в центральній частині штату Нью-Джерсі були затоплені дощем. У понеділок сильні зливи тривали на Лонг-Айленді, в Новій Англії, у Нью-Йорку, Нью-Джерсі та Східній Пенсильванії. Ураган «Генрі» досяг берега в неділю неподалік Вестерлі штату Род-Айленд, швидкість стійкого вітру становила близько 97 км/год, пориви сягали 110 км/год.


Діаспора

Міністерство закордонних справ запускає онлайн-марафон до 30-ї річниці незалежності України

Англомовний онлайн-марафон «Україна надихає», орієнтований на закордонну аудиторію, вийде в ефір у соціальних мережах Міністерства закордонних справ, закордонних дипломатичних установ України та «Українського інституту» 24 серпня та транслюватиметься в усіх часових поясах: від Японії до Каліфорнії на західному узбережжі США. Про це МЗС повідомляє у Фейсбуці. Головна мета проєкту – показати, що Україна – це сучасна, інноваційна та креативна держава, яка динамічно розвивається. Що тут високо цінують свободу та різноманітність, що Україна – це країна можливостей, з високим потенціалом, здатна позитивно вражати. Під час онлайн марафону глядачів привітають та розкажуть про нашу державу відомі українці – спортсмени, виконавці, митці, підприємці-новатори та усі, хто рухає країну вперед, формує її сучасний образ.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Анжеліка Рудницька презентувала новий кліп на пісню «Країно моя»

Українська співачка, художниця та громадська діячка Анжеліка Рудницька презентувала новий кліп на пісню «Країно моя», присвячений 30-річчю незалежності України. «Це моя особлива пісня. Вона об’їздила зі мною всю Україну і багато країн світу, звучала на великих сценах, міжнародних фестивалях і на фронті. Тепер у неї нове звучання, нове життя, нові відеоасоціації, нові крила! Моя країна – це не лише рідна земля, прекрасна територія. Моя країна – це люди. Будь щасливою, країно моя!» – каже співачка. З її слів, для неї ця пісня дуже інтимна розмова з країною, кол

и хочеться поговорити про те що, болить та надихає. «Ми її оновили, зробили оркестровку і відзняли кліп, у якому знялися 30 простих українців», –розповіла Анжеліка Рудницька.


Погода

У вівторок, 24 серпня, у Чикаго погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Дощитиме від самого ранку, проте у другій половині опадів не очікується. На стовпчиках термометрів до +32°С. В Україні дощитиме у західних областях та подекуди в центральних, на решті території мінлива хмарність, але без опадів. Вдень +23...+29°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


5 views0 comments

Comentarios


bottom of page