top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/28/2021

Updated: Jul 29, 2021



Політика

Джо Байден голосив про майбутнє завершення бойової місії США в Іраку

Американські війська в Іраку завершать бойову місію в найближчі місяці, заявив президент США Джо Байден на зустрічі в Білому домі з прем'єр-міністром Іраку Мустафою аль-Казимі. Як повідомляв американський канал NBC, перед зустріччю аль-Казимі наголосив, що його країні не потрібні бойові військові США. Відповідаючи на питання журналістів, Байден заявив, що нова роль американських військ в Іраку буде полягати в «продовженні навчання, наданні допомоги, сприянні і боротьбі" з Ісламською державою». Присутність американських військ викликає запеклі суперечки в Іраку: одні говорять про необхідність військової підтримки Сполученими Штатами іракських сил безпеки, в той час як інші, закликають до виведення американських військ, передає Голос Америки.


Економіка

Ціни на каву у світі рекордно зросли

Після того, як минулого тижня ціни на каву подорожчали на 20%, 26 липня вони зросли ще на 10% та опинилися на найвищому за 7 років рівні – все через погоду в Бразилії. Про це повідомляє Reuters. Потужні морози минулого тижня пошкодили значну частину полів здебільшого у кавовому поясі Бразилії. Прогнозується, що така погода збережеться до кінця тижня. Кавові дерева надзвичайно чутливі до морозу, який може завдати їм сильної шкоди і навіть повністю вбити. За попередніми оцінками морози уразили близько 11% загальної площі посівів арабіки в країні. Ф'ючерси на арабіку зросли на близько 35% з кінця червня, що може змусити найбільші бренди незабаром підвищувати ціни.


Соціум

Більшість українців не вважають себе "одним народом" із росіянами – опитування

Більша частина українців не вважає себе "одним народом" з росіянами, і водночас впевнені, що саме Україна є історичною спадкоємицею середньовічної Русі. Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг", передає ВВС. 55% не погодилися із нещодавньою заявою президента Росії Володимира Путіна, що "росіяни та українці – один народ, який належить до одного історичного і духовного простору, – розповіли соціологи. Проте поділяють думку про "один народ" 41% опитаних. Більшість з них мешкають на сході країни та є вірянами УПЦ Московського патріархату. Серед мешканців західного регіону, навпаки, понад 70% не згодні з цим.

Здоров`я

У США знову вводять масковий режим

У США вирішили повернути обов’язковий масковий режим для вакцинованих осіб. Відповідне обмеження стосується районів з високим рівнем розповсюдження коронавірусу. Про це повідомляє AFP News Agency. Йдеться про практично дві третини території США — здебільшого штати на півдні та заході країни. Обмеження повернули після оновлення інформації стосовно поширення штаму «Дельта» серед вакцинованих осіб. Зокрема, Центри з контролю та профілактики захворювань у США (CDC) закликають носити захисні маски вчителів, учнів й інших відвідувачів навчальних закладів — незалежно від статусу вакцинації. Водночас у CDC закликають усіх, хто досі не зробив щеплень від COVID-19, пройти процедуру вакцинації, щоб бути захищеним від важкого перебігу хвороби.

Спорт

Український плавець встановив олімпійський рекорд

Український плавець Михайло Романчук встановив олімпійський рекорд на дистанції 800 метрів вільним стилем. Про це йдеться на сайті Олімпіади. Спортсмен подолав дистанцію за 7 хвилин і 41,28 секунди. 24-річний Михайло Романчук вийшов до фіналу олімпійських змагань у цій дисципліні, який відбудеться 29 липня. Також до фіналу від України потрапив Сергій Фролов. Дистанція у 800 метрів вільним стилем уперше представлена на Олімпіаді, тож попереднього олімпійського рекорду не було. На Олімпіаді Романчук також змагатиметься у плаванні на дистанції 1500 м вільним стилем.

Діаспора

Діаспора долучилася до проєкту до Дня Незалежності «Усе моє, все зветься Україна»

Управління закордонного українства МЗС з нагоди 30-ї річниці Незалежності України розпочало новий проєкт «…Усе моє, все зветься Україна», у якому беруть участь закордонні українці з різних куточків світу. Про це йдеться на сторінці установи у Фейсбуці. В межах проекту українці світу та українські організації записують відеопривітання, де розповідають про свою діяльність за кордоном, цінності та плани щодо підтримки України. Вже опубліковані вітання від українців з Португалії, США, Польщі, Іспанії, Німеччини, Британії. У свою чергу Світова Федерація Українських Жіночих Організацій почала презентувати відеовітання організацій мережі з нагоди 30 років відновлення Незалежності України на своїй Фейсбук-сторінці. Першим опубліковане вітання від Ліґи Українок Канади.

Цікаве

Найдорожчу у світі картоплю фрі приготували у Сполучених Штатах

Найдорожчу у світі картоплю фрі приготували у Сполучених Штатах у ресторації Serendipity3 у Нью-Йорку. Одна порція вартує 200 доларів. Картоплю найкращого сорту готували у три етапи. Спершу шеф-кухар бланшував її у шампанському Dom Perignon та спеціальному оцті J. LeBlanc, а потім смажив за різних температур заради хрусткої скоринки на гусячому жирі з південного заходу Франції. Ну а зверху усе полили трюфельною олією, посипали сиром, їстівним золотом і подали спеціальний соус. Над стравою працювали три місяці, адже хотіли зробити картоплю фрі не лише найдорожчою, а й найсмачнішою у світі. Це вже десятий рекорд для ресторану, раніше тут готували найбільший весільний торт, найдорожче морозиво та бургер.

Погода

У середу, 28 липня, у Чикаго весь день обіцяє бути хмарним, але без опадів. На стовпчиках термометрів до +32°С.

В Україні буде спекотна погода, проте у більшості регіонів пройдуть грозові дощі. Вдень 27-32 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

Комментарии


bottom of page