top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/31/2020

Updated: Jul 31, 2020



Політика

Дональд Трамп закликав відкласти президентські вибори в США, а згодом відмовився від цієї ідеї

Дональд Трамп у четвер закликав відкласти президентські вибори у США, які мають відбутися у листопаді цього року. Цю пропозицію він пов'язав із пандемією коронавірусу і тим, що окремі штати спростили процедуру голосування поштою. На його думку, це може призвести до фальсифікацій та неточних результатів голосування. Пізніше чинний глава Білого дому публічно відмовився від цієї ідеї під час брифінгу, повідомляє Укрінформ.


Україна, Польща і Литва оголосили про створення "Люблінського трикутника"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив про створення нового формату під назвою "Люблінський трикутник", до якого увійшли Україна, Польща та Литва. За його словами, країни вже взаємодіють у рамках бригади Литполукрбриг, втім співробітництво не обмежиться лише питаннями безпеки, мова йтиме також про економіку, торгівлю, інвестиції, туризм, інфраструктуру, “про все те, що здатне ще тісніше об’єднати наші країни, зробити Центральну Європу ще сильнішою і зробити Європу загалом ще сильнішою”, - сказав він.


Економіка

Економіка США в квітні-червні показала найгірше падіння за історію

Падіння реального ВВП у США в другому кварталі склало майже 33%, тоді як у першому цей показник становив 5%, повідомило Бюро економічного аналізу. Такий різкий спад став найгіршим з часів після Другої світової війни, коли США почали вести цю статистику. У відомстві його пов’язали із введенням заходів, спрямованих на подолання пандемії коронавірусу. У третьому кварталі економісти MarketWatch прогнозують зростання економіки на 18%. Його темпи залежать від заходів з підтримки економіки, які наразі розглядають в Конгресі США та від того чи будуть нові спалахи захворюваності.


Наука

NASA запустила марсохід, який шукатиме ознаки життя на Марсі

30 липня NASA запустила новий марсохід Perseverance ("Наполегливість"), який буде шукати ознаки існування мікробіологічних форм життя на Марсі. Запуск транслювався на сайті NASA. Ракета-носій Atlas V стартував з майданчика на мисі Канаверал. На поверхню Марса апарат має приземлитися у лютому 2021 року. Він укомплектований камерами, навігаційною системою, установкою, яка зможе зібрати зразки повітря, а також мікрофонами, завдяки яким людство може вперше почути, як звучить Марс. Також уперше у складі місії буде міні-гелікоптер "Винахідливість" ("Ingenuity"), який буде відпрацьовувати технологію польотів на червоній планеті.


Здоров`я

Українець втретє захворів на COVID-19

У Тернопільській області виявили чоловіка, який утретє захворів на коронавірусну хворобу, про це заявив керівник департаменту охорони здоров`я області Володимир Богайчук. За його словами, раніше також було зареєстровано декілька повторних випадків захворювання на COVID-19. «Ми повинні розуміти, що, навіть, перехворівши на коронавірусну хворобу, це не убезпечує нас від повторного захворювання», — каже чиновник. Ситуація з коронавірусною хворобою на Тернопільщині погіршується: близько 30 хворих у важкому стані.


Діаспора

Українці Канади передали чергову партію допомоги сім‘ям Житомирщини

250 родин на Житомирщині, які перебувають у скруті, отримали допомогу з Канади від української діаспори та друзів України. Проєкт «Допомога дітям України» був розпочатий за ініціативи Конгресу українців Канади, канадської благодійної організації «Help Us Help», Канадсько-української фундації та «MEEST Canada» на звернення Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби. Його основним завданням є підтримка українських сімей та неповерненя дітей до інтернатних закладів. Проєкт стартував на початку червня та триватиме до вересня цього року.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український гурт Go_A записав нові композиції зі світовими продюсерами

Учасники "Євробачення" 2021 від України група Go_A разом із відомими світовими продюсерами створювали пісні під час онлайн семінару Songwriting Camp. Його організувала компанія Unified Songs, яка має в своєму складі сонграйтерів та продюсерів для зірок зі світовим ім'ям. Під час семінару гурт створив декілька треків англійською. Його учасник Тарас Шевченко розповів, що працювали з польським та британськими продюсерами. Кожного дня робили по одній пісні - основну мелодію, тексти, структуру. «Тож, хтозна, може, за ці дні народилася одна з кількох пісень, що ми представимо на ваш розсуд для участі у "Євробаченні 2021", – сказав музикант.

Погода

У п’ятницю, 31 липня у Чикаго з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +25…+26°С.

Українці цього тижня можуть зітхнути з полегшенням. Спека трохи відступить, а похолодання вже поруч, кажуть синоптики. У центральних, східних та південних регіонах обіцяють дощі, місцями грози. Вдень +22…25 °С.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

コメント


bottom of page