top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/23/2021

Updated: Jul 23, 2021


Політика

Джо Байден заперечив можливість зупинити добудову «Північного потоку-2»

Цей та наступні уряди Німеччини виконуватимуть заявлені зобов’язання із зменшення шкоди від запуску «Північного потоку-2» для України, заявили в Держдепі. Газотранзитний трубопровід «Північний потік-2» було практично добудовано перед його приходом на посаду президента, зауважив глава Білого дому Джо Байден. Він відзначив, що заблокувати завершення проекту на цій стадії нереалістично, однак високо оцінив свої переговори з канцлером Німеччини Анґелою Меркель щодо зменшення шкоди від запуску потоку для України. Анґела Меркель планує піти з посади канцлера Німеччини, але наступний уряд країни виконуватиме ці зобов‘язання, заявили в Держдепі.


Економіка

У США зросла кількість заявок на допомогу з безробіття, а в компаніях бракує працівників

419 тисяч заявок на допомогу з безробіття було подано у США за минулий тиждень, заявили в Мінпраці. Ця цифра перевищила очікування експертів Dow Jones та Bloomberg і стала найбільшою за два останні місяці. Водночас, американські компанії скаржаться на нестачу бажаючих працювати і вказують, серед іншого, на програму допомоги безробітним, яка отримала нові ресурси в часи пандемії, передає Голос Америки. Через такі нарікання, 22 штати дочасно скасували щотижневу надбавку безробітним у 300 доларів. Строк її надання закінчується у вересні. Часто про нестачу працівників говорять компанії готельного, ресторанного бізнесу, сфери відпочинку, які найбільше постраждали під час пандемії. Багато з цих фахівців змінили сферу діяльності. 70% тих, хто раніше працював в готельному або ресторанному бізнесі, прагнуть працювати в іншій сфері, а 55% заявників шукають віддалену роботу, пише The Wall Street Journal.


Технології

Clubhouse відмовився від системи запрошень

Засновники голосової соцмережі Clubhouse Пол Девісон і Рохан Сет оголосили, що тепер соцмережа відкрита для реєстрації нових користувачів без системи запрошень. Про це вони повідомили в офіційному блозі компанії. "Через дванадцять зовсім не нудних місяців ми раді повідомити, що Clubhouse вже вийшов з бета-версії, відкритий для всіх і готовий розпочати наступний етап", - написали вони. Пол Девісон і Рохан Сет пояснили систему запрошень і листів очікування тим, що необхідно було розмірено виростити Clubhouse, водночас зберегти під час масштабування "важливі речі". Як пише The Verge з посиланням на представника Clubhouse, у списку очікування перебуває близько 10 млн осіб. Пізніше вони будуть додані в додаток, але можуть перереєструватися і самостійно.

Здоров`я

Споживання червоного м’яса та м'ясопродуктів підвищує ризик розвитку серцевих хвороб

Споживання яловичини, баранини, свинини та м’ясопродуктів збільшує ризик серцевих хвороб. На це вказує зведений аналіз даних низки досліджень проведених серед майже півтора мільйона людей протягом 30 років. Дослідження опубліковане у середу в журналі Critical Reviews in Food Science and Nutrition. З кожними 50 грамами спожитої яловичини, баранини та свинини ризик серцевого захворювання зростає на 9%, йдеться у дослідженні. А зі споживанням 50 грамів м’ясопродуктів – бекону, ковбаси чи шинки – ризик збільшується на 18 відсотків. Разом з тим, рекомендована Американським товариством ракових захворювань порція м’яса – 85 грамів. Порція ж філе чи стейку у стандартному стейк-ресторані важить від 250 до 350 грамів. Водночас, дослідження вказує, що з’вязку між споживанням пташиного м’яса – курятини чи індички – та збільшенням ризиків серцевих хвороб немає.


США, Ілліной, Чикаго

В Лос-Анджелесі усі мешканці знову повинні в приміщеннях носити маски

Після кількох місяців відміни жорсткого карантину, який тривав у Лос-Анджелесі більше року, в окрузі повертають обмеження: з початку тижня усі мешканці знову повинні в приміщеннях носити маски. Все через те що випадки зараження коронавірусом за останній місяць зросли. Американці на такі правила реагують спокійно та навіть попри спекотні дні готові одягати маски, передає Голос Америки. Працівники супермаркету кажуть, що трапляються випадки, коли людина не хоче одягати маску і вони не можуть її змусити. Немає примусових заходів і з боку поліції. Шериф округу Алекс Вілануева заявив, наказ не підкріплений наукою і в поліції не вистачить ресурсів слідкувати за дотриманням правил. Між тим в Департаменті охорони здоров’я округу попереджають, містом поширюється більш заразний Дельта-варіант вірусу і в зоні ризику близько 4 млн. жителів, які з різних причин не вакцинувались.


Діаспора

Українські заробітчани в Польщі у першому кварталі передали додому понад 1 млрд доларів

За перші три місяці цього року українські трудові мігранти передали з Польщі додому понад 1 млрд доларів, що на 27% більше, ніж у першому півріччі 2020 року, про це йдеться в дослідженні Національного банку Польщі. За словами директора польської агенції з працевлаштування Рафала Мруза українці почали передавати більше зароблених коштів додому через зростання мінімальної та середньої зарплати в Польщі, збільшення вакансій, які заповнювали українці. Приміром, коли під час локдауну були зачинені дитячі садки та школи, з дітьми охоче працювали іноземці. Також польський уряд у березні минулого року автоматично продовжив громадянам України візи та дозволи на перебування і працевлаштування в Польщі. На сьогодні у Польщі перебуває приблизно 1,5 млн українців.


Мистецтво, культура і шоу-біз

MONATIK презентував кліп "Зажигать", знятий на грецькому острові

Український артист MONATIK 22 липня представив світу новий кліп на пісню "Зажигать", який за кілька годин набрав майже 50 тисяч переглядів на YouTube. Зйомки кліпу проходили на грецькому острові Мілос. Тепла атмосфера пейзажів, чергується з яскравими образами і екстраординарними героями. Титульний образ MONATIK розробляв український дизайнер FROLOV. У кліпі артист намагається донести думку, що радість втраченої можливості, закликає нас прийняти задоволення від вибору того, що ми хочемо робити (або не робити). "Прийшов час запалювати, а не пропалювати життя", - сказав Дмитро MONATIK.


Погода

У п’ятницю, 23 липня, У Чикаго буде похмура погода, лише ввечері небо стане чистим та ясним. Уночі очікується дрібний дощ. Вдень +30-31°С.

В Україні дощі відступають, погода буде теплою. Опадів не передбачається. На стовпчиках термометрів 23-28 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

Comments


bottom of page