top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/20/2021

Updated: Aug 20, 2021


Політика

Зустріч Володимира Зеленського і Джо Байдена перенесли на 31 серпня

Зустріч у Вашингтоні президентів України і Сполучених Штатів перенесли з 30-го на 31-е серпня. Цю інформацію підтвердили в Білому домі, передає голос Америки. Також про це повідомив на брифінгу в четвер міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. За його словами, зустріч відбудеться на один день пізніше у зв'язку з розширенням програми візиту. "Ми домовилися зі Сполученими Штатами про перенесення цієї дати на один день, зокрема, через те, що формат зустрічі президентів був розширений і тепер передбачатиме не лише зустріч делегацій, але і зустріч у форматі віч-на-віч", - сказав Кулеба. Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи не вплинуть на розклад візиту президента Зеленського події в Афганістані, Кулеба сказав, що наразі все в силі.


Економіка

Toyota у вересні скоротить виробництво на 40% через дефіцит чипів

Найбільший у світі виробник автомобілів Toyota у вересні скоротить на 40% виробництво авто. У наступному місяці з конвеєра зійде понад 500 тис машин, тоді як планувалося майже 900 тис. Скорочення пов'язане з дефіцитом чипів, пише BBC. Акції Toyota в четвер впали на 4,4%, що стало найбільшим щоденним падінням з грудня 2018 року. Через скорочення виробництва з наступного місяця Toyota призупинить виробничі лінії на декількох заводах в Японії, а виробництво в Північній Америці, Китаї та Європі, ймовірно, скоротиться на десятки тисяч одиниць, додає Nikkei. За даними видання, на ситуацію вплинуло різке збільшення захворюваності COVID-19 у В'єтнамі, у зв'язку з чим збільшується навантаження на ланцюги поставок і ускладнився процес закупівлі запчастин.


Соціум

Рейтинг схвалення роботи Джо Байдена знизився

В США було проведене чергове щотижневе опитування, яке показує рівень схвалення роботи адміністрації Джо Байдена з боку американців. Згідно з даними Reuters/Ipsos, що імплементують цю ініціативу, рейтинг президента знизився до 46%. Минулого тижня він становив 53%. Таке різке падіння, перш за все, пов’язане з входженням «Талібану» до столиці Афганістану міста Кабул та неефективним управлінням адміністрації при евакуації біженців та американських громадян з азійської країни. Напередодні Байден вже заявив, що повністю бере на себе відповідальність за події в Афганістані. Глава Білого дому підкреслив, що його адміністрація вже четверта по рахунку з початку бойових дій і він не має наміру передавати ці проблеми своєму наступнику.


Туризм

ЄС офіційно визнав українські COVID-сертифікати

Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку «Дія» відповідають європейським, повідомило Міністерство цифрової трансформації. Вони будуть прийматися для поїздок в країни ЄС з 20 серпня. У четвер Європейська комісія ухвалила рішення про еквівалентність сертифікатів для України, Північної Македонії і Туреччини, повідомляє пресслужба відомства. "Це означає, що країни будуть підключені до системи ЄС, і що COVID-сертифікати, видані цими країнами будуть прийматися в ЄС з сьогоднішнього дня на тих же умовах, що і цифрові COVID-сертифікати ЄС", - повідомили в Єврокомісії. Зі свого боку Північна Македонія, Туреччина і Україна погодилися визнати цифровий COVID-сертифікат ЄС для поїздок з Євросоюзу до своїх країн.


Екологія

Cитуація з пожежами у Каліфорнії погіршилась

Супутникове відео «вибухового поширення» лісової пожежі на півночі Каліфорнії розмістила Національна адміністрація США з питань океанів та атмосфери. Станом на четвер, пожежа охопила більше 25 тисяч гектарів. За оцінками, площа загоряння зросла в 24 рази за минулі дві доби. Вогнеборці поки не взяли вогонь під контроль, повідомляє Пожежна служба штату. В Національній адміністрації США з питань океанів та атмосфери пов’язали «безпрецедентне» зростання пожежі «Калдор» з посушливою погодою та вітрами. Більше десяти тисяч місцевих мешканців змушені евакуюватись. Багато споруд зруйновано. Містечко Гріззлі Флетс спустошене через вогонь, щонайменше двоє його мешканців отримали поранення, повідомляє місцева влада.


Діаспора

Ніагарський водоспад підсвітять до Дня Незалежності кольорами прапора України

Посольство України в Канаді ініціювало акцію – до Дня Незалежності України Ніагарський водоспад на кордоні Канади та США підсвітять у синьо-жовті кольори. Найпотужніший водоспад Західної півкулі можна буде спостерігати наживо онлайн в українських кольорах 24 серпня о 22:00 за місцевим часом (25 серпня о 5:00 за київським часом). «Хочемо, щоб, дивлячись на цей прекрасний і могутній водоспад, кожен міг подумати про енергію і непереборну життєву силу української незалежності», – сказав посол України в Канаді Андрій Шевченко. Також до Дня Незалежності прапор України підніме мерія канадської столиці – Оттави, а також низка інших канадських міст, зокрема Едмонтон, Канора, Вінніпег, Фредериктон, Кінгстон. Українські святкування заплановані у десятках міст. В Едмонтоні українськими кольорами висвітлять міст «Хай Левел», а у Фредеріктоні – будівлю мерії


Мистецтво, культура і шоу-біз

Грандіозний концерт до Дня Незалежності в Києві

Понад три десятки артистів братимуть участь у масштабному святковому концерті до Дня Незалежності, який відбудеться 24 серпня на НСК "Олімпійський". Для цього на стадіоні вже встановлюють одразу три сцени й готують світлову виставу. Репетиції проходять в одному з ангарів столичного заводу імені Антонова. Між піснями на концерті не буде розмов та перерв: артисти з'являтимуться на сцені один за одним. Сама сцена складатиметься з трьох частин, які нагадуватимуть молекулу ДНК. На шоу буде задіяно найбільшу кількість світових приладів в історії незалежної України - півтори тисячі. Загалом виступить 34 артиста - від Софії Ротару до "Океану Ельзи", ансамблю Вірського та зірок світової опери. Концерт, який триватиме упродовж трьох годин, буде доброчинним. Кошти від нього спрямують на створення Центру сучасного мистецтва - Музею художника Івана Марчука.


Погода

У п’ятницю, 20 серпня, у Чикаго вдень буде хмарно, але ввечері проясниться. Без опадів. На стовпчиках термометрів до+30°С.

В Україні буде прохолодно, але дощі відступають. Синоптики обіцяють мінливу хмарність лише подекуди опади. Вдень 28-33 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

13 views0 comments

Comments


bottom of page