top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/06/2020

Updated: Aug 6, 2020



Політика

США надсилають делегацію високого рівня до Тайваню

Вперше за 40 років високопосадовець США відвідає Тайвань. Це міністр охорони здоров‘я США Алекс Азар. Він відзначив успіхи Тайваню в подоланні епідемії коронавірусу та сказав, що «вільні та демократичні суспільства - найкраща модель для захисту і підтримки здоров‘я». Влада Китаю різко відреагувала на повідомлення про запланований візит та закликала Вашингтон припинити офіційні контакти з Тайванем. Нагадаю, Китай не визнає незалежність Тайваню.


Економіка

У Сполучених штатах уповільнились темпи найму працівників

За даними Національної доповіді по зайнятості ADP у США приватні роботодавці у липні найняли набагато менше працівників, ніж очікувалося, оскільки компанії вичерпали раніше видані кредити, а по всій країні зростає число нових випадків зараження COVID-19. Водночас росте число заявок на допомогу з безробіття. Це підтверджує побоювання, що відновлення американської економіки йде не настільки впевнено, передає Голос Америки. Хоча інші дані показали збільшення активності у сфері послуг.


Соціум

Як працюватимуть школи в Україні в умовах пандемії – рекомендації МОН

З 1 вересня у школах України необхідно дотримуватись соціального дистанціювання і правил гігієни, а учням із захворюваннями дихальної та імунної систем рекомендовано вчитись дистанційно або на екстернаті. Такі рекомендації до початку навчального року оприлюднило МОН. Учителям під час уроків варто обирати види діяльності, які мінімізують контакт між учнями. З цією ж метою за кожним класом закріплять свій навчальний кабінет. Також у міністерстві пропонують запровадити гнучку структуру навчального року – з можливістю змінювати терміни канікул та семестрів з урахуванням епідеміологічної ситуації.


У Нью-Йорку встановлять карантинні КПП

Мер Нью-Йорку Білл де Блазіо заявив, що на в'їздах до мегаполісу будуть встановлені контрольно-пропускні пункти на основних мостах і в тунелях, які допоможуть стежити за дотриманням карантину тих, хто приїжджає в місто з інших штатів, повідомляє New York Post. Як зазначається, у разі порушення двотижневого карантину американців оштрафують на 10 тисяч доларів. На сьогодні правила двотижневого карантину через COVID-19 діють в 35 штатах.


Технології

Facebook вперше заблокував пост Дональда Трампа за дезінформацію про COVID-19

Публікацію президента США Дональда Трампа у Facebook було видалено на підставі того, що вона містила дезінформацію про коронавірус, повідомляє Reuters. Видалений пост глави держави містив фрагмент його інтерв'ю у програмі Fox & Friends телеканалу Fox News, в ході якого Дональд Трамп заявив, що діти «майже невразливі» до COVID-19. Відеозапис був також опублікований на сторінці передвиборчого штабу чинного президента у Twitter. Соціальна мережа заборонила аккаунту публікувати пости до видалення відео, розповів представник Twitter.


США, Ілліной, Чикаго

У Держдепі пропонують $10 мільйонів за інформацію про втручання у вибори

Сполучені Штати готові виплатити 10 мільйонів доларів за інформацію про осіб, причетних до незаконного кібернетичного втручання в американські вибори, про це йдеться на сайті Держдепу. У повідомленні уточнюють, що відомство буде запитувати інформацію про осіб, які за вказівкою або під контролем іноземного уряду втручаються в будь-які федеральні, державні або місцеві вибори у США. Додаткову інформацію про пропозицію можна отримати на сайті програми, яка має назву «Нагорода за правосуддя».

Діаспора

Українка в Канаді створює енциклопедію старовинних українських пісень

Українська співачка, етномузиколог, музикант гурту «Balaklava Blues» Марічка Марчик, яка мешкає в Торонто створює онлайн-енциклопедію старовинних українських народних пісень, до якої увійдуть унікальні архівні аудіоматеріали з різних регіонів України. На сторінці енциклопедії можна буде знайти ноти і тексти пісень, матеріали до них українською та англійською мовами та відео уроки, щоб люди з різних країн змогли долучитися до української пісенної традиції. Марічка сподівається, що матеріали енциклопедії вже наступного року внесуть як посібник до освітньої програми шкіл в Україні і діаспорі.

Погода

У четвер, 6 серпня, у Чикаго від самого ранку і весь день буде ясна погода. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до + 26°С.

В Україні посилюється спека. Синоптики прогнозують суху погоду. Вдень у більшості регіонів країни стовпчики термометрів піднімуться до +28-33°C тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


11 views0 comments

Komentáře


bottom of page