top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/29/2021

Updated: Jul 30, 2021



Політика

Джо Байден заявив, що Росія вже втручається в американські вибори 2022 року

Росія уже втручається у проміжні вибори до Конгресу США, що відбудуться наступного листопада «і поширює дезінформацію". Про це посилаючись на дані розвідслужб, президент США Джо Байден заявив у промові в Офісі Директора національної розвідки у штаті Вірджинія. Такі дії Москви є "чистим порушенням нашого суверенітету", - підкреслив Байден. Глава Білого дому доручив розвідувальній спільноті розпочати жорстку боротьбу проти дезінформації, яка може ускладнити оцінку фактів та вплинути на вибір американців. Також Байден сказав, що спостерігає зростання випадків кібератак проти США з боку хакерів, підтримуваних Китаєм чи розміщених у Росії. Напередодні, Міністерство юстиції опублікувало дані, згідно з якими РФ посідає першу сходинку серед держав, з територій яких здійснюються кібератаки на США.


Соціум

Google пускатиме на роботу лише вакцинованих співробітників

У компанії Google вирішили вимагати вакцинації проти коронавірусу від співробітників перед тим, як вивести їх на роботу в офіс, відповідний лист працівникам Google надіслав керівник компанії Сундар Пічаї. У ньому йдеться, що таку політику в США запровадять вперше. Це трапиться у найближчі тижні. Потім в компанії хочуть ввести такі правила і в інших країнах, де є її офіси. Все буде залежати від доступу до вакцини. Керівники на місцях також мають надати рекомендації тим, хто не може бути вакцинованим із об’єктивних причин. Окрім того, компанія продовжила режим дистанційної роботи за бажанням до 18 жовтня. Невакциновані працівники зможуть отримати можливість працювати віддалено до кінця року.


Авто – мото

Як Tesla вдалося уникнути дефіциту чипів для збирання електрокарів - Ілон Маск

Голова Tesla Ілон Маск розповів як компанії вдалось уникнути дефіциту чипів задля виготовлення та збирання електромобілів, повідомляє The Verge. Основною проблемою IT-корпорацій у такій ситуації є прив'язка її програмного забезпечення до певного чипа або заліза. За словами Маска, програмісти компанії Tesla адаптують програмне забезпечення для всіх чипів, які доступні на ринку. Такий підхід дозволив Tesla практично не знижувати темпів виробництва і підтримувати стабільні поставки авто клієнтам. Маск уточнив, що, після заміни чипів на альтернативні, на адаптацію програмного забезпечення йде кілька тижнів. Водночас, за його словами, подальший розвиток компанії буде залежати від того, чи знайдеться вихід із ситуації, що склалася в світі з чипами.


Туризм

В Україні змінили правила в'їзду для невакцинованих осіб

Уряд України в середу, 28 липня, затвердив нові правила в'їзду до країни, що передбачають самоізоляцію чи обов'язкове ПЛР- тестування для невакцинованих осіб. Про це йдеться в повідомленні міністерства охорони здоров'я. Для іноземців обов'язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на коронавірус, і або негативний результат тесту на коронавірус, або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, визнаними ВООЗ вакцинами. Виконання правил відбувається за допомогою додатку «Вдома». Для громадян України перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним за наявності підтвердження отримання першої дози або повного курсу вакцини. Водночас з наступного тижня повністю вакциновані громадяни США та більшості країн ЄС зможуть подорожувати до Британії без необхідності перебування в обов’язковому карантині.


США, Ілліной, Чикаго

У Техасі стався витік на хімзаводі: понад 30 постраждалих, є загиблі

На хімічному заводі в американському штаті Техас, неподалік від Х'юстона, 28 липня стався викид суміші, що містить оцтову кислоту, повідомляє NBC. Внаслідок аварії постраждали щонайменше 30 осіб, ще двоє загинули. Компанія LyondellBasell, якій належить завод, повідомила, що всього в атмосферу потрапили понад 100 тисяч фунтів суміші, це понад 45 тисяч кг. Місцева влада вже офіційно підтвердила смерть двох осіб. Крім того, після витоку в лікарню доставили 30 людей. Їм надали необхідну медичну допомогу й провели обстеження. 26 постраждалих майже одразу відпустили. За даними Національної медичної бібліотеки США, вплив нерозбавленої оцтової кислоти може спричинити серйозні опіки й пошкодження очей.


Діаспора

30 років Незалежності України: як святкуватмиуть у Чикаго

Український конгресовий комітет Америки (УККА) оприлюднив програму святкування 30-ї річниці Незалежності України у Чикаго. Програма розміщена на сторінці організації Іллінойсу у Facebook 27 серпня о 12.00 p.m відбудеться урочисте підняття українського прапора у центрі Чикаго. 28 серпня проведуть святковий концерт за участі української співачки Руслани та скрипаля Василя Попадюка. 7.00 p.m розпочнеться концерт. 29 серпня на Michigan Avenue відбудеться український парад. Початок – о 1.00 p.m. «Запрошуємо Українську Громаду і всіх бажаючих приєднатися до святкування 30-річниці Незалежності України в Чикаго. Святкуємо Разом!!!», – йдеться у повідомленні.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

В Одесі створять музей Михайла Жванецького

Одеська міська рада вирішила створити музей письменника-сатирика Михайла Жванецького, який помер минулого року. Музей розмістять в історичному центрі міста – по вул. Старопортофранківській 133, у квартирі № 16, де тривалий час проживав письменник. У цій квартирі зберігаються музейні зібрання знаменитого артиста. Музей буде створений за згодою родини Жванецького. Планується, що його відвідуватимуть численні туристи. Також у перспективі – проведення тематичних конференцій, круглих столів, виставок, творчих зустрічей, конкурсів, театралізованих дійств, фестивалів, майстер-класів та іншого.


Погода

У четвер, 29 липня, у Чикаго сонце буде рідко з'являтися з-за хмар. У другій половині дня можливий дощ. На стовпчиках термометрів до +28°С.

В Україні буде спекотна та переважно дощова погода. Вдень +27-32°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


2 views0 comments

Comments


bottom of page