top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/03/2021

Updated: Aug 4, 2021


Політика

Законодавці зі США та Європи виступили з осудом «Північного потоку-2»

Голова комітету Сенату США з міжнародних відносин Боб Менендес та 10 європейських парламентарів виступили зі спільною заявою щодо газотранспортного проекту «Північний потік-2». Парламентарі засвідчили свою опозицію до проекту і висловили жаль через нещодавно оприлюднену домовленість між США та Німеччиною, що «дозволяє завершити трубопровід». Вони також вказали, що всі майбутні домовленості мають відбуватись на основі широких консультацій в трансатлантичній спільноті та з урахуванням того, що протистояння «зловмисній російській агресії є життєво важливим інтересом безпеки усіх членів НАТО, ЄС та наших партнерів у Центральній та Східній Європі». Про свою опозицію заявили підписанти, законодавці зі США, Естонії, Чехії, Ірландії, Латвії, Польщі, України, Великої Британії та Литви.


Економіка

Голова Beyond Meat виступив за введення податку на споживання м’яса

Ітан Браун, засновник найбільшої в світі компанії з виробництва м’яса рослинного походження Beyond Meat, вважає, що податок на м’ясо може змусити людей скоротити споживання продуктів тваринного походження. Про це він сказав в інтерв'ю BBC. За словами Брауна, він виступає за введення «свинячого податку» на діяльність, яка має несприятливі побічні ефекти для суспільства. Голова Beyond Meat вважає, що податок на споживання м'яса допоміг би стимулювати країни з ринком, що розвивається, інвестувати у виробництво рослинного білка. Та додав, що споживачі вже починають робити вибір на користь меншої кількості м'яса. Однак критики впевнені, що податок на споживання м'яса підвищить вартість життя.


Соціум

Влада США залучає популярних блогерів для популяризації вакцинації

Федеральна і місцева влада США зв'язалися з популярними творцями контенту в мережі для того, щоб ті допомогли просувати ідею необхідності вакцинації від коронавірусу серед своєї аудиторії, повідомляє The New York Times. Білий дім домовився з 50 блогерами з великою кількістю передплатників з популярних інтернет-майданчиків TikTok, Twitch і YouTube. Крім цього, влада штатів і округів зв’язалися з місцевими блогерами, яким пропонує до 1 тис. доларів на місяць за просування вакцинації. Подібні заходи спрямовані на молоду аудиторію. Менше половини американців у віці від 18 до 39 років пройшли вакцинацію, при цьому частка жителів США старше 50 років, яка отримала щеплення, перевищує дві третини. Влада сподівається, що блогери можуть протидіяти впливу дедалі зростаючому обсягу дезінформації щодо вакцин.


Спорт

Андрій Шевченко пішов з посади тренера збірної України

1 серпня головний тренер збірної України Андрій Шевченко повідомив у Facebook про закінчення терміну контракту із національною командою. Українська асоціація футболу в офіційній заяві підтвердила відхід Андрія Шевченка з посади. Шевченко та його тренерський штаб не захотіли продовжувати контракт до кінця 2022 року, а своє рішення пояснили бажанням після чемпіонату Європи перейти на клубну роботу. 9 серпня відбудеться засідання Виконкому Української асоціації футболу, на якому ухвалять рішення щодо тренерського штабу збірної України. Андрій Шевченко працював з національною командою з літа 2016 року. За цей час збірна України вийшла на Євро-2020, а також пробилася до групи A Ліги націй УЄФА 2018—2019.


США, Ілліной, Чикаго

Мер Нью-Йорка відмовився вводити масковий режим для вакцинованих

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо настійно рекомендує вакцинованим носити маски в приміщеннях, але не збирається запроваджувати обов’язковий масковий режим. Про це він заявив у понеділок на пресконференції, передає Укрінформ. Таким чином мер відхилив останні рекомендації Центру з контролю і профілактики захворювань США (CDC). «Якщо ви не знаєте навколишніх людей, якщо не впевнені, вакциновані вони чи ні, або якщо знаєте, що деякі з них нещеплені, необхідно носити маску, навіть якщо ви самі отримали вакцину.... Однак така вимога не є зобов’язанням», - зазначив він. Водночас обов’язковою залишається вимога носити маски в громадському транспорті, медичних закладах та школах. У п'ятницю Департамент громадської охорони здоров'я Чикаго заявив, що рекомендує носити маски у громадських місцях для всіх осіб старше двох років, незалежно від вакцинації.


Діаспора

СКУ готовий інвестувати в держпроєкт Бабиного Яру понад 20 мільйонів доларів

Міністр культури України Олександр Ткаченко в інтерв’ю НВ заявив, що Світовий конґрес українців (СКУ) готовий інвестувати понад $20 млн в державний проєкт Бабиного Яру. Зараз є дві різні концепції меморіалу: державна і приватна. Ткаченко розповів, що наразі немає «конкретних проєктів будівництва ні того, ні іншого». «Ми активно співпрацюємо як з авторами державної концепції, так і приватної», – зауважив міністр. Нагадаємо, директор місії Світового конґресу українців в Україні Сергій Касянчук від імені світової української діаспори сказав, що закордонні українці готові підтримати «ключові культурні проєкти та місця пам’яті світового та національного значення» за умови, що українська держава та її інститути візьмуть на себе керівну роль у впровадженні цих проєктів.


Мистецтво, культура і шоу-біз

100 найкращих музичних кліпів усіх часів до 40-річчя MTV від журналу Rolling Stone

До 40-річчя MTV експерти журналу Rolling Stone представили 100 кращих музичних кліпів всіх часів. У список потрапили сучасні хіти різних жанрів і пісні з минулого, що вже стали легендарними. На першому місці в рейтингу опинився кліп на пісню Formation, яку виконала Бейонсе. Друге місце отримало відео на композицію hurt Джонні Кеша. А на третьому місці - ролик на пісню Vogue від Мадонни. Примітно, що співачка Бейонсе отримала відразу кілька позицій у списку. 12 сходинку в рейтингу кращих отримав кліп Бейонсе на пісню Single Ladies, а на 29 місці - ролик на пісню Apeshit, яку співачка виконала разом зі своїм чоловіком. Їх дует отримав назву The Carters. "Від Hello Адель до Gimme All Your Lovin від ZZ Top - це відео, які як і раніше хвилюють нас, тішать, турбують і нагадують нам, як багато можна зробити за три-чотири хвилини", - кажуть творці списку.


Погода

У вівторок, 3 серпня, у Чикаго небо буде ясним до самого вечора. Без опадів. На стовпчиках термометрів +25-27°С.

У більшості регіонів України дощі та грози, лише подекуди незначна прохолода. Температура повітря від 23 до 33 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page