top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/12/2020



Політика

Джо Байден визначився з кандидатурою на посаду віцепрезидента

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден визначився із кандидатурою віцепрезидента. Нею стала темношкіра сенаторка-демократка від штату Каліфорнія афроамерикансько-південноазійського походження Камала Харріс. Про це йдеться в повідомленні виборчого штабу Байдена. Юристка за освітою, вона з часів президентства Барака Обами була міністром юстиції США, а на первинних виборах кандидата на посаду президента від Демократичної партії цього року була спершу однією з суперниць Байдена. Таким чином, 55-річна Харріс стане першою темношкірою висуванкою на виборах президента і віцепрезидента США, а в разі обрання стане й першою жінкою на посаді віцепрезидента.

Економіка

В Україні легалізують гральний бізнес та підтримають кіновиробників

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію грального бізнесу в Україні та підтримку кіновиробництва. Перший дозволяє проведення азартних ігор у казино, залах гральних автоматів, мережі Інтернет, букмекерську діяльність та створення реєстру осіб, яким обмежений доступ до гральних закладів та участь в азартних іграх. Другий полегшить податкове навантаження на виробників відеоконтенту. Документ також удосконалює умови надання послуг із кіновиробництва на замовлення іноземних компаній та узгоджує їх із практикою європейських країн.


Соціум

Високотехнологічні компанії США виступили на захист візової програми для спеціалістів

Група американських компаній - світових лідерів у сфері високих технологій - виступила проти тимчасової заборони на видачу американських віз для висококваліфікованих спеціалістів H-1B, яку запровадив президент США Дональд Трамп 22 липня, обґрунтувуючи таку необхідність уповільненням економіки та браком робочих місць в країні. Amazon, Facebook, Apple, Twitter, Microsoft, Netflix подали відповідну експертну думку до суду в Каліфорнії. У компаніях кажуть, що така заборона «зашкодить інноваціям, зростанню і, зрештою, негативно і непоправно позначиться на американських робітниках, бізнесі та економіці», йдеться в заяві. В 2019 році, 65% спеціалістів з візами H-1B працювали в компаніях комп‘ютерних технологій, зазначає Fortune.


Здоров`я

Росія оголосила про реєстрацію першої у світі вакцини проти коронавірусу

Про те, що Росії вдалось створити першу у світі вакцину від COVID-19 заявив президент Володимир Путін. Він додав, що вакцину, названу Спутник V, зареєстровано і його донька вже зробила щеплення. В світових ЗМІ та медичних колах скептично сприйняли ці повідомлення, наголошуючи на занепокоєнні про безпеку, ефективність вакцини з огляду на інформацію, що країна пропустила важливі етапи розробки і не навела наукових даних про випробування, передає Голос Америки. ВООЗ заявив, що проводить переговори з Росією про розгляд вакцини, пише ВВС. Скептично про можливість швидкої реєстрації нової вакцини висловився і головний інфекціоніст США д-р Ентоні Фаучі.


Туризм

Для українців запустили чат-бот про умови перетину кордону

В Україні на сайті Держприкордонслужби запустили тестовий варіант чат-бота, який надаватиме актуальну інформацію про правила перетину держкордону в умовах карантинних обмежень, передає пресслужба відомства. Особливо гостро потреба у вичерпній та правдивій інформації постала із поширенням у світі коронавірусної інфекції та запровадженням більшістю держав світу жорстких карантинних обмежень. Епідемічна ситуація постійно змінюється, тож вносяться зміни до правил перетину кордонів. Як показує практика перших днів використання чат-бота, швидкість отримання потрібної відповіді зросла. Одразу можна обрати потрібну категорію та за кілька простих кроків отримати вичерпну інформацію.


Діаспора

Співзасновнику Apple українського походження Стіву Возняку - 70 років

Співзасновнику Apple українського походження Стіву Возняку 11 серпня виповнилося 70 років. Його батьки емігрували з Буковини до США після війни. Найбільшою заслугою Возняка є те, що він в середині 70-х років самотужки спроєктував комп’ютери Apple І та Apple ІІ, з яких власне й почалася «мікрокомп’ютерна революція». Свій перший комп’ютер він запатентував у 1976 році. Тоді ж разом із Стівом Джобсом заснували і власну компанію Apple Computer. Після аварії Стів Возняк відійшов від бізнесу. Він організовує рок-фестивалі, активно займається доброчинністю, нещодавно організував компанію, яка займається захистом баз комп’ютерних даних. На сьогодні Стів у другому шлюбі і є щасливим батьком шістьох дітей.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Український фільм здобув відзнаку престижного фестивалю

Стрічка Наталі Пасеницької “Порядна львівська пані” отримала відзнаку від міжнародного фестивалю незалежного кіно - DaVinci International Film Festival, організатори якого фокусуються на творчому і нестандартному підході до створення кіно. Фільм покажуть у позаконкурсній програмі фестивалю, який пройде с 10 по 13 вересня в онлайн-форматі в Лос-Анджелесі. Стрічка знята у жанрі еротичної комедії за мотивами однойменної книги відомої української письменниці Люби Клименко.


Погода

У середу, 12 серпня, у Чикаго на зміну похмурому ранку прийде ясний день. Без опадів. Денна температура +28°С.

В Україні буде прохолодно та хмарно з проясненнями, місцями дощитиме. Вдень температура опуститься до 21-24 градусів тепла. На сході та півдні до +30°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

12 views0 comments

Comments


bottom of page