top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/29/2020

Updated: Jul 29, 2020



Політика

США продаватимуть вакцину від коронавірусу в інші країни – Дональд Трамп

Президент Дональд Трамп заявив, що виробничі потужності США зможуть забезпечити вакциною від коронавірусу не тільки громадян країни, а й інших країн світу. Про це він сказав під час брифінгу в Білому домі. Президент порівняв можливі поставки вакцини від коронавірусу з виробництвом апаратів штучної вентиляції легенів. За його словами, після завершення досліджень і отримання всіх необхідних дозволів, американські фармакологічні компанії зможуть виготовити близько 100 мільйонів доз вакцини від коронавірусу.


Економіка

Forbes назвав найдорожчі бренди світу

Forbes опублікував рейтинг 100 найдорожчих брендів 2020 року. Його очолив Apple з оцінкою в $ 241 млрд. За рік його вартість виросла на 17%. При цьому, в цілому IT-індустрія виявилася найбільш популярною галуззю з представлених у рейтингу, зазначає видання. У топ-5 найдорожчих брендів крім Apple потрапили ті ж компанії, що й минулого року: Google, Microsoft, Amazon і Facebook. При цьому перші чотири зберегли або збільшили темпи зростання, а ось Facebook навпаки. За рік бренд подешевшав на 21%.

Соціум

Мери шести американських міст виступили проти збільшення федеральної присутності

Мери шести міст звернулись до американського Конгресу із проханням зупинити плани влади посилити присутність федеральних сил в їхніх містах. Лист підписали мери Чикаго, Вашингтона, Портленда, Сіетла, Канзаса (штат Міссурі), Альбукерке (штат Нью-Мексико), які є членами Демократичної партії США, передає Голос Америки. Оглядачі відзначають, посилення присутності федеральних сил у Портленді не досягло успіху в стримуванні протестів, навпаки вони стають все більш агресивними.

Авто – мото

Клієнти в США отримали від VW майже 10 мільярдів доларів через "дизельгейт"

Американські покупці автомобілів німецького концерну Volkswagen отримали майже 10 мільярдів доларів компенсації у справі про маніпуляції даними щодо вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах дизельних двигунів. Про це повідомила Федеральна торгова комісія США. За її даними, понад 86% клієнтів вважали за краще, щоб компанія викупила їхні авто або ж достроково розірвали лізингові договори - замість того, щоб чекати на усунення дефектів. Після визнання в махінаціях в 2015 році Volkswagen пообіцяв відремонтувати або ж придбати у власників понад 550 тисяч машин.

Здоров`я

Головний епідеміолог США заявив про наближення піку коронавірусу в деяких штатах

Спалах коронавірусу у Флориді, Каліфорнії та ще декількох штатах, які найбільше постраждали від захворювання, можливо, близький до піку, у той час як в інших частинах країни ситуація може незабаром загостритися. Про це 28 липня заявив головний епідеміолог США доктор Ентоні Фаучі. Різке зростання числа випадків привело до перевантаження лікарень та змусило місцеву владу згорнути плани відкриття економіки. Він закликав штати зі зростаючими показниками захворюваності діяти якомога швидше, щоб запобігти сплеску, а інші штати - знімати обмеження обережно, дотримуючись офіційних рекомендацій.


США, Ілліной, Чикаго

Барам Чикаго заборонили продавати алкоголь у приміщеннях

Барам Чикаго заборонили продавати алкоголь у закритих приміщеннях задля боротьби з коронавірусом. Про це повідомила мер міста Лорі Лайтфут. Згідно з новими правилами, число осіб, які зможуть перебувати за одним столиком у барах і ресторанах, буде скорочено до 6. Місто обмежить усі заняття з фітнесу у приміщеннях до 10 осіб одночасно. Штат заборонить персональні послуги, що вимагають праці без маски, такі як гоління і догляд за обличчям. Мер міста Лорі Лайтфут не поспішає відновлювати роботу чиказьких барів, через те, що люди забувають про заборони і під впливом алкоголю поводяться безвідповідально.


Діаспора

В Україні знімуть фільм про знамениту американську співачку українського походження

Український кінорежисер і сценарист Тарас Ткаченко зніме фільм «Квітка» про відому американську співачку українського походження Квітку Цісик. За сюжетом, основні події розвиваються у 1983 році. Квітка Цісик здійснює першу і єдину в житті туристичну подорож до України, у місто Львів. Перебування на Батьківщині предків дозволяє їй подолати творчу кризу та усвідомити власну місію – пожертвувати комерційним успіхом заради створення нових альбомів українських пісень та пам’яті про Батьківщину. Прем’єра біографічного фільму очікується у 2022 році.


Погода

У середу, 29 липня, у Чикаго протягом усього дня буде триматиметься хмарна погода. Удень та ввечері дощ. Вдень на стовпчиках термометрів до + 30°С.

В Україні на заході зливи і грози, а на сході та півдні - спека. Впродовж дня очікується +30…+35 градусів тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Comentários


bottom of page