top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/03/2020


Політика

Президентські вибори у США відбудуться за графіком, 3 листопада – Білий дім

Керівник апарату Білого дому Марк Медоус заявив у неділю, що президентські вибори в США відбудуться третього листопада. За його словами, президент Трамп, висловив ідею відтермінування виборів через занепокоєння щодо голосування поштою. Губернатор-республіканець Ейса Гатчінсон заявив на каналі CNN, що вибори повинні відбутися вчасно, і влада штатів має вирішувати, яким чином проводити голосування. Деякі штати наразі працюють над розширення голосування поштою. Інші заявили про свій намір рахувати бюлетені, які будуть відправлені 3 листопада, але надійдуть пізніше.


Економіка

У Microsoft підтвердили плани з купівлі американської частини бізнесу TikTok

Microsoft підтвердила інформацію про те, що веде переговори про придбання частки TikTok в США. Компанія вирішила повернутися до обговорення угоди після розмови СЕО компанії з президентом США Дональдом Трампом, про це йдеться у корпоративноу блозі Microsoft. Нагадаю, раніше глава Білого дому заявляв, що заборонить TikTok через побоювання щодо можливої передачі даних громадян США до Китаю, скориставшись надзвичайними економічними повноваженями або наказом. Після цього китайська компанія-розробник TikTok ByteDance погодилася повністю відмовитися від управління TikTok в США.


Соціум

В Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину

В Україні з 1 серпня почали діяти нові правила адаптивного карантину. Країну поділено на «зелену», «жовту», «помаранчеву» й «червону» зони залежно від епідеміологічної небезпеки. Посилювати чи послаблювати карантин тепер можна в окремих містах або районах області. Державна комісія з надзвичайних ситуацій переглядає критерії щотижня та оновлює поділ України на зони. Що стосується перетину кордону, то для в’їзду з країн «зеленої зони» потрібен тільки страховий поліс. Для країн із «червоної зони» потрібен поліс і самоізоляція на 14 днів або ПЛР-тест.


Наука

Crew Dragon із двома астронавтами на борту успішно повернувся на Землю

Космічний корабель Crew Dragon, створений компанією Ілона Маска SpaceX, повернувся на Землю. Капсула з астронавтами Дугласом Герлі та Робертом Бенкеном, які пробули два місяці на МКС, виходили у відкритий космос й провели низку експериментів, успішно приводнився в Мексиканській затоці 2 серпня. Посадку транслювало NASA. Це перше приводнення, що відбулося з людьми на борту за останні 45 років. Для SpaceX це був перший пілотований політ у космос, а для США — перший від 2011 року політ на власному кораблі, а не на російських «Союзах».


США, Ілліной, Чикаго

У Чикаго каратимуть за порушення карантину

Міська влада Чикаго почала штрафувати за недотримання указу Emergency Travel Order щодо правил карантину після повернення з інших штатів, про це повідомила мер міста Лорі Лайтфут. Люди, які приїхали в Чикаго, після того, як провели більше одного дня в штаті, що знаходиться в карантинному списку, повинні самоізолюватись на 14 днів. Поки в списку 18 штатів. Ще 4 додадуть згодом. При тому є деякі винятки для працівників галузей економіки, які приїжджають в Чикаго з Вісконсіна. Розмір штрафів може досягати 500 доларів в день, з обмеженням максимальної суми штрафу на рівні 7000 доларів.


Діаспора

У США вперше голосуватимуть українською

Жителі Чикаго та його передмістя вперше матимуть можливість проголосувати українською на виборах у США цього року. Таке рішення ухвалила адміністрація округу Кук в штаті Іллінойс. Українська буде доступна протягом усіх етапів від вказівників до програм кандидатів та на виборах усіх рівнів: президентських, місцевих і до Конгресу. Виборчий процес також зроблять доступним ще 12 різними мовами. За словами активістки Міли Лугової, це велике досягнення для всієї української громади, американські політики також зацікавлені у такому розширенні, адже це дає їм доступ до тих людей, які не володіють вільно англійською і не розбираються у виборчому процесі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Netflix вперше зніматиме фільм в Україні

Стрімінговий сервіс Netflix вперше зніматиме свій фільм в Україні, про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко. За його словами, йдеться про комедійний бойовик «The Last Mercenary» («Останній найманець») про політичні інтриги на державному рівні. За сюжетом події розгортатимуться у Франції. Серед головних акторів — Жан-Клод Ван Дам і Албан Іванов. Зйомки вже стартували і триватимуть до осені. Більшу частину стрічки знімуть у Києві, решту — у Парижі. Олександр Ткаченко висловив сподівання, що фільм стане першим іноземним проєктом, який отримає рібейти - тобто відшкодування державою чверті витрат на зйомки фільмів на території України.


Погода

Понеділок, 3 серпня, у Чикаго переважно буде похмурим, проясниться тільки ввечері. Удень дрібний дощ. Вдень стовпчики термометрів зупиняться на позначці +23°С.

В Україну цього тижня повертається спека. Сьогодні буде сонячно та сухо. Удень повітря прогріється до +23-28°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Comentarios


bottom of page