top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/21/2020

Updated: Aug 21, 2020



Політика

Вашингтон стурбований станом Олексія Навального і стежить за ситуацією

Білий дім може переглянути відносини з РФ через події з російським опозиційним лідером Олексієм Навальним. Про це повідомив помічник президента США з нацбезпеки Роберт О'Брайен, пише Nationalpost. Він висловив стурбованість з приводу інформації про отруєння Навального і зазначив, якщо вона підтвердиться, це позначиться на взаєминах з Москвою. Вранці 20 серпня Олексій Навальний повертався в Москву з Томська. У польоті йому стало зле. Літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували з токсичним отруєнням.


Економіка

Після завершення держдопомоги American Airlines припиняє польоти до 15 міст

Найбільша авіакомпанія США American Airlines припинить польоти в 15 невеликих міст країни з жовтня - після завершення терміну дії програми державної допомоги, однією з умов якої було збереження основної частини маршрутів. Американські авіакомпанії отримали від федеральної влади $25 млрд допомоги для покриття їх витрат в рамках програми підтримки економіки, схваленої владою США в березні. Американські компанії вже оголосили про плани відправити безліч співробітників у неоплачувану відпустку та разом із профспілками наполягають на продовженні терміну дії федеральної програми.


Соціум

У США зростає попит на човни та яхти

Попри скорочення економіки і доходів населення у США зростає продаж човнів і яхт. У деяких штатах попит уже перевищує пропозицію, передає Голос Америки. Пандемія обмежила можливості людей подорожувати та водночас додала стресу. У пошуках безпечного відпочинку заможні громадяни купують човни. За даними асоціації морських рітейлерів Америки, понад 70% торговців човнами повністю або частково продали свій товар. Океан, озеро чи ставок – перебування на воді знімає стрес та дозволяє безпечно проводити час.

Авто – мото

Aston Martin представив ексклюзивні спорткари до прем'єри фільму про Джеймса Бонда

Компанія Aston Martin показала два ексклюзивних автомобіля серії 007 Editions, які приурочені до прем'єри 25-ї частини «бондіани» «Не час помирати», що відбудеться восени. Спецверсії будуть доступні тільки для двох моделей — Vantage і DBS Superleggera. Крім унікального темно-сірого кольору, чорної шкіри і форми решіток з хромованими вставками, автомобілі отримають і деякі «шпигунські» примочки, як от, приміром, кріплення для лиж, як в одному з фільмів та Що стосується технічних характеристик автомобілів, — DBS Superleggera 007 Editions отримає 5.2-літровий двигун V12, який забезпечує 715 л. с. потужності.

США, Ілліной, Чикаго

У Каліфорнії горять ліси, є загиблі

Внаслідок масштабних лісових пожеж в американському штаті Каліфорнія загинули четверо людей, ще четверо постраждали, повідомляє CNN. Тим часом в округах Сан Матео й Санта Круз евакуйовано вже понад 28 тис. людей. За словами губернатора штату Гевіна Ньюсома, наразі у Каліфорнії спостерігаються лісові пожежі, яких вже багато років не бачили. У штаті останнім часом було зафіксовано понад 360 пожеж, які у більшості випадків були спровоковані блискавками.


Діаспора

В Україні зареєстрували національний рекорд за кількістю пам’ятників Шевченку за кордоном

Напередодні Дня Незалежності Міністерство закордонних справ України вперше офіційно зареєструвало національний рекорд - за кількістю пам'ятників Тарасу Шевченку за кордоном. Всього їх нарахували 78 в 42 країнах світу. «Але, звісно, це не про монументи. Це нагадування про єдність великого українського народу», - цитує пресслужба очільника МЗС Дмитра Кулебу. Пам'ятники Кобзареві - традиційні «місця сили» української громади за кордоном. «Впевнені, що й на 29-ту річницю Незалежності вони стануть центрами святкування для осередків світового українства в різних країнах», - йдеться у повідомленні.


Мистецтво, культура і шоу-біз

«Більше духовної складової»: плани святкування Дня Незалежності в Україні

«Більше духовної складової» та дотримання карантину, під час святкування 29-річниці незалежності України, обіцяють у Кабміні, повідомляє пресслужба уряду. На День прапора, 23 серпня, відбудуться церемонії підняття прапора у містах та установах країни. На День незалежності, 24 серпня у Києві всі урочистості перенесуть з Майдану Незалежності до Михайлівської та Софійської площі. В цей день проведуть покладання квітів до пам'ятних знаків та місць поховань борців за незалежність України. Офіційно військовий парад не проводитимуть. Але волонтери планують організувати Марш захисників України, який проводили і торік.


Погода

У п’ятницю, 21 серпня, у Чикаго синоптики обіцяють ясний день, без опадів. Денна температура сягатиме +30°С. На вихідні ще тепліше до +32°С

В Україні місцями короткочасні дощі та грози. Вдень від 24 до 29 градусів тепла. Такою ж погода буде і на вихідні, але без опадів.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


24 views0 comments

Σχόλια


bottom of page