top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/05/2020

Updated: Aug 5, 2020



Політика

Ізраїль просить Україну не дозволяти паломництво хасидів в 2020 році

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю закликає українську владу не дозволяти в 2020 році паломництво хасидів до Умані на свято Рош ха-Шана, яке цього року почнеться 28 вересня, через пандемію коронавірусу, повідомляє DW. Зокрема, директор департаменту з міжнародних відносин МОЗ Ізраїлю Ашер Шальмон заявив, що не слід дозволяти таке масштабне зібрання - близько 30 тисяч осіб. У липні в українському МЗС вирішили, що через пандемію коронавірусу прибуття десятків тисяч паломників до міста Умані цього року неможливе.


Економіка

Booking.com звільнить чверть співробітників по всьому світу

Сервіс онлайн-бронювання готелів Booking.com скорочує більше 4 тис. працівників по всьому світу через негативний вплив пандемії коронавирусу на туристичну галузь. Про це в ході відеоконференції зі співробітниками компанії повідомив генеральний директор Гленн Фогель, пише Bloomberg. Раніше про масові звільнення оголосив інший сервіс по оренді житла - Airbnb. На початку травня компанія звільнила майже дві тисячі співробітників через кризу в туристичній галузі.


Соціум (соціальні новини)

Більшість американців підтримують загальнонаціональну самоізоляцію на 2 тижня

Результати опитування проведеного у США NPR/Ipsos вказують, що майже 60% американців готові підтримати обов'язкову загальнонаціональну самоізоляцію протягом 2 тижнів заради припинення поширення коронавірусу. Дві третини американців заявили, що вони вважають, що США долають пандемію гірше, ніж інші країни, і більшість хоче, щоб федеральний уряд вдався до широких заходів заради уповільнення вірусу. Також вони висловили бажання, щоб влада взяла на себе більшу роль у рішеннях щодо відкриття шкіл та бізнесів, - відзначено у дослідженні.


Авто – мото

Toyota несподівано підготувала новий Land Cruiser Prado

Позашляховик Toyota Land Cruiser Prado оновили для 2021 модельного року. Автомобіль отримав модернізований двигун і сучасні системи безпеки. Нова модель оснащується колишнім 2,8-літровим дизельним двигуном, який тепер видає 204 к.с. замість 177 к.с. За інформацією виробника, оптимізована конструкція мотору дозволить суттєво знизити витрату палива. В першу чергу новий позашляховик Тойота вирушить у продаж на японському ринку, але незабаром оновлення отримає і глобальна специфікація моделі.


Здоров`я

У США з’явиться перший препарат «від самогубства»

Назальний спрей Spravato від компанії Johnson & Jonhson було затверджено у США як перший антидепресант для схильних до суїциду людей, повідомляє Bloomberg. Він стане доступний людям, у яких є суїцидальні думки і план того, як втілити їх в життя. До цієї групи належать 11-12% з 6 млн американців, у яких діагностована стійка до лікування депресія, пише агентство. На відміну від старіших антидепресантів, які починають діяти через кілька тижнів, спрей здатний подіяти швидко . Лікарів усе більше турбує вплив пандемії коронавірусу на психічне здоров'я американців, зауважують у виданні. Також зазначається, що 1999 року по 2016-й кількість суїцидів у країні зросла на 30%.


США, Ілліной, Чикаго

Канада обмежує в’їзд для американців, що намагаються дістатися Аляски

Канадсько-американський кордон з 21 березня був закритий для несуттєвих поїздок, але американці могли перетинати його у випадку, якщо прямували до Аляски. Втім, були зафіксовані випадки, коли замість цього люди проводили в Канаді відпустку. Прикордонна служба Канади повідомила, що накладає нові обмеження. Тепер усі іноземці мають перетинати кордон на одному з визначених п’яти пунктів пропуску, вони можуть залишатися в Канаді на обмежений час та повинні рухатися до Аляски найкоротшим можливим шляхом. За представлення неправдивої інформації прикордонники можуть заборонити повернення до Канади, а за порушення Закону про карантин оштрафувати і навіть ув’язнити.


Діаспора

«Шпилясті кобзарі» виступатимуть на фестивалі «Українські дні - 2020» в Канаді

Український гурт «Шпилясті кобзарі» дасть онлайн-концерт 24 серпня в рамках віртуального фестивалю «Українські дні - 2020» в Канаді (Ukrainian Days Online Festival 2020). Після виступу музикантів усі охочі зможуть переглянути інтерв'ю з учасниками гурту. Навесні гурт планував великий гастрольний тур Канадою, який був перенесений через пандеію. Фестиваль «Українські дні» проходить в Українському селі в Едмонтоні, провінція Альберта цьогоріч через пандемію його перенесли в онлайн-формат. Він відбудеться з 16 по 24 серпня з нагоди Дня Незалежності України.

Погода

У середу, 5 серпня, у Чикаго із самого ранку небо затягнеться хмарами, які не зникнуть до самого вечора. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів +24-25°С.

В Україну знову прийшла спека. У більшості регіонів буде тепло і сонячно. Місцями невелика хмарність. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +27-32°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Comments


bottom of page