top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/04/2020



Політика

Леонід Кравчук виступив за залучення США до переговорів по Донбасу

Перший український президент Леонід Кравчук, який нещодавно очолив Тристоронню контактну групу з врегулювання ситуації на Донбасі, в ефірі телеканалу "Україна 24» заявив, що розв'язувати питання по встановленню миру на Донбасі буде дуже складно без участі в цьому процесі США. Водночас політик визнав, що зараз США мають значну кількість власних проблем, серед яких він назвав майбутні президентські вибори та боротьбу із епідемією COVID-19. Тому, зазначив, що про залучення Вашингтона говорить "у перспективі".


Економіка

Дональд Трамп підписав указ про пріоритетний найм американців на роботу

Президент США Дональд Трамп у понеділок підписав указ про пріоритетний найм американців на роботу, покликаний запобігти заміщенню американських працівників іноземними, передає Голос Америки. Відповідно до наказу всі федеральні відомства повинні будуть пройти внутрішню перевірку, щоб упевнитися, що на конкурсні посади призначаються лише громадяни США. Указ також націлений на боротьбу з аутсорсингом. Зокрема, президент ініціював реформи у програмі віз типу H-1B з метою зробити пріоритетом високооплачуваних працівників і закрити лазівки, щоб американські працівники не були витіснені дешевою іноземною робочої силою.


Соціум

UNICEF звернувся до донорів, щоб допомогти Україні у подоланні пандемії

Дитячий фонд ООН UNICEF звернувся до донорів, сподіваючись зібрати 23 мільйони доларів на подолання пандемії COVID-19 в Україні. Зокрема, UNICEF закликав до негайного розширення програми вакцинації дітей, з огляду на те, що щеплення в багатьох областях країни не відбувались через карантин. Серед програм, які втілює UNICEF у сфері стримування пандемії - обладнання центрів тестування для дітей матеріалами із запобігання поширенню інфекції, а також підтримка дітей, яких через COVID-19 повернули у сім‘ї з інтернатів.


Авто – мото

Toyota офіційно представила оновлену Yaris

Toyota офіційно представила оновлену Yaris, яка скоро з’явиться на світовому ринку. В Європі і Японії компанія пропонує невеликий хетчбек. Однак в Китаї, країнах Азії, Африки та Південній Америці пропонується великий автомобіль, доступний в кузовах седан і хетчбек. Під капотом оновленої моделі стоїть 1,3-літровий бензиновий атмосферний двигун з 4 циліндрами, здатний видавати 99 "коней". Також покупці можуть доплатити і поставити 1,5-літровий агрегат з потужністю 107 к.с. Трансмісія може оснащуватися механічною і варіаторною коробкою передач.


США, Ілліной, Чикаго

Коронавірус не відступить ще довго - головний лікар Чикаго

Пандемія коронавірусу, швидше за все, не закінчиться у Чикаго протягом багатьох років, і вірус, можливо, ніколи не зникне повністю, заявила у вівторок головний лікар міста Еллісон Арвад під час спілкування з журналістами. За її словами, Департамент охорони здоров'я будує плани боротьби з пандемією на найближчі 2-3 роки. Поки місто бореться з вірусом, життя буде виглядати по-іншому. Офіційні особи, зокрема губернатор Джей Бі Пріцкер, заявили, що ми не повернемо нормальний ритм життя, поки не з'явиться вакцина або ефективне лікування. А маски люди повинні будуть носити щонайменше до кінця року.


Діаспора

Стартував перший віртуальний світовий табір Спілки української молоді

Спілка української молоді (СУМ) провела перший віртуальний світовий табір, про це йдеться на Facebook-сторінці організації. Він отримав назву «Похід в майбутнє». Це новий формат співпраці в умовах пандемії. Участь у заході взяли 45 сумівців з України, Португалії, Іспанії, Великої Британії та США. Учасники спілкувались про проєкти, які втілює в життя організація, стан справ та перспективи розвитку спілки.

Мистецтво, культура і шоу-біз

На Аmazon з’явився український фільм «Гуцулка Ксеня»

Стрічка Олени Дем’яненко "Гуцулка Ксеня" з’явилася на Аmazon PRIME VIDEO для глядачів Північної Америки, про це повідомляє сайт Держкіно. «Стрічка доступна також на ресурсах VIMEO та HOOPLA: на останньому “Гуцулка Ксеня у липні стала фільмом місяця”, – йдеться в повідомленні. Фільм створено за мотивами однойменного твору основоположника модерної української оперети Ярослава Барнича, творчість якого тривалий час в Україні була заборонена. За словами режисерки, це не етнографічний фільм, а модернова мелодрама в стилі українського танго, орієнтована на найширшу глядацьку аудиторію.


Погода

У вівторок, 4 серпня, у Чикаго мінлива хмарність. Без опадів. Денна температура +21-22°С.

В Україні буде сонячна і суха погода з невеликою хмарністю. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +25-30°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

コメント


bottom of page