top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/24/2020

Updated: Jul 24, 2020


Політика

Республіканці скасували з’їзд у Флориді

Дональд Трамп повідомив про скасування масштабного зібрання (конвенції) республіканців у серпні в місті Джексонвілль (Флорида), де очікувалося його оголошення в якості офіційного номінанта від партії на виборах президента США. Про це він заявив під час брифінгу в Білому домі, пояснивши рішення пандемією коронавірусу, повідомляє Укрінформ. При цьому президент зауважив, що формальні дії щодо оголошення його номінантом проходитимуть в Шарлотті, штат Північна Кароліна.

Економіка

На місці київського готелю "Дніпро" на Хрещатику буде велика кіберспортивна арена

У Києві на місці готелю Дніпро на Хрещатику, який нещодавно на аукціоні держмайна купив засновник кіберкоманди NAVI Олександр Кохановський, планують зробити великий кібеспортівний проєкт. Про це новий власник написав у Facebook. Разом з партнерами та інвесторами він має намір перетворити його в перший готель у світі, повністю підготовлений для кіберспортивних івентів, який матиме не тільки атрибути топового готелю, а й унікальні кіберспортивні елементи.

Соціум

Через пандемію чимало американців обирають відпочинок у будинку на колесах

Щоб під час літніх подорожей зменшити ризики заразитися, чимало американців відкривають для себе RV – рекреаційні транспортні засоби – будинки на колесах. Власники автосалонів, що їх продають кажуть, що у порівнянні з минулим роком продажі RV подвоїлись, передає Голос Америки. З такими темпами продаж у наступному місяці товару на всіх не вистачить, адже через карантинні обмеження виробництво було призупинено. У великому попиті також місця на кемпінгових майданчиках. Популярними стали річні абонементи на них. Постійні мешканці трейлерів кажуть – таке життя не для всіх. Тому із послабленням пандемії попит на RV спаде, прогнозують вони.


Здоров`я

У США понад 4 мільйони випадків захворювання на коронавірус

За даними університету Джонса Хопкінса у США, кількість захворювань на коронавірус перетнула позначку у 4 мільйони випадків. У країні спостерігається зростання випадків госпіталізації через коронавірус, також у більшого відсотка людей, які проходять тестування, виявляють хворобу, пише The Hill. Деякі штати також повідомляють про щоденні рекорди нових захворювань та летальних випадків. Видання відзначає, що за офіційними даними протягом 2-х поспіль днів цього тижня у США зафіксували понад 1100 смертей через хворобу.


США, Ілліной, Чикаго

У Портленді не стихають протести проти расизму

Вже восьмий тиждень у Портленді на західному узбережжі США не стихають протести проти расової несправедливості. Вони супроводжуються сутичками з правоохоронцями та руйнуванням будівель, передає Голос Америки. Ситуація ще більше напружилась, коли для втихомирення людей у місто відправили федеральні сили. Демонстранти скаржаться, що правоохоронці діють неправомірно: одягнені у камуфляж, а не у форму, машини без розпізнавальних знаків, ловили людей з вулиць без пояснень. Дії силовиків засудила і місцева влада та демократична партія США. У міністерстві внутрішньої безпеки США переконують, мирних демонстрантів не чіпають.


Діаспора

Український стартап People.ai потрапив до топ-25 найкращих компаній

Стартап People.ai заснований українцями у Каліфорнії посів 4 місце у топ-25 невеликих компаній з найкращим менеджментом, згідно з результатами опитування на платформі Comparably. People.ai – стартап, що відслідковує контакти між командами продажу та клієнтами. Компанія збирає дані про процес роботи підприємства, аналізує їх, та пропонує шляхи вирішення проблем. Стартап заснований українським підприємцем Олегом Рогинським 2016 року. За час існування компанії вдалося сумарно залучити понад $100 млн.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Фільм-хоррор українського режисера отримав міжнародне визнання

Український короткометражний хоррор про самоізоляцію під час карантину «Together» режисера Макса Балтера цього літа отримав п'ять нагород міжнародних кінофестивалів. У фільмі розказана історія про самотність і тривожність під час самоізоляції. Продакшн Balter Films знімає комерційні замовлення, рекламу і кліпи, але під час карантину всі проекти призупинилися, і це дало можливість зайнятися творчістю, – розповів Максим Балтер. За його словами, головною метою було зробити якісний продукт та здобути новий досвід.


Погода

П’ятниця, 24 липня, у Чикаго буде безхмарною. Опадів не передбачається. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до + 27°С.

В Україні вдень на Закарпатті та в Карпатах, а на вихідні в західних та північних областях пройдуть короткочасні дощі з грозами, на решті території без опадів. Температура вдень +21°- 28°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

コメント


bottom of page