top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/11/2020



Політика

Дональд Трамп пропонує провести саміт G7 у листопаді

Президент Сполучених штатів Дональд Трамп запропонував провести саміт "Великої сімки" у листопаді, після президентських виборів у США та додав, що запросив би на зустріч президента Росії Володимира Путіна. Про це він заявив під час брифінгу у Білому домі, передає Укрінформ. Через стрілянину поблизу Білого дому прес-конференцію було перервано, і відновлено після того, як нападник був затриманий. Нагадаю: наприкінці травня Дональд Трамп заявив, що переносить зустріч «Великої сімки» з кінця червня на щонайменше вересень 2020 року.

Економіка

Для відновлення Донбасу потрібно близько 10 мільярдів доларів

На відновлення тимчасово непідконтрольної Києву частини Донецької і Луганської областей України знадобиться близько 10 мільярдів доларів. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив радник президента України з економічних питань Олег Устенко. За його словами, це приблизно 5-7% ВВП країни. На його думку, необхідно створити фонд, зокрема і на гроші донорів для того, щоб відновлювати тимчасово окуповані території після їх реінтеграції.


Соціум

Через пандемію все більше штатів розширюють можливості проголосувати поштою

Майже 80% американців цього року матимуть змогу проголосувати поштою. Ця практика у США існувала ще з часів громадянської війни. Однак цьогоріч президент Дональд Трамп заявляє, що голосування поштою спричинить фальсифікацію виборів, а невизначеність щодо їх результатів триватиме місяцями, передає Голос Америки. Більшість штатів і раніше дозволяли голосувати поштою, але цього разу їм доведеться мати справу із безпрецедентним обсягом бюлетенів. Згідно з опитуваннями все більше американців планують проголосувати поштою у листопаді.

Туризм

США оголосили 3-й рівень небезпеки для подорожей в Україну

Минулого тижня Держдеп США скасував дію Глобального повідомлення четвертого рівня про небезпеку подорожей в усі країни, яке запровадили у березні цього року через пандемію. Натомість повернувся до системи, коли рівень безпеки від 1-го до 4-го рівня оголошують індивідуально до кожної країни. Для України оголосили 3-й рівень небезпеки у зв'язку з поширенням коронавірусу та спалахами насильства. Крім того, зовнішньополітичне відомство США нагадує американцям, не подорожувати в Крим та у східну Україну через російську окупацію та збройний конфлікт.


США, Ілліной, Чикаго

Посольство США в Україні відновило надання студентських віз

Студенти, що планують поїхати на навчання до Сполучених Штатів, можуть вирушати до американського посольства по візу. Про це повідомив генеральний консул посольства США в Україні Джон Баллард. Установа почала відновлювати деякі неімміграційні візові послуги, але в обмеженому обсязі. Наразі проводять візові співбесіди лише для студентів. «Ми розуміємо, що їм потрібно прибути на навчання до початку осіннього семестру і хочемо допомогти їм у цьому", - заявив генконсул у відеозверненні. Що ж до отримання інших типів віз, то надання цих послуг буде відновлено, щойно з'явиться така можливість, запевнив дипломат.


Діаспора

Джаред Лето зіграє легендарного Енді Воргола

Американський музикант та актор Джаред Лето зіграє легендарного художника українського походження Енді Воргола. Про це артист повідомив у своєму Instagram. «Я дуже вдячний та схвильований цією можливістю. З днем народження, Енді. Нам бракує тебе і твого генія», - написав він. Засновник поп-арту Енді Воргол народився 6 серпня 1928 року в сім'ї українських емігрантів у місті Піттсбург (Пенсильванія). Його ім'я при народженні - Андрій Воргола. Як пише Vogue Ukraine, передбачається, що фільм буде засновано на книзі Віктора Бокріса «Воргол: біографія», права на яку Лето придбав разом зі співпродюсером Майклом Де Лукою.


Цікаве

У Тайвані запустили рейси в нікуди

Тайванська авіакомпанія StarLux Airlines вирішила запустили рейси в нікуди для тих, хто скучив за подорожами, пише Taiwan news . Пасажири сядуть у літак, який вилетить з аеропорту, покружляє три години у повітрі і сяде в тому ж аеропорту, з якого вилетів. Компанія обіцяє «несподівані краєвиди», їжу з ресторану з мішленівською зіркою, подарунки та знижки на товари з Duty Free. Сам літак буде летіти нижче, ніж зазвичай, щоб люди могли зробити фотографії. Квитки на рейс розкупили майже моментально. Тепер такі рейси планують організувати й інші авіакомпанії.

Погода

У вівторок, 11 серпня, у Чикаго безхмарним небо буде лише вранці - день та вечір очікуються похмурими. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до +28°С.

В Україну прийшло похолодання з дощами та грозами. Вдень повітря прогріється до +24-29°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page