top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/05/2021

Updated: Aug 6, 2021


Політика

Радник Білого дому з нацбезпеки розповів союзникам по НАТО про візит Зеленського до Вашингтона

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван у середу провів телефонну розмову із послами країн Бухарестської дев'ятки, до якої входять союзники по НАТО з числа країн Центральної Європи. Відповідну заяву розміщено на сайті Білого дому. "Пан Салліван проінформував послів щодо нашого підходу до енергетичної безпеки Центральної Європи, включно із заходами адміністрації Байдена щодо ризиків пов'язаних із трубопроводом "Північний потік-2". Він також прокоментував майбутній візит президента України Володимира Зеленського, обговорив спільні занепокоєння щодо Білорусі, та надав інформацію щодо контактів США з Росією ", йдеться у заяві. Як повідомляє "Радіо Свобода", міністр закордонних справ України Кулеба і голова Офісу президента Єрмак прибули до Вашингтона для підготовки візиту Володимира Зеленського, який заплановано на 30 серпня.


Соціум

Президент Джо Байден закликав губернатора штату Нью-Йорк піти у відставку

Президент США Джо Байден заявив, що губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо має піти у відставку після того, як було оприлюднено звіт прокурора штату, де наводяться дані розслідування звинувачень проти Куомо у сексуальних домаганнях. Куомо звинувачення відкидає, передає Голос Америки. Генеральна прокурорка штату Нью-Йорк Летиція Джеймс заявила, що, за звинуваченнями, дії Куомо були спрямовані проти 11 теперішніх і колишніх посадовців уряду штату. У звіті за результатами розслідування також йдеться, що поведінка Куомо створила «клімат страху», і включала небажані поцілунки, хапання, обійми та неприпустимі ремарки, додала Джеймс. Розслідування встановило, що губернатор вжив заходи проти щонайменше однієї колишньої співробітниці, яка поскаржилась на його дії. Очікується, що парламент штату врахує результати цього звіту у своєму розслідуванні стосовно можливого імпічменту губернатора.


Економіка

Американці готові до скорочення зарплати, щоб не відмовлятись від дистанційної роботи

65% американських працівників, які заявили, що їх робочі завдання можна повністю успішно виконувати дистанційно, готові відмовитись від 5% заробітної платні, щоб не повертатись до роботи в офісі. Такі дані опитування на замовлення страхової компанії Breeze, повідомляє Bloomberg. "Це може бути раціональним рішенням, залежно від вартості подорожі до місця роботи. Дослідження минулого року оцінило у сотні доларів заощадження людей, які працювали вдома і через це не повинні були витрачатись на подорожі до місця роботи", - пише видання. Минулого року дослідження Pew Research вказало, що 54% усіх американців, які кажуть, що їх роботу можна виконувати працюючи вдома, заявили, що хотіли б зберегти такий стиль роботи після пандемії.


Світ

США надали іншим країнам більше 100 мільйонів доз вакцини

США надали та доставили більше 110 мільйонів доз вакцини від COVID-19 до більш ніж 60 країн. Про це йдеться на сайті Білого дому. З них 2 млн доз надійшло для України. США надали світові більше вакцин, ніж всі інші країни разом, говорять у Білому домі, з посиланням на дані ООН. Більшість з цих вакцин було розподілено в рамках міжнародної програми COVAX. Протягом наступних тижнів США планують надати ще сотні мільйонів доз вакцини, а наприкінці цього місяця США почнуть поставку півмільярда доз вакцини Pfizer, які мають надійти до країн з низькими доходами, заявили в адміністрації. В Білому домі підкреслили, що США не використовують вакцини для отримання благ від інших країн. «Наша мета - рятувати життя». При розподілі вакцин, США керуються такими факторами, як рівень заражень COVID-19, кількість смертей та госпіталізацій, поточний рівень вакцинації та здатність країни отримати і використати вакцини.


Технології

Amazon буде платити користувачам за відбитки їхніх долонь 10 доларів

Американська компанія Amazon буде сплачувати користувачам 10 доларів у вигляді промокупона за реєстрацію та прив’язку відбитків своїх долонь до облікового запису, повідомляє TechCrunch. Таким чином компанія може використовувати дані, такі як історія покупок, для орієнтування реклами, пропозицій і рекомендацій з плином часу. Amazon також заявляє, що зберігатися дані долоні будуть невизначений термін, якщо користувач не вирішить видалити їх, якщо немає незавершених трансакцій або він не використовує цю функцію протягом двох років. Amazon повідомив, що його обладнання для сканування “фіксує найдрібніші характеристики долоні користувача — як деталі поверхні, лінії і гребені, візерунки вен — для створення персонального підпису долоні”, який потім зберігається в “хмару” і використовується для ідентифікації особи та оплати в магазинах компанії. З минулого року технології біометричного сканування почали працювати в магазинах Amazon в США, включаючи Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Меріленд і Техас.


Діаспора

Україномовна газета для діаспори «Свобода» отримала премію Фундації Антоновичів

Найстарша у світі газета українською мовою «Свобода», яка була заснована 1893 року і безперервно видається у США, отримала премію Фундації Омеляна та Тетя­ни Антоно­вичів за 2020 рік. Вона мала бути надана минулого року, але через пандемію коронавірусу керівники вирішили почекати поки зможуть провести церемонію нагородження особисто. Премія буде вручена 30 жовтня в Посольстві України у Вашингтоні. У церемонії має взяти участь Олена Маркарова, Посол України до Спо­лучених Штатів. Премія надається за літературні твори українською мовою або про Україну та за українознавчі наукові дослідження. Цього року виповнюється 40 років з часу надання першої премії, яку у різні роки отримували Іван Драч, Ліна Костенко, Василь Стус. І лише вдруге її отримує організація, а не особа. У 1992 році, цією премією було нагороджено видавництво «Літературна Україна».


Цікаве

IKEA випустила свічки з ароматом шведських фрикадельок

Компанія IKEA, найбільший у світі рітейлер меблів і товарів для дому, створила свічки Huvudroll з ароматом шведських фрикадельок, які подають в кафе і ресторанах IKEA Food, повідомляє New York Post. «Згадуючи про IKEA, багато покупців одразу уявляють смачні і доступні шведські фрикадельки. Немає іншого меблевого бренду з такою великою кількістю шанувальників. Тому ми подумали, що було б доречно створити щось несподіване до десятирічного ювілею програми IKEA Family в США. Те, що сподобається членам сім'ї мережі і суперфанатам фрикадельок», - розповів автор проєкту Шо Мацузака. Cвічки з таким ароматом випустили обмеженим тиражем.


Погода

У четвер, 5 серпня, у Чикаго буде хмарно, проясниться тільки ввечері. Без опадів. На стовпчиках термометрів до+30°С.

В Україні буде мінливо хмарна та у деяких регіонах дощова погода. Вдень 23-28 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

2 views0 comments

Comments


bottom of page