top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/28/2020

Updated: Jul 28, 2020


Політика

Візит президента України Володимира Зеленського до США може відбутися до виборів

Візит президента України Володимира Зеленського до США може відбутися і до президентських виборів. Про це розповів посол України в США Володимир Єльченко. Наразі триває його підготовка. Йдеться про візит з обов'язковим відвідуванням двох чи більше штатів. У США готуються до відкриття генерального консульства в Х'юстоні, штат Техас, яке може відкрити Володимир Зеленський. Посол зауважив, що могла би бути поїздка і в Каліфорнію, та додав, що поки жоден український президент там не був.


Економіка

Білий дім пропонує виплачувати 70% зарплатні безробітним через пандемію

16 мільйонів американських безробітних отримуватимуть 70% їхньої попередньої зарплатні - таке положення закладене в новому законопроекті з допомоги економіці під час пандемії, оголосив міністр фінансів США Стівен Мнучин, передає «Голос Америки». У разі затвердження, новий рівень допомоги може скласти близько 200-300 доларів на тиждень, пише CNBC, що є значно нижчим у порівнянні до теперішніх виплат на рівні 600 доларів на тиждень. Термін дії цієї програми допомоги спливає у п‘ятницю.


Соціум

Майже 80% американських виборців підтримують введення вимоги носити маски

79% опитаних американських виборців підтримують запровадження вимоги носити маски по всій країні. Такі результати опитування проведеного Гарвардським університетом та компанією Harris оприлюднило видання The Hill. 70% респондентів підтримали запровадження права місцевої влади штрафувати порушників, які не носять маски. Нагадаю, минулого тижня президент Дональд Трамп закликав американців носити маски та дотримуватись правил соціального дистанціювання і гігієни.

Технології

Instagram запустив сервіс для спрощення онлайн-покупок

Соціальна мережа Instagram розробила новий сервіс Instagram Shop, що значно спрощує процес здійснення покупок через інтернет безпосередньо у виробників товарів і брендів. Тепер з одного додатка можна буде дізнатися про останні тренди в різних сферах, а також отримати персональні рекомендації та ексклюзивні пропозиції на покупки вподобаних позицій в Instagram. Спеціальний значок у соцмережі показує, які продукти можна придбати безпосередньо в Instagram, не виходячи з програми. На даний момент Instagram Shop працює тільки на території США.


США, Ілліной, Чикаго

Google дозволив своїм працівникам ще рік працювати вдома

Через пандемію COVID-19 співробітники та підрядники інтернет-гіганта Google зможуть працювати з дому до липня 2021 року, повідомляє DW. За даними журналу Wall Street Journal, це може стосуватись близько 200 тисяч працівників Google у всьому світі. Раніше кілька технологічних фірм заявили, що розраховують поступово відкривати свої офіси в найближчі місяці. Тим часом Twitter заявив, що на невизначений строк дозволить всім працівникам продовжувати працювати віддалено.


Діаспора

Американська українка балотується до парламенту Нью-Йорка

Американка українського походження Тамара Лащик готується до участі у виборах до парламенту штату Нью-Йорк від Республіканської партії. Свою кампанію політикиня-початківець будує навколо відновлення економіки та міста після пандемії і протестів. Вона розповідає, що найбільше спілкується з власниками бізнесів і ресторанів, з'ясовуючи їхні потреби, передає Голос Америки. Жінка розраховує на підтримку громади та бізнесу «Українського села» в Нью-Йорку, де народилась у родині українських емігрантів. Самі ж українці, незалежно від політичної приналежності, сподіваються, що у разі перемоги Тамари Лащик матимуть у владі людину, яка захищатиме їхні інтереси.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Українська співачка Jerry Heil презентувала нову пісню "Бомба, ракета..."

Українська співачка Jerry Heil представила нову пісню «Бомба, ракета, гармата, граната» в ефірі українського телеканалу. Про це вона написала у своєму Instagram. Не всі підписники співачки змогли прослухати трек, але ті, що чули високо його оцінили. Jerry Heil є авторкою пісні «Охорона отмєна» записаною спільно з музикантом Морфом. У 2019 році уривок цієї пісні вона опублікувала в Instagram. Трек набрав шаленої популярності в соцмережі, де був переспіваний і пересланий сотні разів, зокрема співачками Настею Каменських і Вірою Брежнєвою.

Погода

У вівторок, 28 липня, у Чикаго очікується ясна погода. Лише у другій половині дня небо затягнеться хмарами. Вдень дрібний дощ. Денна температура триматиметься на позначці +29°..30°С.

В Україні буде тепло і сонячно. Подекуди температура повітря підійматиметься до +33 градусів. Дощитиме лише у південно-східних регіонах країни.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

16 views0 comments

Comments


bottom of page