top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/09/2021

Updated: Aug 9, 2021


Політика

Ангела Меркель і Володимир Зеленський 22 серпня проведуть переговори в Києві

Канцлер Німеччини Ангела Меркель приїде до Києва 22 серпня на зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, про це сказав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі Unian. За його словами, зараз візит готується на робочому рівні. "Тематичне наповнення візиту цілком прозоре. Це і питання, що стосуються переговорів про мир на Донбасі, і питання, що стосуються безпеки у ширшому сенсі, в тому числі й у газовій сфері", – повідомив Подоляк. Однією з головних тем переговорів буде газопровід "Північний потік-2", будівництво якого завершується у Балтійському морі, пишуть ЗМІ. Нагадаємо, 21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.


Світ

Лісові пожежі у Греції - низка урядів відправляє до країни пожежників

Масштабні лісові пожежі у Греції, які наблизились і до столиці країни Афін, викликають порівняння із апокаліпсисом. Протягом доби у країні спалахнули понад 400 лісових пожеж, найбільша з них на острові Евія, повідомляє Reuters. Вчора у Британії заявили про відправку до Греції пожежників. Як відзначається у заяві британської "Ради начальників пожежної охорони" (NFCC), британські експерти будуть брати участь у тактичній боротьбі з вогнем поруч із грецькими колегами. У МЗС Ізраїлю заявили про відправку до Греції команди пожежників та рятувальників. На запит уряду Греції по допомогу, Європейське командування ВМС США спрямувало літак Р-8, який має допомогти вогнеборцям в оцінці місцевості. Також до Греції прибув зведений загін вогнеборців з України для допомоги у боротьбі із масштабними лісовими пожежами, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Twitter.


Економіка

Virgin Galactic Бренсона відновила продаж квитків для космічних туристів

Компанія Virgin Galactic оголосила про відновлення продажів квитків на восьмимісний ракетоплан VSS Unity, який може доставляти космічних туристів у суборбітальний простір. Virgin Galactic раніше продавала квитки по 250 тисяч доларів за місце, але після успішного польоту 11 липня самого Річарда Бренсона й інших членів екіпажу, ціна на квитки зросла майже вдвічі і стартує від 450 тисяч доларів, повідомляє space.com. На борту також можна займатися науковими дослідженнями або готувати професійних астронавтів. Але для цього також потрібно придбати квиток. Щоправда ціна буде вища – 600 тисяч доларів за місце. За словами представників Virgin Galactic, на сьогоднішній день квитки вже забронювали майже 600 людей.


Спорт

Олімпіада закінчилась: США здобули найбільше золотих медалей

У неділю у Токіо відбулась церемонія закриття Олімпійських ігор. За їх результатами Сполучені Штати стали лідерами за кількістю золотих медалей, випередивши на одну медаль Китай. Також США здобувають найбільшу кількість усіх медалей - спортсмени вибороли 39 золотих, 41 срібну та 33 бронзових - разом 113 медалей. В суботу президент Джо Байден та перша леді Джилл Байден провели віртуальну зустріч з олімпійськими спортсменами та спортсменками, а також запросили їх відвідати Білий дім пізніше восени. На рахунку українських спортсменів 19 медалей: одна золота, 6 срібних і 12 бронзових. Українські спортсмени за олімпійські медалі зможуть отримати грошову винагороду від держави: за “золото” — 125 тисяч доларів, за “срібло” — 80 тисяч доларів, за “бронзу” — 55 тисяч доларів, повідомили у Міністерстві молоді та спорту України.


Здоров`я

Симптоми штаму Дельта відрізняються від звичайного COVID-19

У США наразі в середньому реєструються 100 тисяч нових випадків зараження COVID-19 за добу, що є поверненням до позначки, що востаннє спостерігалася під час зимового сплеску. Зростання захворюваності пов’язують з поширенням штаму «Дельта» і низьким рівнем вакцинації в південних штатах, передає Голос Америки. За словами медиків, новий штам є більш заразним, і його симптоми відрізняються від звичайного перебігу COVID-19. Тож багато людей спочатку можуть помилково сприймати їх за щось інше. За словами доктора Джозефа Кантера, який очолює департамент охорони здоров’я Луїзіани, в дельта-штаму залишаються класичні симптоми - кашель, висока температура і задишка. Однак до них додаються нові прояви хвороби: закладеність носа, нежить, чхання та біль у горлі. За появи таких симптомів лікар закликає обмежити контакт з іншими людьми та зробити тест.


США, Ілліной, Чикаго

У Чикаго з мосту у річку скинули 70 тисяч гумових качечок

У Чикаго під час щорічного благодійного запливу Chicago Ducky Derby у річку з мосту скинули 70 тисяч гумових качечок. Про це пише Reel Chicago. Щоб стати учасником перегонів і поборотися за головний приз — потрібно мати свою качечку. Купують її на офіційному сайті запливу. Звичайна коштує 5 доларів, а така, що крякає, 25 доларів. Таким чином організатори змогли заробити понад 300 тисяч доларів. Гроші віддадуть некомерційній міжнародній організації Special Olympics в Іллінойсі, яка організовує спортивні заходи для людей з порушеннями інтелектуального розвитку. А кожні 4 роки для них організовують також Спеціальні Олімпійські ігри. Щоб качечки не розпливлися в різні боки, перегони проводять на обгородженій частині річки. Після змагань гумові іграшки ретельно виловлюють і використовують наступного року. Господар качечки-переможниці отримав в подарунок автомобіль, срібний і бронзовий призери — путівку в Мексику і дві тисячі доларів.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Знятий у Києві кліп визнано найкращим у світі

Видання Rolling Stone опублікувало топ-100 найкращих кліпів у світі. На двадцятому місці цього рейтингу опинився кліп DJ Shadow і Run the Jewels на пісню Nobody Speak. Випустили кліп ще 2016 року, а знімали його в Києві. У ньому можна побачити Український дім. Варто відзначити, що світові зірки часто знімають кліпи в українській столиці. Наприклад, кліп на пісню Flames Зейн Малік знімав у Києві. Також співачка Charli XCX, рокери Nothing But Thieves, американська група Twenty one pilots, британці Hurts та інші.


Погода

У понеділок, 9 серпня, у Чикаго весь день буде хмарним. Ввечері очікується дощ із грозою. На стовпчиках термометрів +26…+28°С.

В Україні буде мінлива хмарність, але тепло. Місцями короткочасні дощі. Вдень межах 24-34 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comentários


bottom of page