top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/30/2020

Updated: Jul 30, 2020


Політика

У Пентагоні розповіли про передислокацію військ США в Європі

США планують зменшити контингент американських військ в Німеччині на майже 12 тис. а не на 9,5 як повідомляли раніше. Про це в середу розповів очільник Пентагону США Марк Еспер. З них приблизно 6,4 тис. повернуться до США і 5,6 тис. будуть переведені до інших країн НАТО, йдеться в заяві Пентагона. Передислокація почнеться вже за кілька тижнів і проходитиме поетапно. Також планується пересунути головний елемент новоствореного V Корпусу Сухопутних сил США до Польщі, після того, як Варшава підпише Угоду про співпрацю в оборонній сфері, йдеться у заяві.


Економіка

Україна посіла друге місце з експорту органічної продукції в ЄС

Україна посіла друге місце за обсягами органічної продукції, що експортується до Європейського Союзу. Про це йдеться у звіті Єврокомісії по імпорту органічних товарів в ЄС за 2019 рік. У порівнянні з попереднім роком, він зріс на 27%. Україна на першому місці з постачання органічного зерна і займає 77% ринку. На другому місці з експорту олійних культур та на третьому з експорту органічних фруктів. Перше місце в п’ятірці найбільших експортерів займає Китай. На третьому місці Домініканська республіка, Еквадор і Перу.


Соціум

Третині американських музеїв прогнозують закриття через коронавірус

Третина американських музеїв, 12 тисяч організацій, які закрили свої двері через коронавірус і втратили свої доходи можливо, припинили роботу назавжди. Про це йдеться у дослідженні, проведеному Американським альянсом музеїв. Світ мистецтва опинився у «вкрай важкому фінансовому становищі», говориться в дослідженні. У майже 90% музеїв наявних резервів вистачить на підтримку функціонування але лише на рік. Трохи більше половини, зможуть покривати свої витрати не більше півроку. При цьому третина директорів музеїв не думають, що вони зможуть протриматися більше 16 місяців без фінансової допомоги.


Авто – мото

Кабінет міністрів України може заборонити ввіз вживаних авто з США

Від "євроблях" інтерес українських споживачів переходить до так званих "вживаних американок", передає Голос Америки. Вони часом до 30% дешевші ніж аналоги в Україні - навіть після доправляння морем, розмитнення та ремонту. Майже всі такі автівки походять із так званих страхових аукціонів США, куди вони потрапляють у разі ДТП або несправностей. В Україні ремонт коштує в рази дешевше. До того ж з єдиної бази у США Carfax клієнти отримують повний звіт про інциденти та експлуатацію конкретної машини. Втім, проєкт нової постанови МВС України пропонує забороняти реєстрацію в Україні автомобілів, якщо на них була "картка на утилізацію" у США. А оформлення документації робити через консульства, а це зробить процес дорожчим.


США, Ілліной, Чикаго

Авіакомпанія Delta розвернула літак через те, що пасажири відмовились вдягти маски

Внутрішній рейс у США з Детройта до Атланти авіакомпанії Delta 23 липня «повернувся до посадкових воріт після того, як два клієнти відмовились виконувати» правила авіалінії стосовно носіння масок, йдеться у заяві авіаперевізника. Двох пасажирів зняли з рейсу і після того літак відправився до Атланти. Практично всі великі американські авіакомпанії вимагають від пасажирів прикривати обличчя під час польоту з метою стримування поширення кронавірусу. Деякі з них не роблять виключень навіть для тих, хто не може носити маску через медичний стан.


Діаспора

Союз українок Америки допомагає тим, хто не має достатньо їжі через COVID - 19

Союз українок Америки (СУА) зібрав понад 30 тисяч доларів для допомоги тим, хто не має достатньо їжі в умовах пандемії коронавірусу. Про це йдеться на сторінці організації у Facebook. Нагадаю, у квітні Союз українок Америки розпочав ініціативу «Нагодувати голодних, СУА для США» («Feeding the Hungry, UNWLA for USA»). Зібрані пожертви передадуть національній службі «Feeding America», яка працює з продовольчими банками та пунктами роздачі продуктів харчування по всій території США.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Оголошено номінантів на премію Еммі

Американська телевізійна академія в Лос-Анджелесі оголосила перелік номінантів на щорічну премію «Еммі» онлайн, а не по телебаченню, як зазвичай, через пандемію коронавірусу. Найбільше номінацій припало на серіал «Хранителі» від HBO — 26. За ним іде «Дивовижна місіс Мейзел» від Amazon — 20 номінацій. Третє місце розділили «Озарк» від Netflix і «Спадщина» від HBO — по 18 номінацій. 72-га церемонія нагородження премії «Еммі» відбудеться 20 вересня цього року. Її ведучим буде американський актор і комік Джиммі Кіммел.


Погода

У четвер, 30 липня, у Чикаго хмарна погода, яка триматиметься до самого вечора. Після нічного дощу більше опадів не передбачається. Вдень на стовпчиках термометрів +26°С. В Україні у більшості центральних областей та в Карпатах короткочасні дощі, місцями грози, на решті території без опадів. Температура вдень +29-34°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Comments


bottom of page