top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/12/2021

Updated: Aug 12, 2021


Політика

Відбулась телефонна розмова міністрів оборони США та Росії

Міністр оборони США Ллойд Остін у середу поговорив по телефону з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу, про це повідомив прес-секретар Пентагону Джон Кірбі. Бесіда була націлена на підтримку зусиль щодо забезпечення прозорості та зниження ризиків після відновлення американо-російського діалогу щодо стратегічної стабільності, який розпочався 28-го липня в Женеві, Швейцарія, йдеться у прес-релізі Міноборони США. Міноборони Росії повідомляє, що під час розмови обговорювались "підсумки двосторонніх консультацій щодо стратегічної стабільності, питання глобальної та регіональної безпеки".


Економіка

Сенат підтримав амбітний план Джо Байдена з розбудови інфраструктури США

Після місяців обговорень, Сенат США проголосував за план президента Джо Байдена з підтримки інфраструктури. Серед заходів амбітного плану глави Білого дому обсягом 1 трильйон доларів - 110 млрд доларів інвестицій на відбудову доріг та мостів, по 65 млрд інвестицій у розширення доступу до інтернету, а також у розбудову залізниці та мережі енергопостачання, 55 млрд планується спрямувати на відбудову інфраструктури водопостачання, а більше 7 мільярдів піде на створення мережі зарядних станцій для електромобілів, тощо. За законопроект проголосувало 19 республіканців і всі 50 демократів у Сенаті.


Соціум

Карантин в Україні продовжили до жовтня

В Україні в черговий раз продовжили адаптивний карантин, а також режим надзвичайної ситуації. Цього разу - до 1 жовтня 2021 року. Як пояснив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, наразі епідемічна ситуація повністю контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо зростання кількості госпіталізацій і важких хворих на COVID-19. Очільник Уряду повідомив, що МОЗ готується до нової хвилі коронавірусу: майже 100% ліжок у лікарнях обладнані підведеним киснем; закуповуються кисневі концентратори для амбулаторного лікування хворих. За словами прем'єра, минулого тижня в Україні зроблено майже 1 млн щеплень, темпи вакцинації прискорюються, а вакцини є в достатній кількості.

Здоров`я

ВООЗ випробовує три нові препарати проти COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) анонсувала нову фазу випробувань трьох потенційних препаратів для лікування госпіталізованих пацієнтів з коронавірусом, про це йдеться на сайті організації. В рамках випробувань фахівці набиратимуть госпіталізованих добровольців, яких лікуватимуть артесунатом, іматінібом та інфліксімабом. Раніше у цих препаратів був виявлений потенціал до зниження ризику летального випадку у важкохворих пацієнтів з COVID-19. Також ці ліки вже застосовуються для лікування інших хвороб: малярії у важкій формі, деяких видів раку, та захворювань імунної системи, таких як хвороба Крона і ревматоїдний артрит.

Туризм

Канада відкриває кордон для американців

Канадська влада зняла заборону на в'їзд жителів США в Канаду, але за умови, що прибулі повністю вакциновані від COVID-19, а також мали негативний тест на коронавірус не менш ніж за три дні до поїздки, повідомляє Associated Press. Також, прибулі мають заповнити детальну анкету в електронному застосунку. Дозволено поїздки для відпустки, зустрічей на території Канади і покупок. Однак США до 21 серпня залишили в силі заборону канадцям на в'їзд на американську територію для поїздок, які не мають першочергового значення. Такі ж самі заходи застосовуються щодо кордону США і Мексики. Кордон Канади і США був закритий у березні 2020 року для нетермінових поїздок. Нинішня американська адміністрація, пише AP, починає готувати плани щодо поетапного відкриття кордонів. Головною вимогою влади є те, щоб іноземці, були вакциновані проти COVID-19.


Діаспора

Заснований українцем стартап оцінили в понад мільярд

Заснований українцем Олегом Рогінським sales-стартап People.ai досяг оцінки $1,1 млрд, піднявши раунд фінансування в $100 млн, передає Bloomberg. Серед нових інвесторів еміратська Mubadala Investment Co. і американська Akkadian Ventures. Також в раунді брали участь старі інвестори. Стартап People.ai працює в ніші 'AI for sales', він аналізує дані про роботу відділів продажів і допомагає підвищувати їх ефективність. Керуючий директор Akkadian Ventures, Майк Дінсдейл зазначив, що компаніям складно прогнозувати продажі, а People.ai «усуває цей недолік для управлінських команд». Олег Рогінський заявив, що в майбутньому хотів би вивести People.ai на біржу. Стартап має офіси в Сан-Франциско та Києві. Серед клієнтів компанії Zoom, AppDynamics, DataRobot, Ivanti і Okta.


Мистецтво, культура і шоу-біз

До Дня Незалежності в Україні вийде фільм "Туристична Україна в просторі й часі"

До 30 річниці незалежності України зняли фільм "Туристична Україна в просторі й часі". Його прем'єра запланована на другу половину серпня. Наразі у мережі опублікували захопливий трейлер. Це справжня аудіовізуальна поема. За словами авторів фільму, метою було відобразити дивовижні метаморфози туристичних ландшафтів нашої країни у часі, – протягом дня та від сезону до сезону. Поняття "туризм" і "туристичні локації" автори фільму трактують доволі широко. До їхньої уваги потрапляють не тільки – і не стільки історичні та ландшафтні "пам'ятки", але і будь-які враження, які отримують на своєму шляху всі уважні мандрівники. "Фільм об'єднує ідея гармонії, що панує в пейзажі – природному, міському та водному", – пояснює режисер.


Погода

У четвер, 12 серпня, у Чикаго на зміну ясній погоді, яка буде триматися вдень, прийде похмурий вечір. Без опадів. На стовпчиках тероетрів +30-32°С.

в Україні стане прохолодніше, але місцями дощитиме. Вдень 23-28 градусів тепла.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

Comments


bottom of page