top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/19/2020



Політика

Сенат США завершив розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори 2016 року

Сенат США завершив розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори 2016 року, яке розпочав ще у січні 2017-го. Законодавці виявили, що російський уряд провів масштабну кампанію з метою вплинути на президентські вибори, щоб допомогти Дональду Трампу стати президентом. Сенат не дійшов остаточного висновку, чи кампанія Трампа була причетна до скоординованої змови з російським урядом, передає Голос Америки. Втім у документі чимало доказів про контакти людей причетних до Кремля і радників кампанії Трампа, серед них Пол Манафорт а також Костянтин Килимник, який має подвійне громадянство – українське та російське.


Економіка

Христя Фріланд, канадійка українського походження, стала міністром фінансів Канади

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо призначив 52-річну Христю Фріланд - канадійку українського походження, новим міністром фінансів. Раніше вона очолювала Міністерство закордонних справ Канади і надалі залишається на посаді заступниці прем'єр-міністра. Фріланд стала першою жінкою-міністром фінансів Канади. Її попередник Білл Морно подав у відставку, як повідомляють ЗМІ, через непорозуміння з прем'єром Трюдо. Зокрема, вони мали різні погляди на витрати пов'язані з пандемією.


Соціум

Посольство США стурбоване залякуваннями журналістів в Україні

Посольство Сполучених Штатів висловило стурбованість залякуванням українських журналістів-розслідувачів проекту «Схеми: корупція в деталях» і закликає українську владу до негайних дій. Про це йдеться на офіційній сторінці дипломатичного відомства у Фейсбук. У ніч на 17 серпня у Броварах під Києвом невідомі спалили автівку співробітника програми "Схеми". Раніше журналіст-розслідувач цього ж проекту Михайло Ткач повідомляв, що за ним стежать, а його оселю прослуховують, і скаржився на бездіяльність поліції.


Авто – мото

У США збудують дорогу для безпілотників

У США представили перший проект дороги, на якій будуть тестувати безпілотні автомобілі. Штат Мічиган разом з компаніями Cavnue і Alphabet побудує дорогу довжиною в 64 км, яка з'єднає центр Детройта з містом Анн-Арбор, а також місцеві напрямки: Мічиганський університет, Детройтський аеропорт та Центральний вокзал. Фірма співпрацюватиме з Ford, GM, BMW, Toyota та Waymo для розробки стандартів щодо розмітки і покриття доріг для автономних автомобілів по всій країні. У майбутньому цю дорогу зможуть використовувати як вантажні, так і особисті транспортні засоби.

США, Ілліной, Чикаго

Демократична партія США офіційно висунула Джо Байдена кандидатом в президенти

Демократична партія США офіційно висунула Джо Байдена своїм кандидатом на виборах президента 2020 року. Рішення ухвали на з'їзді увечері 18 серпня, який відбувся в онлайн-режимі через пандемію коронавірусу, пише AP. Колишній віцепрезидент США, сенатор від штату Делавер Джо Байден фактично був єдиним претендентом на номінацію. Усі його конкуренти вже оголосили про вихід із передвиборчих змагань.


Діаспора

Кредитна спілка "Selfreliance" провела річні загальні збори

69-і Річні Загальні Збори Української Федеральної Кредитової Спілки “Самопоміч” відбулися минулої середи в Головному Приміщенні Kредитівки у Чикаго, штат Іллінойс. Зі слів Президента Дирекції Олега Каравана, “Самопоміч“ розпочинає свій новий рік праці з новими амбітними та надійними планами та завданнями. Єпископ Української Католицької Єпархії св. Миколая Владика Венедикт прочитав молитву та подякував Кредитівці за постійну підтримку і допомогу від імені усіх церков і їхніх громад. Збори привітав Генеральний Консул України у Чикаго Сергій Коледов, а також голова Централі Українських Кооператив Америки Орися Бурдяк, вона подякувала за всю велику працю, яку Кредитівка та Фундація робить для громади.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Український фільм потрапив у лонглист «європейського Оскара»

Український фільм "Атлантида" режисера Валентина Васяновича потрапив у лонглист премії Європейської кіноакадемії, яку називають "європейським Оскаром". Результати вибору стануть відомі 7 листопада на Фестивалі європейського кіно в Севільї, за 2 дні після української прем’єри фільму. Події антиутопії "Атлантида" розгортаються у постіндустріальному майбутньому, в 2025 році через рік після ймовірного повернення окупованого Донбасу до складу України. Бойові дії нанесли колосальну шкоду природі — затоплені шахти та зруйновані заводи отруїли землю та воду. Ролі у фільмі виконали непрофесійні актори.

Погода

У середу, 19 серпня, у Чикаго буде ясно та без опадів. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть +25-26°С. В Україні у західних областях короткочасні дощі, грози, вдень у Карпатах та на Закарпатті значні дощі, на решті території без опадів. Денна температура від +26 до +32°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page