top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/06/2021

Updated: Aug 9, 2021


Політика

Радник Білого дому з нацбезпеки зустрівся з Кулебою та Єрмаком з приводу візиту Володимира Зеленського

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван напередодні зустрівся з главою офісу президента України Андрієм Єрмаком і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Сторони обговорили майбутній візит президента Володимира Зеленського до Вашингтона. Відповідне повідомлення розміщено на сайті Білого дому. Візит Зеленського "підкреслить широту і глибину стратегічного партнерства США і України", повідомили в Білому домі. "Вони розглянули нашу активну програму співробітництва в тому, що стосується викликів в сфері оборони, з якими зіткнувся Київ, потреб в області енергетичної безпеки, реформ в галузі управління та боротьби з корупцією, а також нашого спільного підходу до прав людини і демократії в регіоні", - йдеться у заяві.


Економіка

Мінус шість нулів: Венесуела запроваджує цифрову валюту

Венесуела видалить шість нулів зі свого болівару в черговій спробі врятувати національну валюту, яка була зруйнована одним із найдовших епізодів гіперінфляції в історії, повідомляє Bloomberg. Венесуельський Центральний банк заявив, що планує невдовзі запустити друк нових купюр, які надійдуть в обіг 1 жовтня, одночасно заохочуючи венесуельців використовувати цифрову версію валюти для спрощення щоденних операцій. Ця нова валюта буде називатися Bolivar Digital. Уряд президента Ніколаса Мадуро пообіцяв захищати обіг болівара, навіть якщо доведеться й широко розповсюдити долар США. Хоча більшість у країні надає перевагу американській валюті, болівари все ще потрібні для повсякденних транзакцій, наприклад для оплати проїзду в автобусі та для оплати на автозаправних станціях.


Авто – мото

У США хочуть до 2030 року забезпечити на ринку 50% електрокарів

Президент США Джо Байден підпише розпорядження, яким затвердить 2030 рік як мету для забезпечення половини усіх нових автомобілів електричними моделями, а також встановити нові норми викидів для транспортних засобів. Про це повідомляється на сайті Білого Дому. При цьому уряд США пропонує план з підтримки переходу виробників на нові технології вартістю у 174 млрд доларів, зокрема 100 млрд доларів для стимулювання попиту. Водночас "інфраструктурний план" Байдена містить 7,5 лрд доларів на побудову мережі станцій для зарядки електрокарів. Експерти на ринку оцінюють інвестиції в електричні засоби пересування до 330 млрд доларів до 2025 року. Наразі електрокари становлять лише 2% загальних продажів автівок у світі, проте частка може зрости до 24% до 2030 року.


Здоров`я

Виробники вакцин оприлюднюють дані про збереження ефективності щеплень з часом

У компанії Модерна заявили, що вакцина проти COVID-19 є на 93% ефективною за 6 місяців після другої дози. При цьому відзначили, що щеплення-посилювач може бути необхідним перед зимовим сезоном. Для порівняння, на стадії клінічних випробувань дана вакцина демонструвала ефективність у 94%. Минулого тижня компанія Pfizer заявила, що її вакцина має 84% ефективності через 6 місяців після другого щеплення. За повідомленнями ЗМІ, ефективність вакцини Pfizer демонструвала падіння на 6% кожні 2 місяці після часу другого щеплення. В уряді США нині досліджують, чи існує потреба у щепленнях посилювачах проти COVID-19. Центри з контролю та профілактики захворювань США у Twitter наголосили на важливості того, щоб люди, які отримують щеплення двома дозами, отримували останню дозу тієї ж вакцини.


США, Ілліной, Чикаго

У системах водопостачання Іллінойсу виявлені «вічні хімікати»

Аналіз понад 100 систем подачі питної води у всьому штаті Іллінойс дав позитивні результати на наявність значних рівнів шкідливих речовин, так званих «вічних хімікатів», відомі як PFAS, які пов'язані з розвитком ракових захворювань, ушкодженням печінки, високим кров'яним тиском та іншими загрозами для здоров'я. У більшості випадків рівень їх вмісту дуже низький, проте їх присутність викликає занепокоєння, кажуть захисники навколишнього середовища і здоров'я, пише uapost.ua. Поки Іллінойс визначає безпечні межі хімічних речовин. Тестування систем водопостачання мають завершити до кінця жовтня. Хоча місцева влада не може точно визначити, звідки забруднення потрапляє в системи водопостачання, ці хімічні речовини існують вже кілька десятиліть.


Екологія

У Каліфорнії горять вже понад 110 тисяч гектарів лісу

У Каліфорнії лісова пожежа поширилася на територію в понад 110 тисяч гектарів, повідомляє Reuters. Пожежа, що отримала назву Dixie, почалася ще 14 липня в округах Б’ютт і Плюмас в Північній Каліфорнії, за останні кілька днів зросла в геометричній прогресії, охопивши територію в понад 274 тисячі акрів. Наразі пожежу локалізовано всього на 35%. Стримування полум'я ускладнюють сильні вітри і крутий рельєф місцевості. При цьому, згідно з прогнозами синоптиків, спекотна і посушлива погода продовжить сприяти поширенню полум'я. Евакуйовано близько 15 тисяч осіб. Пожежа вже знищила 67 будинків. Знищений історичний центр містечка Грінвіль.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український артист Дантес присвятив новий кліп своїй дружині Наді Дорофєєвій

Український артист Володимир Дантес вперше за останній час випустив новий кліп на пісню "Дівчинка". "Я згадав, що колись писав пісню, в яку сам не вірив - це пісня "Дівчинка". Ця пісня про наше знайомство з Надею. Цього року, в серпні виповнилося 10 років як ми разом, і я присвятив цю пісню нашій першій зустрічі", - сказав Дантес. Також він додав, що в кліпі можна помітити ті емоції, які він відчуває кожен день, коли дивиться на свою дружину співачку Дорофєєву. Крім того, Дантес розповів одну захопливу історію, яка трапилася ще на початку їх відносин з Надею. Коли пара ще приховувала стосунки, їх зняв папараці, Надя помітила це і Володимир викупив карту за 100$. Близько 5 років тому вона загубилась. А коли Дантес готував це відео і шукав архівний матеріал, серед багатьох флешок і карт пам'яті, виявилася ця сама карта. Артист вважає, що це справжнє диво.


Погода

У п’ятницю, 6 серпня, у Чикаго сонце буде рідко з'являтися з-за хмар. Вранці та ввечері дощитиме. На стовпчиках термометрів до +27°С.

В Україні також буде мінливо хмарна та переважно дощова погода. Температура повітря в більшості регіонів до 29-34 градусів тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Comentarios


bottom of page