top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/30/2021

Updated: Jul 30, 2021


Політика

Палата представників США схвалила законопроєкт про допомогу Україні і санкції проти Nord Stream 2

Нижня палата Конгресу США схвалила фінансовий законопроєкт, який містить поправку із обов’язковим запровадженням санкцій проти російського газопроводу Північний потік 2. Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці у Facebook Посольства України в Вашингтоні. Законопроєкт, зокрема, передбачає виділення на реалізацію програм допомоги Україні по лінії Держдепартаменту, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також пов’язаних програм не менше $481,5 мільйонів. Це на $28,5 мільйонів більше, ніж у бюджеті на нинішній рік. Із цього кошторису $125 мільйонів виділяються з метою допомоги Україні у сфері безпеки за статтею «Міжнародне військове фінансування». Для набуття чинності законопроєкт має бути погоджений і схвалений Сенатом й підписаний президентом США.


Економіка

Економіка США відновилась до передпандемічного рівня

Економіка США показала зростання 1,6% в другому кварталі і вийшла на допандемічний рівень, про це у четвер повідомило Міністерство торгівлі США. Споживчі настрої покращуються, кількість робочих місць зростає, доходи зростають, безробіття падає, відзначив президент США Джо Байден у своєму коментарі щодо цифр ВВП. Для того, щоб відновитись після швидкого глибокого падіння минулого року, американській економіці знадобився рік. Все ж зростання виявилось меншим, ніж очікували експерти, про це свідчить експертне опитування The Wall Street Journal. Як наслідок, курс долара дещо знизився по відношенню до провідних світових валют, пише The Guardian. Тривожним показником оглядачі називають зростання цін. Інфляція прискорилась і склала 6,4% в другому кварталі. В адміністрації США заявляють, що цей сплеск інфляції тимчасовий.


Соціум

Співачка Pink заплатить штраф за гандболісток, які відмовилися грати у бікіні

Співачка Аліша Бет Мур, відома під псевдонімом Pink, висловила слова підтримки норвезьким спортсменкам, які виступили проти правил спортивної екіпіровки, які вони порушили під час матчу олімпійського турніру з пляжного гандболу. Про це співачка повідомила в своєму Twitter. Нагадаємо, жіноча збірна Норвегії вийшла на гру в шортах, хоча за правилами повинна виступати в бікіні. Команді виписали штраф в розмірі 1500 євро ($1766). “Я дуже пишаюся жіночою командою Норвегії з пляжного гандболу за протест проти вкрай сексистських правил, що стосуються їх “уніформи”. Європейську федерацію гандболу треба оштрафувати за сексизм. Ви молодці, леді. Я з радістю заплачу за вас штраф. Продовжуйте в тому ж дусі”, – написала Pink.


Наука

Джеффа Безоса і Річарда Бренсона не визнали астронавтами

Згідно з оновленими правилами Федерального авіаційного управління США (FAA), кандидати в астронавти повинні бути частиною льотного екіпажу та зробити внесок у безпеку космічних польотів. Це означає, що мільярдери Річард Бренсон та Джефф Безос, які першими здійснили туристичні польоти у космос, не можуть бути визнані комерційними космонавтами країни, передає ВСС. Для отримання кваліфікації комерційних космонавтів, відвідувачі космосу повинні пролетіти на висоті 50 миль (80 кілометрів) над поверхнею Землі, що зробили і Безос, і Бренсон. Але окрім "взяття" висоти потенційні астронавти мали також "продемонстрували дії під час польоту, які були необхідні для громадської безпеки або сприяли безпеці польотів людини в космос". Такі дії визначають чиновники FAA.


США, Ілліной, Чикаго

США оголосили план дій щодо "нерегулярної міграції" з Центральної Америки

США будуть протидіяти нерегулярній міграції до країни за допомогою подолання причин та сприяючи менеджменту міграції, які примушують осіб з Центральної Америки мігрувати до Сполучених Штатів. Відповідну заяву розміщено на сайті Державного департаменту. Уряд США вказує на оголошену президентом США Джо Байденом багаторічну стратегію покращення життя мешканців регіону, на яку виділяються 4 мільярди доларів. Вона фокусуватиметься на питаннях: вирішення проблеми економічної нерівності та нестабільності; протидія корупції, покращення демократичного урядування, зміцнення верховенства права; підтримка поваги до прав людини, захист прав щодо праці та вільних ЗМІ; протидія злочинності; протидія сексуальному, гендерному та домашньому насильству.


Діаспора

Організації українців і поляків США закликали ввести широкі санкції проти Nord Stream 2

Український конгресовий комітет Америки (УККА), а також Американсько-Польський конгрес (PAC), які об’єднують українську й польську громади в США закликали уряд Байдена запровадити санкції не лише проти Nord Stream 2, але і всіх компаній-підрядників проєтку. Про це йдеться у спільному зверненні президентів двох організацій, передає Укрінформ. При цьому підкреслюється, що бенефіціарами цього проєкту є виключно представники Кремля, субпідрядники «Газпрому» та члени європейської ділової й політичної еліти, які отримують винагороду за підтримку російського газопроводу. Добудова Nord Stream 2 призведе до збільшення масштабів корупції в Європі, а також посилення російської м'якої сили всередині ЄС, наголошують українська і польська організації.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Реперка alyona alyona і метал-група Space Of Variations випустили спільний кліп

Українська реп-виконавиця alyona alyona і Вінницький метал-гурт Space Of Variations випустили спільний кліп на пісню "Ultrabeat". Вона стане першим синглом нового альбому гурту, повідомляється на сторінці групи в Facebook. "Друзі, ми так раді поділитися першим синглом з нашого майбутнього альбому! Ця пісня - експериментальна співпраця з українською королевою репу alyona alyona, і будьте впевнені, вона вразить вас", - йдеться в повідомленні. Space of Variations - український гурт із Вінниці, що утворився в 2009 році. Стиль групи позиціюється як металкор.


Погода

У п’ятницю, 30 липня, у Чикаго буде хмарно з проясненням, а от вечір буде похмурим. Втім, без опадів. На стовпчиках термометрів до +23°С.

В Україні п'ятниця буде спекотною, але подекуди можливі дощ і град. Вдень +26-31°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page