top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/27/2021

Updated: Jul 28, 2021


Політика

21 країна, включаючи США та Україну, виступили на підтримку народу Куби

Дослухатись до голосів кубинського народу, поважати їхні права, звільнити заарештованих за участь в протестах а також відновити Інтернет-зв‘язок в країні. Із таким закликом до кубинської влади звернулись уряди 21 країни. Серед підписантів заяви країни Латинської Америки, а також європейські країни, багато з яких входили до сфери впливу СРСР за часів холодної війни. Серед них й Україна. «Сполучені Штати підтримують демократію в усьому світі, який єдиний в осуді масових арештів та затримань протестувальників на Кубі. Ми спільно з нашими партнерами закликаємо кубинський уряд поважати права людини і основоположні свободи всіх кубинців», - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.


Економіка

Україна на четвертій позиції з експорту сільськогосп товарів в ЄС

Україна за обсягами експорту в ЄС товарів сільськогосподарського виробництва в період з січня по квітень 2021 року на четвертій позиції. Про це йдеться в звіті з торгівлі ЄС. У топ-напрямків агропромислового імпорту також входять: Бразилія, Сполучені Штати, Великобританія і Китай. На ці країни припадає 34% від загального обсягу імпорту. В той же час, Україна, поряд з Великобританією, виявилася серед країн, експорт в ЄС яких, за перші чотири місяці цього року найбільше знизився в порівнянні з тим же періодом минулого року. Це відбулось за рахунок зменшення обсягів поставок насіння кукурудзи та соняшнику. При цьому на Україну припадає 4,9% від загального експорту такої продукції в ЄС.

Спорт

Українці вибороли третю бронзу на Олімпіаді в Токіо

На Олімпійських іграх в Токіо розіграний комплект нагород у кульовій стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів в міксті. Українська пара Олена Костевич і Олег Омельчук у бронзовому фіналі здолала представників Сербії і забронювала собі третє місце, передає Sport.ua. У бронзовому фіналі українці досить успішно стартували і лідирували з рахунком 6:2, але потім серби зробили камбек і заробили лідерство - 6:8. Протягом усієї сутички лідерство переходило від одних суперників до інших. Але у фіналі українці були набагато точнішими і завоювали бронзу.


Технології

«Антонов» відкриває власну філію у Канаді

Компанія «Антонов» відкриває власну філію у Канаді під назвою “Антонов-Канада”. Там планують збирати літаки Ан-74ТК-200. Про це пише пресслужба «Укроборонпрому». Підприємство буде розташоване у провінції Квебек. В «Антонові» зазначають, що нову філію створюють для просування власних літаків на міжнародний ринок. «Першочерговим завданням компаній ДП «Антонов» та «Антонов — Канада» є організація співпраці та налагодження роботи конструкторського бюро з досліджень та розробок, попередніх опрацювань та випробувань, на основі яких виготовляється модель літака для льотних випробувань. Найбільш перспективною для реалізації цієї амбітної мети є модель літака Ан-74ТК-200, розроблена КБ «Антонов», що масово випускалася Харківським авіавиробником», — розповіли в «Укроборонпром».


Здоров`я

США можуть ввести масковий режим і для вакцинованих осіб

Американські епідеміологи розглядають можливість змінити правила носіння масок на тлі зростання кількості інфікованих COVID-19 у США, заявив головний інфекціоніст країни д-р Ентоні Фаучі у програмі CNN. Та закликав американців пройти щеплення. Наразі CDC рекомендує невакцинованим особам носити маски в громадських місцях. Ті, хто пройшов щеплення від COVID-19 можуть перебувати в громадських місцях без масок, йдеться в рекомендаціях. Минулого тижня в країні щодня в середньому виявляли на 65% більше заражень ніж попереднього, і втричі вище, ніж два тижні тому, повідомляють Центри із контролю та профілактики захворювань США. В країні повністю вакциновано близько 49% населення.


Діаспора

У США до посольства завітали американські лікарі-волонтери, які надають меддопомогу для України

У Посольстві України в США відзначили діяльність американських лікарів-волонтерів, які надають професійну медичну допомогу для України, а також навчають на безоплатній основі українських колег в рамках проєктів громадських організацій «Разом» та «Українська Федерація Америки», про це йдеться на сторінці Посольства у Фейсбуці. «Дякуємо, що розповіли сьогодні про свою неймовірну роботу, яка допомагає рятувати життя, серед яких, зокрема, й багато дитячих», - йдеться в повідомленні. У дипустанові поіменно назвали всіх партнерів та друзів, які роблять дійсно героїчну справу для України.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Гурт Антитіла презентував новий кліп «Маскарад»

Гурт Антитіла влаштував зомбі-апокаліпсис на Київському морі, щоб презентувати новий сингл та відеокліп «Маскарад». Це друга прем‘єра після нашумілого кліпу «Кіно». І ще одна пісня майбутнього альбому, реліз якого запланований на січень-лютий 2022 року. Більше п‘ятисот людей в кадрі в образах зомбі, сотні костюмів, кілограми гриму та професійні танці. У головних ролях: Тарас Тополя, музиканти гурту Антитіла та народний артист України Назар Задніпровський. «У нашій звичній манері, через танцювальну пісню ми хочемо розкрити певні смисли та ідеї. Натякнути, що люди, часто навіть не усвідомлюючи цього, стають у чомусь схожі на зомбі. На когось занадто сильно впливають спотворені новини і дезінформація, і він або вона починають говорити чужими фразами і жити чужими ідеями, не аналізуючи все власними мізками," - пояснив ідею кліпу Тарас Тополя.


Погода

У вівторок, 27 липня, у Чикаго хмарно буде лише вранці, вдень та ввечері очікується ясна погода. Без опадів. На стовпчиках термометрів +32…+34°С.

В Україні буде спекотно та переважно сухо, комфортною температура вдень буде лише в Карпатах до 24 градусів тепла. На решті території +28-33°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

1 view0 comments

Comments


bottom of page