top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/17/2021


Політика

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо призначив позачергові парламентські вибори

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо у неділю, 15 серпня оголосив, що позачергові парламентські вибори в країні відбудуться 20 вересня, повідомляє CBC. Генерал-губернатор Канади Мері Саймон (представник королеви) підтримала ініціативу Трюдо про розпуск парламенту й дала старт 44-м федеральним виборам в країні. Передвиборча кампанія триватиме 36 днів – це мінімальна тривалість, дозволена законодавством. Опозиційні партії не підтримують ідею дострокових виборів, тому закликали Саймон відхилити пропозицію Трюдо, втім генерал-губернатор до них не дослухалася. На думку експертів, Трюдо прагне заручитися більшістю в парламенті. Ліберальній партії Канади (ЛПК), лідером якої він є, два роки тому не вдалося досягти цього, у зв'язку з чим вона змушена спиратися на підтримку опозиції для прийняття законів.


Соціум

Майже 60% американців хочуть повернутися в офіси після закінчення пандемії

Кожен третій працівник у США віком до 40 років розглядав можливість змінити кар’єру під час пандемії. Про зміну роботи також задумувався кожен п’ятий у всіх вікових група. Такі дані опитування The Washington Post-Schar School poll, пише The Hill. Також респонденти сказали, коронакриза примусила їх замислитись над балансом між приватним життям та роботою, а також своїми пріоритетами. Третина американців серйозно розглядали можливість переїзду, у той час як 17% здебільшого до 40 років змінили місце проживання, тимчасово або постійно. Щодо віддаленої роботи, майже 60% працівників хочуть повернутися в офіси, коли пандемія закінчиться, кожен десятий опитаний хоче «переважно» працювати вдома, і лише 8% заявили про бажання повністю працювати зі свого помешкання.


Здоров`я

Штати можуть ухвалити рішення щодо додаткових COVID-щеплень вже з осені

У найближчі тижні США можуть ухвалити рішення щодо третьої дози вакцини від коронавірусу вже цієї осені. Про це у неділю заявив директор Національного інституту здоров'я Френсіс Коллінз на телеканалі Fox News. Серед перших, хто отримає щеплення, будуть медичні працівники та літні люди. Він також закликав невакцинованих зробити щеплення, порівнявши їх із «сидячими качками», які висиджують штам «Дельта», що спустошує країну і не подає ознак ослаблення. Посадовці сфери охорони здоров'я активно вивчають питання щодо додаткових щеплень аналізуючи показники захворюваності у США та в інших країнах. Рішення поки що не ухвалено, оскільки рівень захворюваності свідчить про досить високу захищеність вакцинованих. Проте з часом очікується зниження ефективності щеплення. На сьогодні принаймні одну дозу вакцини отримали близько 60% населення США, і майже 51% вакциновані повністю. Особливо постраждали від інфекції райони з низьким рівнем вакцинації, такі як Луїзіана, Техас, Флорида і Міссісіпі.


США, Ілліной, Чикаго

Джо Байден для реклами вакцинації сфотографувався з відомим блогером у Білому домі

Американський блогер Сет Філліпс, більш відомий як «Чувак з табличкою» (Dude with Sign), виклав у Twitter та Instagram фото з президентом США Джозефом Байденом, на якому чоловіки тримають плакати, в яких закликають усіх до вакцинації, пише Daily Mail. Білий дім звернувся до Сета Філліпса з пропозицією щодо промоції щеплення від коронавірусу, і блогер погодився «допомогти творчо донести інформацію про вакцинацію до своєї молодої аудиторії». Зараз на сторінці блогера в Instagram підписано 7,5 млн людей. Dude with Sign прославився тим, що виходив на абсурдні поодинокі пікети у 2019 році кожен раз з новою темою. Це не перший випадок у США, коли залучають лідерів думок з соціальних мереж для реклами вакцинації серед молоді. На початку серпня комік Беніто Скіннер виклав відеоролик з Білого дому із закликом зробити щеплення, а в середині липня резиденцію відвідала і співачка Олівія Родріго. Вона записала відео.


Екологія

На величезному водосховищі у США – дефіцит води

Американські чиновники вперше опублікували офіційну декларацію про дефіцит води на величезному західному водосховищі озера Мід, що спричинило скорочення постачання води частині ураженого посухою південного заходу, пише Reuters. Дефіцит призведе до зменшення розподілу води в Арізоні, Неваді та Мексиці на рік, починаючи з жовтня, йдеться у повідомленні Бюро меліорації США. Арізона втратить 18% річного розподілу, тоді як Невада скоротиться на 7%. Розподіл до Мексики, який вимагається за договором 1944 року, буде скорочено на 5%. Скорочення означатиме менше води - і жорсткі рішення щодо розподілу - для фермерських господарств, міст та племен у висохлому регіоні, який перебуває у 22 -му році посухи. Посуха на Заході США призвела до того, що озеро Мід і Озеро Пауелл, друге за величиною в країні водосховище, досягли історичних мінімумів.


Діаспора

Український Парад у Чикаго: нове місце проведення

Український конгресовий комітет Америки (УККА), відділення в Іллінойсі, повідомив про зміну локації Українського Параду в Чикаго присвяченому 30-тій річниці Незалежності України. "На жаль, декілька днів тому нам відмовили проходитися у центрі міста через декілька причин", - йдеться у повідомленні. У цей же час відбувається велике міжнародне змагання триборства (Triathlon). Наступною причиною стало те, що у міській адміністрації є занепокоєння теперішньою соціальною нестабільністю і тому не можна гарантувати безпеку в центрі міста, у зв'язку з чим мерія запровадила нові регуляції, які зобов'язують громади проводити фестивалі та святкування у своїх дільницях. За вимогами мерії Український Парад з нагоди святкування 30-тої річниці української незалежності відбудеться на Чикаго Авеню, в Українській околиці. Точні дані про місце збору будуть оголошені через кілька днів.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Тіна Кароль і гурт KAZKA випустили спільну пісню «Зірочка»

Українські музиканти Тіна Кароль і гурт KAZKA випустили дуетну пісню "Зірочка". Композиція стала першим треком з україномовного альбому дуетів "Молода кров", вихід якого приурочений до 30-річчя Дня Незалежності України. "Пісню "Зірочка" написав Дмитро Ципердюк. Вона була неймовірно популярною в моєму рідному місті Івано-Франківську, я слухала її ще школяркою", – згадує Тіна. Завжди вірила, що "Зірочка" – всеукраїнський і міжнародний хіт. Крізь роки мене не полишала думка про те, щоб виконати цю пісню. Я запропонувала групі KAZKA заспівати в дуеті: вони, як ніхто відповідають танцювальному, етнічному, легкому настрою пісні, – додала Кароль. Реліз альбому дуетів "Молода кров" відбудеться 20-го серпня.


Погода

У вівторок, 17 серпня, у Чикаго, у першій половині дня буде ясно, а після обіду з'являться хмари. Удень очікується дрібний дощ. Стовпчики термометрів піднімуться до +27°С.

В Україні дощі та грози поєднаються зі спекою. Вдень в межах 28-33 градусів тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page