top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/13/2020

Updated: Aug 13, 2020



Політика

ООН закликає білоруську владу припинити насильство

У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. Кількість затриманих по всій країні за останні чотири дні перевищила 6,7 тисяч. Четверо з п’яти кандидатів у президенти Білорусі вирішили направити до ЦВК скаргу з вимогою визнати недійсними результати виборів. Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет засудила застосування надмірної сили білоруською владою щодо мирних демонстрантів та закликала до розслідування фактів зловживання владою. Вашингтон також засудив насильство проти демонстрантів. Влада Литви та Польщі закликали ЄС скликати надзвичайний саміт щодо ситуації в Білорусі.

Економіка

Boeing у липні не отримав жодного замовлення на літаки

Американський виробник літаків Boeing у липні не отримав жодного нового замовлення та поставив замовникам лише 4 лайнери, повідомляє Interfax. Клієнти компанії у липні скасували замовлення на 43 літаки 737 MAX, польоти яких все ще припинені. Як пише The Wall Street Journal, низькі обсяги поставок пов'язані з логістичними труднощами, які виникли в результаті пандемії коронавірусу. Авіакомпанії не прагнуть купувати нові літаки на тлі слабкого попиту. Водночас європейський конкурент Boeing - Airbus - в липні поставив 49 літаків і отримав замовлення на 4 повітряних судна.


Соціум

У Нью-Йорку демонстранти вимагали зробити школи безпечними для навчання

Тисячі батьків, освітян, учнів та громадських активістів вийшли на вулиці Нью-Йорка з вимогами зробити школи безпечними для навчання, передає Голос Америки. Освітяни вважають, що відкривати школи зарано. Серед півтора мільйона вчителів, кожен 4-й має медичні проблеми, які роблять їх уразливими до вірусу, школи переповнені та неготові до начання в умовах пандемії, кажуть вони. У Нью-Йорку, як і у багатьох штатах, відкриття шкіл буде залежати від епідемічної ситуації. Планується, що учні будуть відвідувати заняття лише 2-3 дні на тиждень. Якщо хтось захворіє на COVID-19, весь клас відправлять на карантин. Якщо вірус підтверджується у двох різних класах – вся школа іде на карантин.

Авто – мото

Audi презентувала нові версії S3

Audi офіційно представила оновлені моделі S3 Sportback і S3 Sedan. В арсеналі новинок – 7-ступінчаста роботизована коробка передач S tronic і фірмова система повного приводу quattro. Під капотом 310-сильний турбований мотор сімейства TFSI. На розгін до 100 км/год як хетчбеку, так і седану буде потрібно не більше 4,8 секунди, а максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 км/год. Також автомобіль отримав новий більш ефективний підсилювач гальм та вентильовані гальмівні диски. Дизайн нових моделей з першого погляду демонструює свій динамічний характер. Прийом замовлень в європейських країнах стартує цього місяця, а в салонах дилерів автомобілі очікуються на початку жовтня.

США, Ілліной, Чикаго

У Чикаго пронісся потужний шторм

Шторм у Чикаго пронісся зі швидкістю 100 миль на годину, залишивши після себе хаос і руйнування на Середньому Заході. Буря розпочалася у східній частині Небраски і торкнулась Іллінойсу. Стихія завдала великої шкоди будівлям та інфраструктурі. Зламані дерева, обірвані дроти та перевернуті автівки заблокували дороги в Чикаго і передмістях. Сотні тисяч людей залишилися без електрики. "Дереча - це не зовсім ураган. У нього немає так званого «ока», його вітри дмуть паралельно" - говорить Патрік Марш, науковець Центру прогнозування штормів Національної метеорологічної служби Оклахоми. За своїми масштабами стихійне лихо схоже на континентальний ураган.


Діаспора

Українці Техасу презентуть етнокалендар до Дня Незалежності України

Онлайн-презентація етнокалендаря «Українська спадщина» відбудеться 24 серпня в Сан-Антоніо, штат Техас, з нагоди 29-ї річниці Незалежності України, повідомляє Ukrainian People Magazine. Календар є дебютним проєктом організації «Українське Сан-Антоніо», в рамках якого в кінці червня були проведені студійні фотосесії. Представники місцевої української діаспори позували в стародавньому автентичному одязі різних регіонів України кінця ХІХ – початку ХХ століття. Метою проєкту було відтворити живі образи українців дорадянського періоду. Всі елементи одягу, прикраси та предмети побуту є оригінальними та належать до приватної колекції Наталії Стерджил.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Польща висунула на Оскар фільм про українського мігранта

Комедійну драму польських режисерів Малгожати Шумовської та Міхала Енглерта "Ніколи більше не піде сніг" (Never Gonna Snow Again) про українського мігранта висунуто на Оскар 2021 від Польщі, повідомляє The Hollywood Reporter. Головні ролі у стрічці грають українсько-британський актор Алек Утгофф, відомий за роллю в серіалі «Дивні дива» та польська актриса Агата Кулеша. Головний герой стрічки – український мігрант, що працює масажистом в Польщі. Світова прем'єра стрічки відбудеться на Венеціанському кінофестивалі у вересні. 93-тя церемонія нагородження кінопремії "Оскар" відбудеться 25 квітня 2021 року.


Погода

У четвер, 13 серпня, у Чикаго день буде хмарним, проясниться тільки увечері. Без опадів. Стовпчики термометрів вдень піднімуться до +28°С.

В Україні у бліьшості областей буде сухо та прохолодно. Синоптики прогнозують хмарність з проясненнями. Денна температура повітря 19-24° вище нуля.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

Comments


bottom of page