top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/24/2020

Updated: Aug 24, 2020



Політика

Заступник Держсекретаря відвідає США, Литву, Росію, Україну та Австрію

Заступник Держсекретаря США Стівен Біган відвідає Вільнюс, Москву, Київ в період з 24 до 27 серпня. Дипломат зустрінеться з «високопоставленими урядовими лідерами, щоб обговорити низку регіональних та міжнародних питань», йдеться на сайті Держдепартаменту. Раніше агентство Reuters з посиланням на дані поінформованих осіб у Вашингтоні повідомило, що дипломат зустрінеться в Литві та Росії з політиками та посадовцями для переговорів щодо ситуації в Білорусі. Стівена Бігана називають другим дипломатом у США після Майка Помпео.


Економіка

США та ЄС уклали історичну торговельну угоду

США та ЄС вперше за 20 років уклали угоду про зниження мит. ЄС скасує мита на імпорт живих і заморожених лобстерів з США. Своєю чергою США знизять на 50% мита на певні продукти середньорічною вартістю у 160 мільйонів доларів. Це стосується напівфабрикатів, кришталевого посуду, побутової хімії, ракетного палива та запальничок. Наразі мита скасували на 5 років, але Єврокомісія почне процедури, щоб зробити такі зміни постійними. Знижені американські мита вступлять у дію заднім числом, з 1 серпня 2020 року.


Соціум

Україна відзначає 29-у річницю Незалежності

Сьогодні, Україна відзначає 29-у річницю проголошення незалежності. На Михайлівській площі в Києві президент Володимир Зеленський та його дружина Олена приєдналися до церемонії пам’яті полеглих захисників України. Після цього на Софійській площі глава держави виступив з промовою та вручив державні нагороди. Офіційні заходи завершив святковий концерт. Уже другий рік поспіль святкування проходять без офіційного військового параду. Як альтернатива йому у столиці відбувся Марш захисників України — від парку Шевченка до Майдану Незалежності. Його проводять ветеранські організації учасників АТО/ООС.


Спорт

Промоутер назвав попередню дату бою Усик - Чісора

Український супертяж Олександр Усик може вийти на ринг проти британця Дерека Чісори в кінці жовтня. Про це повідомив промоутер Едді Хірн у коментарі Sky Sports Boxing. Втім за словами менеджера, ця дата ще буде залежати від того, чи буде можливість пустити людей на трибуни та заробити на квитках. Можливо, вдасться організувати цей бій за межами Великобританії та отримати гроші від організаторів. Зараз ці питання уточнюються, - сказав Хірн.


США, Ілліной, Чикаго

У США до листопада хочуть налагодити систему розповсюдження вакцини від коронавірусу

Американська влада до 1 листопада планує мати налагоджену систему розповсюдження вакцини від коронавірусу до лікарів і шпиталів. У вересні найбільша у світі приватна поштова служба UPS почне випробувати систему доправлення майбутньої вакцини, - повідомляє USA Today. За планами до січня у США таким чином вироблять і доправлять 300 мільйонів доз вакцини, яка ще проходить етапи тестування низкою фармацевтичних компаній.


Діаспора

Українські громади в усьому світі відзначають День Незалежності України

Українські громади Світового конґресу українців привітали українців у світі з Днем Незалежності у відеозверненні. Конгрес українців Канади до Дня Незалежності презентував добірку джерел, які допоможуть більше дізнатися про Україну та програму святкувань у Канаді. Столиця канадської провінції Альберта місто Едмонтон оголосило український тиждень з нагоди 29-ї річниці Незалежності України. Таке рішення ухвалив мер міста Дон Іверсон. Напередодні у багатьох містах світу, де є українська громада, пройшла церемонія вшанування українського прапору з нагоди Дня Прапора України.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Дзідзьо записав Гімн з симфонічним оркестром

Популярний український виконавець Михайло Хома, відомий під сценічним ім'ям Дзідзьо записав Державний Гімн України разом з Молодіжним симфонічним оркестром. Музиканти працювали над треком в київському Будинку звукозапису під керівництвом диригента Оксани Линів. Сам Хома відзначає, що для нього велика честь виконувати Гімн України. Він вкладає у виконання "безмежну любов до своєї країни, щоб надихати українців у всьому світі на перемогу". Нагадаю, вперше Михайло Хома заспівав Гімн України на стадіоні Металіст у Харкові.


Погода

У понеділок, 24 серпня, у Чикаго ясна погода. Без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +33-34°С.

В Україні впродовж 24-25 серпня у всіх західних областях та деяких центральних очікуються сильні грози та шквали. Синоптики оголосили штормове попередження. В інших регіонах можливі короткочасні дощі. Температура вдень +24-30°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

13 views0 comments

Comentarios


bottom of page