top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/07/2020


Політика

Дональд Трамп підписав указ про боротьбу з загрозою TikTok

Президент США Дональд Трамп підписав виконавчий указ «про боротьбу з загрозою TikTok», який зобов’язує американські компанії протягом 45 днів припинити операції з компанією-власником додатка ByteDance, повідомляє ВВС. В указі йдеться, що США мають "зробити агресивні кроки проти власників TikTok для захисту національних інтересів США. У той же час, власники TikTok заперечують, що вони діляться даними користувачів із урядом Китаю.


Економіка

Мінюст США обвинувачує Коломойського у відмиванні коштів з Приватбанку

Міністерство юстиції США вимагає конфіскації двох об'єктів комерційної нерухомості у Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас) на 70 млн. доларів, придбаних українським олігархом Коломойським та його партнером Геннадієм Боголюбовим на кошти, незаконно привласнені у ПриватБанку до його націоналізації. За даними Мін’юсту, викрадені гроші проводили через мережу компаній, ретельно маскуючи їх походження. Коломойський придбав таким чином майже півмільйона квадратних метрів комерційної нерухомості у штаті Огайо, металургійні заводи в Кентуккі, Західній Вірджинії та Мічигані, завод з виробництва мобільних телефонів в Іллінойсі тощо.


Соціум

Міленіали вперше стали найбільшою віковою групою населення у США

Міленіали та народжені після них становлять більше половини населення та вперше стали найбільшою віковою групою у США. А за прогнозами фахівців з перепису населення, вже до 2030 року стануть найбільшою групою виборців. Молодь підтримує більш ліберальну політику у таких питаннях, як імміграція, реформування правоохоронної системи та захист навколишнього середовища. Також молоді виборці більш схильні, ніж старше покоління, вимагати від уряду більшого для вирішення проблем та вважають, що збільшення різноманіття краще для суспільства, а кліматичні зміни спричинені людською діяльністю.


Технології

В китайських телефонах не буде американських програм

Влада США оголосила ініціативу «Чиста мережа». Згідно до цієї програми, китайські виробники не зможуть проводити попередню інсталяцію розроблених в Америці програм на свої смартфони. Існуючі санкції вже обмежили доступ компанії Huawei до деяких програм Google, що призвело до падіння продажів телефонів компанії. Тепер подібні обмеження поширюватимуться і на інших китайських виробників. Китай різко засудив дії США, назвавши їх намаганням зберегти гегемонію в сфері високих технологій.


США, Ілліной, Чикаго

Чикаго не відкриватиме двері шкіл з вересня

Чикаго, третій за розміром шкільний округ країни, не відкриватиме двері шкіл із вересня. Діти навчатимуться онлайн. Таке рішення місцева влада ухвалила після опозиції вчителів і батьків попередньому, гібридному плану, згідно з яким діти мали б ходити у школу двічі на тиждень. Раніше рішення залишити школи закритими поки ситуація не покращиться ухвалили у Лос-Анджелесі. Нью-Йорк лишається єдиним з найбільших округів країни, який досі планує повернути дітей до навчання у вересні.


Діаспора

Львів’янка зібрала «смачні історії» української діаспори США

Дослідниця гастрономічної спадщини і блогерка зі Львова Маріанна Душар побувала у понад 20 українських родинах у Нью-Йорку, Детройті, Філадельфії, Чикаго і записала десятки історій, пов’язаних з українською кухнею. У рамках стипендії програми імені Фулбрайта вона досліджувала кухню української діаспори у США. Її проєкт під назвою «Українська кухня – це більш, аніж борщ і вареники» невдовзі переросте в онлайн бібліотеку видань кулінарних книг, сайт і архів для дослідників.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Гурт «Біла Вежа» презентував нову пісню «Вона одна»

Український рок-гурт «Біла Вежа» випустив перший у 2020 році сингл - «Вона одна». У своїй новій пісні рок-романтики продовжили співати про кохання. «Любов врятує світ, це точно», – кажуть вони. За словами фронтмена гурту Максима Іващенка, у композиції йдеться про кохання з першого погляду, про ту неймовірну мить, після якої життя вже ніколи не стане колишнім. Пісня увійде до нового акустичного альбому гурту, випуск якого запланований на осінь. Також команда працює над зйомками кліпу на одну з пісень.


Погода

У п’ятницю, 7 серпня, жодної хмаринки у чиказькому небі, обіцяють синоптики. Без опадів. Стовпчики термометрів вдень піднімуться до + 27-28°С.

В Україні п’ятниця буде спекотною та без опадів. Денна температура сягне +31-36°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

コメント


bottom of page