top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/26/2021

Updated: Jul 26, 2021


Політика

США та Росія проведуть переговори в Женеві з питань стратегічної стабільності

Представники Сполучених Штатів та Російської Федерації проведуть перший раунд переговорів з питань стратегічної стабільності 28 липня у Женеві. Згідно з повідомленням Держдепартаменту, американську делегацію очолить заступниця глави відомства Венді Шерман та її колега Бонні Дженкінс. «Переговори стануть продовженням взятого президентом Байденом і російським президентом Путіним зобов'язання про проведення цілеспрямованого і стабільного діалогу між нашими двома країнами. В результаті переговорів повинна бути закладена основа для майбутніх заходів з контролю над озброєннями і зниження ризиків», - йдеться в повідомленні Держдепартаменту.


Світ

Нові протиепідемічні обмеження викликали протести у Європі та Австралії

Тисячі людей в різних країнах, включаючи Францію, Італію, Австралію, Велику Британію, цими вихідними вийшли на акції протестів проти нових обмежень, введених через зростання заражень на COVID-19. У Парижі, більше 160 тисяч людей протестували проти рішення президента Франції Еммануеля Макрона запровадити так званий «пропуск здоров‘я», повідомляє місцева влада. В Італії протести відбулись у близько 80 містах, після оголошення про плани запровадити так звану «зелену перепустку», за якою буде дозволено вхід до театрів, кінотеатрів, стадіонів та в приміщення ресторанів. В Австралії протести відбулись після оголошення влади про те, що карантинний режим може тривати до жовтня. Деякі протестувальники кидали в поліцію квітами в горщиках та пластиковими пляшками з водою. Кілька десятків протестувальників було заарештовано.


Екологія

Масштабні пожежі у Монтані у переліку найвищої пріоритетності у США

П’ятеро пожежників постраждали під час гасіння масштабних пожеж у штаті Монтана. Грім і потужний вітер повернув напрямок руху вогню, який виник внаслідок блискавки, у бік рятувальників, повідомляють місцеві ЗМІ. Пожежа у північно-західній частині Монтани, на території лісів площею майже 3 тисячі гектарів, визнана найвищим пріоритетом для гасіння в країні, повідомив Департамент природних ресурсів та охорони природи штату. Пожежа загрожує безпеці близько 240 приватних садиб. Губернатор Монтани задіяв Національну гвардію для допомоги пожежникам. Крім того, штати Каліфорнія та Юта надіслали на допомогу кілька рятувальних бригад. Масові пожежі нині тривають у низці штатів на заході США, серед них - Орегон, Каліфорнія, Айдаго, Юта, Нью-Мексико, Техас та інші. Загалом, за даними Національного пожежного центру, в країні нині триває 88 масових пожеж на території 13-ти штатів.


Авто – мото

Електромобілі займуть провідне місце на авторинку США до 2036

До 2036 року продаж електромобілів у США перевершить продаж машин із двигунами внутрішнього згоряння, про це свідчить аналіз консалтингової компанії “Ернст енд Янг”. Фахівці вважають, що Європа до 2028 року почне продавати більше електромобілів із нульовим рівнем викидів, ніж звичайних, а Китай досягне цього рівня до 2033 року. А до 2045 року світовий продаж неелектромобілів складатиме менше 1%. “Зміна у поглядах споживачів, амбітні регулювання з фокусом на зміну клімату, технологічна еволюція - все це у комплексі змінить ринок купівлі автомобілів назавжди", - каже експерт з питань новітніх розробок та мобільності Рендал Міллер. У звіті йдеться, що люди з покоління Мілленіалів вже віддають перевагу купівлі електромобілів.


Спорт

За два дні Олімпіади Україна здобула 2 медалі, США - 10, Китай - 11

На літніх Олімпійських іграх в Японії Україна здобула другу медаль. Фехтувальник Ігор Рейзлін в індивідуальних змаганнях з чоловічого фехтування на шпагах отримав бронзу. Про це йдеться на офіційній сторінці Олімпіади у Twitter. Національний Олімпійський Комітет України привітав спортсмена та його команду. Першу медаль для України на Олімпіаді також бронзу - здобула Дар’я Білодід у дзюдо. Загалом за два дні Олімпіади, найбільше, 11 медалей, отримала збірна Китаю, з них - 6 золотих. США здобули 10 медалей, Японія - 6. Американська збірна, зокрема, у своєму неофіційному заліку має 4 золотих медалі - у фехтуванні, плаванні, стрільбі та тхеквондо.


США, Ілліной, Чикаго

Генеральний прокурор США відвідав Чикаго

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд відвідав Чикаго з офіційним візитом задля інспекції запуску спеціальної програми щодо боротьби зі збройним насиллям. Ініціатива Міністерства юстиції передбачає створення «ударної групи» (strike force) для боротьби з незаконним обігом вогнепальної зброї. «Загроза насильницьких злочинів - це трагедія, яка постійно продовжується. Я відчуваю це особливо у своєму рідному місті», - заявив Гарланд. Під час відвідин, генпрокурор також поспілкувався з місцевими журналістами та активістами, які активно підтримують тотальну боротьбу зі збройним насильством. Це вже другий липневий візит високопосадовців до Чикаго, що пов’язаний зі злочинами з використанням вогнепальної зброї. 7 липня місто відвідав президент Джо Байден.


Діаспора

Музей української діаспори запрошує на виставковий проєкт про Катерину Кричевську-Росандіч

Музей української діаспори за підтримки Українського культурного фонду 29 липня відкриває виставковий проєкт «Катерина Кричевська-Росандіч. Дороги та люди», організований з нагоди 95-річного ювілею української американської художниці й меценатки. Про це йдеться на сторінці музею у ФБ. Проєкт представить в офлайн, онлайн та мультимедійному форматі широку ретроспективу життя та творчості художниці, її мистецьку спадщину й архівні матеріали з українських і закордонних музеїв і приватних колекцій. Виставка триватиме до 19 вересня, та познайомить відвідувачів із творчостю художниці в контексті її життєвих шляхів, мистецьких впливів та видатних особистостей, з якими перетиналася доля Кричевської в Україні, Європі, США.


Погода

У понеділок, 26 липня, у Чикаго буде ясна погода, на небі жодної хмаринки. Без опадів. Вдень до +33°С.

У більшості регіонів України також буде сонячно та без опадів. Вдень 24-30 градуси тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union



16 views1 comment

1 Comment


Angelina Velen
Apr 08, 2022

As an editor from IrelandEssay.com I will add that It is definitely hoped to work with turning it's charm great strategic mechanism and ability to think like outside of the box. I mean you only have a social grace, left on table with sort of leadership etc.

Like
bottom of page