top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/27/2020

Updated: Jul 27, 2020


Політика

На Донбасі розпочався режим всеосяжного припинення вогню

У ніч проти понеділка, 27 липня, на лінії розмежування на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню до повного врегулювання збройного конфлікту. Про це раніше домовилися представники Тристоронньої контактної групи. В Офісі президента України домовленість назвали "проривом" у Мінському процесі і наголосили, якщо бойовики дотримаються умов, це відкриє шлях до виконання інших положень Мінських угод. У дипмісії США в Україні сподіваються, що реальний стан справ на місцях повністю відображатиме припинення вогню, про це повідомляється на Twitter-сторінці посольства.


Економіка

«Приватбанк» заявляє в суді у США про відмивання власниками майже 800 мільйонів доларів

«Приватбанк», що був націоналізований 2016 року, заявляє, що його колишні власники відмили у США майже 800 мільйонів доларів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Банк подав до суду у штаті Делавер позов проти Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. У ньому стверджується, що обидва відмили 660 мільйонів доларів через групу американських компаній Optima решту через інші американські компанії. Раніше банк подав позов із звинуваченням у відмиванні у США на меншу суму понад 600 мільйонів доларів. Обидва олігархи заперечують усі звинувачення.

Соціум

У США нова хвиля протестів проти расової несправедливості

У містах США у суботу пройшли акції протесту проти расової несправедливості, багато з яких супроводжувались сутичками з поліцією. В Сіетлі після того, як протестувальники підпалили майданчик, де будується центр для утримання неповнолітніх, а також кидали каміння та пляшки у правоохоронців, поліція кваліфікувала протест як безчинство, застосувала світлошумові гранати і сльозогінний газ і заарештувала 45 осіб. Понад 20 правоохоронців отримали тілесні ушкодження. Участь у протесті взяло понад 2 тисячі людей – це найбільша акція за останній місяць.


Наука

НАСА запустить марсохід з першим міжпланетним гелікоптером

Науковці НАСА готуються до історичного запуску п‘ятого марсохода 30 липня. Вікно для можливого запуску триватиме до 15 серпня. Якщо ракетоносій не злетить цим літом, наступна нагода з’явиться лише через два роки. Планується, що марсохід прибуде на планету в лютому. Цього разу робот збиратиме зразки ґрунту для аналізу на виявлення можливих свідчень інопланетного життя. Через два місяці після прибуття на Марс, марсохід випустить невеликий гелікоптер, який, за планом, здійснить перший політ на іншій планеті. Ще одним завданням марсоходу будуть дослідження, щоб підготуватись до можливого запуску на Марс астронавтів.

США, Ілліной, Чикаго

У Чикаго демонтували дві статуї Колумба

У Чикаго демонтували дві статуї Христофора Колумба. Після тижня масових протестів керівництво міста пішло на поступки протестувальникам, повідомляє LBC News. Першу статую мандівника у чиказькому Грант-парку демонтували після того, як протестувальники намагалися повалити пам'ятник, та побилися з поліцією. За лічені години після цього демонтували другу статую Колумба у парку Арріго у чикагському мікрорайоні Мала Італія. Мер міста Лорі Лайтфут наказала зробити це "для захисту громадської безпеки та збереження безпечного простору для всебічного та демократичного громадського діалогу про символіку у нашому місті".


Діаспора

В СКУ пропонують українському уряду створити міжвідомчий орган з питань міграції

На початку липня Світовий Конґрес Українців надіслав Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю пропозицію щодо створення міжвідомчого органу з питань зовнішньої міграції при Кабінеті Міністрів України на чолі з віце-прем’єр-міністром. «Світовий Конґрес Українців пропонує механізм координації державної політики у сфері міграції, що буде дієвою підтримкою українських трудових мігрантів у цей непростий час. Такий міжвідомчий орган дасть змогу віднайти ефективні відповіді на сучасні виклики, пов’язані з зовнішньою трудовою міграцією, що загострилися в період пандемії», – заявив Президент СКУ Павло Ґрод.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Фронтмен гурту "Антитіла" анонсував вихід нового альбому

Фронтмен гурту "Антитіла" анонсував вихід нового альбому у 2021-му році. "Ми вже відчуваємо, що він буде різноплановим по звучанню, як і попередній. Кожна пісня матиме свій характер", - розповів журналістам Тарас Тополя. Він додав, що деякі пісні будуть важчими по звучанню, деякі більш радійного формату. Водночас альбом буде сповнений музичних експериментів, єдине, що буде незмінним, - це лірика. Музикант також припустив можливість записати дует із дружиною - співачкою Alyosha, якщо прийде «спільна муза».


Погода

У понеділок, 27 липня, у Чикаго сонце буде рідко з'являтися з-за хмар. Вранці дрібний дощ. Вдень на стовпчиках термометрів +28°...+29°С. На українців чекають погодні "гойдалки" в останній тиждень липня. Громовиця сьогодні пройдеться заходом, півднем та Приазов`ям. При цьому буде доволі спекотно - повітря прогріється до +32°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

留言


bottom of page