top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/25/2020

Updated: Sep 25, 2020



Політика

Комітети Сенату США оприлюднили звіт про роботу сина Байдена в Україні

Комітет Сенату з національної безпеки та урядових справ та Комітет з питань фінансів оприлюднили звіт «Гантер Байден, Burisma та корупція», в якому йдеться про діяльність сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена в Україні, передає Голос Америки. У документі на 87 сторінок викладені деталі роботи Гантера Байдена у правлінні газової компанії Burisma. Звіт визнає, що достеменно не зрозуміло, наскільки присутність сина Байдена в Бурісмі вплинула на політику щодо України, яку проводила адміністрація Обами. Втім, зауважується, що американські чиновники попереджали адміністрацію про некоректність, яку створює участь сина віцепрезидента США в правлінні української компанії.


Економіка

Безробіття у США – менше ніж у березні, але значно більше ніж торік

870 тисяч людей стало на облік за безробіттям у США минулого тижня, повідомило Міністерство праці США. Загальна кількість американців, що отримують виплати за безробіттям становила 26 мільйонів станом на 5 вересня, що значно більше 1,5 мільйона, які отримували подібні виплати на цю дату рік тому. Втім, кількість заявок на допомогу за безробіттям значно знизилась у порівнянні до пікових показників березня, коли майже 7 мільйонів американців подались на допомогу за безробіттям за один тиждень, після запровадження масштабних протиепідемічних обмежень на роботу бізнесу.


Соціум

В Україні запустили освітній серіал «Виборець»

Міністерство цифрової трансформації України запустило освітній серіал "Виборець" до місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня. У ньому простою мовою пояснюють все, що потрібно знати про місцеві вибори 2020: нові правила, що таке відкриті списки, навіщо бюлетеню контрольний талон, чого не слід робити під час голосування та ін. Серіал вже доступний на платформі Дія.Цифрова освіта. Він містить 10 серій, ведучою серіалу стала співачка Оля Цибульська.


Авто – мото

Представлено нові BMW M3 та M4 2021: чим цікаві новинки

Компанія BMW офіційно представила нове покоління своїх популярних заряджених моделей – M3 G80 і M4 G82. Машини незвичайні і зовні, і технічно. Новою дизайнерською фішкою марки є радіатор з величезними "ніздрями". Інша важлива деталь – вперше в історії для M3 і M4 BMW запропонувала повний привід. Щоправда, доступний він лише для більш потужних версій Competition і в парі з 8-ступінчастим "автоматом". При цьому також машини можуть бути оснащені "механікою", а в базі вони обидві задньопривідні. Автівки надійдуть у продаж навесні наступного року за ціною близько 70 тис. доларів.


Здоров`я

В Канаді та Україні розпочалась друга хвиля коронавірусу

Голова уряду Канади Джастін Трюдо заявив, що Канада перебуває у другій хвилі коронавірусу, повідомляє AP. Коли Канада пішла на карантин у березні, добовий показник захворюваності складав 47 нових випадків COVID-19, тепер понад 1000 хворих протягом доби. За кількістю випадків Канада перебуває на 26 сходинці у світі одразу після України. Президент України Володимир Зеленський також вважає, що нинішня статистика у 3 тисячі хворих на добу українців означає другу хвилю COVID-19 в Україні. За його словами, навесні було від 100 до 300 захворілих на добу.


Спорт

«Чикаго Буллз» назвали ім‘я нового тренера

"Чикаго Буллз" призначили Біллі Донована новим головним тренером команди. До цього 55-річний американець п'ять років працював з «Оклахома-Сіті Тандер», які не стали продовжувати контракт з тренером у цьому році. «Ми дуже раді вітати Біллі і його сім'ю у «Чикаго Буллз». Ми відчуваємо, що він здатний допомогти своїм гравцям розкрити свій потенціал як індивідуально, так і колективно. Він буде дуже добре вписуватися у наш склад», - йдеться в заяві на офіційному сайті команди. Нагадаю, у серпні команда звільнила головного тренера Джима Бойлена. Буллз завершили минулий сезон на 11-му місці в таблиці Східної конференції і не вирушили догравати його в Орландо.


Діаспора

Освітяни діаспори закликають до участі у конкурсах, присвячених Лесі Українці

Спілка українських освітян діаспори (СУОД) анонсувала проведення двох конкурсів для дітей і педагогів закордонних шкіл з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Викладачів запрошують до участі в І Міжнародному конкурсі педагогічної майстерності, для дітей пропонується Міжнародний конкурс дитячої творчості. Обидва стартують одночасно у Всесвітній день учителя, 5 жовтня цього року, а завершаться оголошенням переможців 25 лютого 2021 року, в день народження письменниці.

Погода

У п`ятницю, 25 вересня, у Чикаго ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів. Вдень до +27°С.

В Україні переважно тепло та сонячно, подекуди мінлива хмарність. Лише на Закарпатті та Прикарпатті вдень можливий невеликий дощ. Повітря прогріється до +24-26 градусів.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

댓글


bottom of page