top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/20/2020

Updated: Aug 20, 2020



Політика

Протести в Білорусі: Координаційна рада озвучила вимоги до влади

Координаційна рада, створена у Білорусі за ініціативи опозиційного кандидата у президенти Світлани Тихановської, озвучила свої основні вимоги: припинити насильство і політичне переслідування та провести розслідування; звільнити всіх політв'язнів і виплатити компенсації постраждалим; визнати вибори президента у Білорусі 9 серпня недійсними і провести нові вибори за міжнародними стандартами з новим складом всіх комісій, зокрема ЦВК. Чинний президент Олександр Лукашенко заявив, що вважає оголошену опозицією Координаційну раду «захопленням влади з усіма наслідками, що випливають». Лідери країн ЄС не визнають виборів у Білорусі та вводять санкції.


Економіка

Фондовий ринок США показав рекордне зростання

Провідні фондові індекси США показали рекордне зростання у вівторок та продовжили зростати у середу. На початок пандемії в березні американські фондові ринки відреагували падінням та розпродажем акцій. Однак вже за п’ять місяців вони не лише компенсували втрати, але і вийшли на нові рекорди, передає Голос Америки. Оглядачі пов‘язують це з гарними новинами в економіці, зокрема тим, що в липні у США було створено 1,8 мільйона нових робочих місць; політикою підтримки економіки урядом США та Федеральним резервом, а також очікуваннями нового пакету підтримки, успіхом високотехнологічних компаній та прогресом у розробці вакцини.


Соціум

Американці масово скуповують зброю

За перші шість місяців цього року понад 2 мільйони американців вперше купили вогнепальну зброю, повідомила Національна асоціація власників зброї. Почуття страху і непевності через пандемію, а пізніше й побоювання за власну безпеку після початку масових протестів проти расової нерівності, змусили все більше людей, зокрема, афроамериканців, купити вогнепальну зброю. Спеціалізовані крамниці відзначають понад 80% зростання продажів зброї навесні у порівнянні із минулим роком. На думку експертів, таке масове озброєння несе суттєві ризики, зокрема, зростання насильства, суїцидів і нещасних випадків через необережне поводження зі зброєю.


Технології

Google Travel повідомлятиме про зміни в роботі транспорту і готелів через коронавірус

Компанія Google додає нові функції у додаток Google Travel у зв’язку з коронавірусом, повідомляє The Verge. Нові опції розділу "Інструменти подорожей" показують, чи пропонує готель скасування реєстрації номера, надають дані про безкоштовне скасування бронювання номеру і повернення квитків на рейси літаком, а також інформацію про кількість випадків зараження у певному населеному пункті чи країні. У розділі "Тренди подорожей" можна побачити відсоток готелів доступних для бронювання номерів, та рейси, які здійснюють літаки на обраній території.


Здоров`я

Флорида перетнула позначку у 10 тисяч смертей через коронавірус

У штаті Флорида за 6 місяців зафіксовано понад 10 тис. смертей пов'язаних із коронавірусною хворобою. Це більше ніж у всій Німеччині, але менше ніж у Нью-Йорку, де зафіксовано понад 32 тис. таких випадків. Коронавірус вийшов на 3-тє місце серед провідних причин смертності серед американців. Видання The Hill відзначає, що попри це, «середня кількість нових випадків захворювання, які реєструються тижнево, зменшилась". Тим часом у ВООЗ повідомляють про рекордні майже 300 тис. нових випадків зараження COVID-19 у світі за останні 24 години. В Україні останні 2 дні також реєструють антирекорди заражень - близько 2 тис. випадків на день.


Діаспора

Українців запрошують долучитись до онлайн марафону до Дня Незалежності

Міністерство закордонних справ спільно з Українським Інститутом підготувало спеціальний формат всесвітнього святкування Дня Незалежності України – великий шестигодинний онлайн-марафон. Він транслюватиметься на офіційній Фейсбук-сторінці України та на сторінках українських посольств. У програмі акції – вітання з усього світу; неперевершені українські краєвиди; включення з креативної студії МЗС; Україна очима японського туриста у фільмі «Дякую»; сет DJ Sky на фоні Карпатських гір; привітання ONUKA, NK та інших українських зірок, а також знайомство з українськими фешн-брендами, приготування борщу з Євгеном Клопотенком та багато іншого.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Тіна Кароль записала пісню зі Snoop Dogg

Тіна Кароль записала пісню Blow Your Mind з відомим американським репером Snoop Dogg і R&B-виконавцем Luca Dayz. Про це співачка повідомила у своєму Instagram та анонсувала прем'єру треку 28 серпня. Пісню написав український автор M1SHKA та американець Luca Dayz. Трек увійде до майбутнього альбому Тіни Кароль та буде англомовним. Завдяки співпраці з американськими виконавцями, альбом буде записаний на студії преміальної міжнародної компанії звукозапису Bentley Records. Як зазначив у своєму Instagram Luca Dayz, над цим проектом вони працювали 3 роки.


Погода

У четвер, 20 серпня, у Чикаго синоптики обіцяють ясний день без опадів з денною температурою до +30°С.

В Україні у західних областях короткочасні дощі та грози, на решті території суха та спекотна погода з температурою до +35°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

13 views0 comments

Comments


bottom of page