top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/17/2020



Політика

США і Росія проведуть новий раунд переговорів про контроль за ядерним озброєнням

Cпецпредставник президента США із контролю над озброєнням Маршалл Біллінгслі, на початку тижня їде у Відень для проведення нового раунду переговорів із заступником міністра закордонних справ Росії Сергієм Рябковим про майбутнє контролю над ядерною зброєю, повідомляє сайт Держдепартаменту США. Перший раунд переговорів за участі Біллінгслі і Рябкова почався у червні. Сторони планують укласти нову угоду що має замінити договір між РФ і США про заходи із подальшого скорочення й обмеження стратегічних наступальних озброєнь.


Економіка

Економіка України «почала відновлюватися» у третьому кварталі - прем’єр-міністр

Економіка України почала відновлюватися в третьому кварталі 2020 року, про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, на це, крім відновлення споживання, позитивно вплинув збір врожаю, який перенісся з другого кварталу на третій через погодні умови. Також, згідно з прогнозами Мінекономіки, в наступні 3 роки ВВП України зростатиме в середньому на понад 4% щорічно, написав голова уряду на своїй офіційній сторінці у Фейсбук.


Соціум

Поштова служба США може не встигнути доставити бюлетені голосування

Вимоги штатів щодо голосування поштою не відповідають нинішнім можливостям Поштової служби. Про це відомство поінформувало владу 46 штатів. У пресслужбі кажуть, що стикаються із безпрецедентним навантаженням пов'язаним із виборами, затримки із доставкою пошти можуть призвести до того, що частина виборчих бюлетенів використаних для голосування поштою не будуть доставлені вчасно для підрахунку. У відповідь на попередження деякі штати вже вдаються до заходів для зміни вимог щодо отримання бюлетенів голосування поштою для підрахунку, тощо.


США, Ілліной, Чикаго

Мирний протест у Чикаго переріс у сутички з поліцією

Протести проти расової несправедливості та жорстокості правоохоронців у суботу в центрі Чикаго переросли у сутички між демонстрантами та поліцією. Близько 25 людей заарештовані, 17 правоохоронців і двоє протестувальників отримали поранення. Спочатку все відбувалось мирно, втім деякі учасники відділились від масової ходи і сформували іншу демонстрацію, яка, власне, закінчилась арештами, передає Голос Америки. Тим часом деякі групи активістів та обрані посадовці засудили поліцію Чикаго за використання агресивної тактики, зокрема розпилювання хімічного подразника та побиття людей кийками.


Діаспора

Українська діаспора в Канаді та Америці засуджує насильство у Білорусі

Представники східноєвропейських діаспор Канади засуджують насильство проти демонстрантів у Білорусі, про це йдеться у листі, надісланому міністру закордонних справ Канади Франсуа-Філіппу Шампаню. Підписанти висловлюють солідарність із білорусами “у підтримці їхніх прав на свободу й демократію”. Раніше Український конґресовий комітет Америки також засудив насильство та очевидні політичні репресії проти народу Білорусі. У Білорусі тривають вуличні протести та страйки. У неділю у Мінську відбулась найбільша в історії Білорусі політична акція протесту «За Свободу!», на яку вийшли сотні тисяч людей.


Спорт

Чикаго Буллз звільнило головного тренера Джима Бойлена

Чикаго Буллз звільнили головного тренера Джима Бойлена, про що оголосив виконавчий віце-президент Артурас Карнішовас. Бойлен очолив «Чикаго» у грудні 2018 і за два сезони привів Буллз до 39 перемог в 123 матчах і жодного разу не виводив команду в плей-офф. У квітні сезон було призупинено через пандемію. Чикаго Буллз завершили його на 11-му місці у Східній конференції. У тренерській кар’єрі Бойлена Чикаго стало першою франшизою NBA, де він отримав посаду головного тренера, з 2015 року він працював в "Чикаго"в якості асистента.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український комікс КіберКрай стане фільмом

Кінокомпанія Good Morning Films та творці легендарної серії коміксів Воля – видавництво The Will Production – домовились про спільне виробництво короткометражного анімаційного фільму КіберКрай за мотивами однойменного коміксу, в жанрі детектив, у стилях ретрофутуризм та кіберпанк. Дія відбуватиметься в альтернативному всесвіті. За сюжетом Україна 80-х переживає пік технологічної революції. Роботизація проникає у всі сфери суспільства, і навіть музику, проте не всі люди готові прийняти нові реалії. Головний герой потрапляє у вир подій навколо обрання нового гетьмана – надпотужної Електронно-Обчислювальної Машини «Оріон-1. Реліз проекту заплановано на осінь 2020 року.


Погода

У понеділок, 17 серпня, у Чикаго хмарно, лише ввечері небо прояснится. Без опадів. Денна температура повітря +27-28°С.

В Україну повертається спека. Вже сьогодні стовпчики термометрів піднімуться до +30°С удень. Сонце час від часу ховатиметься за хмарами. Проте дощі проллються хіба на заході.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Commenti


bottom of page