top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/23/2020

Updated: Jul 23, 2020


Політика

США звинувачують Китай у спробі вкрасти вакцину від COVID-19

Міністерство юстиції США звинуватило Китай у підтримці двох хакерів, які зламали комп'ютерні системи сотень урядових і приватних організацій. Про це йдеться на сайті відомства. Протягом останніх десяти років вони атакували компанії, що працюють у високотехнологічних галузях у США, Великій Британії, Німеччині та Південній Кореї. Крім того, за даними Мінʼюсту, зовсім недавно обвинувачені вивчали вразливі місця в комп'ютерних мережах компаній, які розробляють вакцини проти COVID-19. Їх звинувачують за 11 пунктами, зокрема в змові з метою здійснення кібершахрайства і викраденні комерційної таємниці.

Економіка

eBay продано за 9 мільярдів доларів

Норвезька Adevinta купує знамениту eBay (EBAY) за 9,2 мільярда доларів, повідомляє CNN. У планах - створення найбільшої в світі компанії в Інтернеті. Дошка електронних оголошень eBay розпочала свою діяльність 25 років тому. Сьогодні компанія, що займає всього близько 3% ринку реклами в Інтернеті, отримує сотні мільярдів доларів обігових коштів щороку. У 2019 році її дохід склав 125 млрд доларів США. В рамках угоди eBay отримає 2,5 млрд доларів готівкою і 540 млн акцій Adevinta. Це дозволить eBay продовжувати працювати в бізнесі електронних оголошень.


Соціум

Держдеп пропонує мільйон доларів за інформацію про українських хакерів

У США оголосили у розшук двох українських хакерів Артема Радченка та Олександра Єременка, яких підозрюють у вчиненні міжнародних кіберзлочинів. Обіцяють до 1 мільйона доларів за інформацію про кожного. Про це повідомляє посольство США в Україні. В січні цього року українцям було висунуто звинувачення у 16 порушеннях. У Держдепартаменті зауважують, що їхня злочинна діяльність «сягає світового масштабу».Українців звинувачують у змові для вчинення шахрайства з цінними паперами, електронного шахрайства і кібершахрайства.

Здоров`я

В Україні продовжили адаптивний карантин

В Україні продовжено дію адаптивного карантину до 31 серпня, щоб уникнути піків і перевантажень системи охорони здоров’я. При цьому уряд удосконалив принципи адаптивного карантину. Залежно від епідеміологічної ситуації всі регіони буде поділено на декілька зон: зелену, жовту, помаранчеву і червону. Залежно від показників вживатимуться заходи з послаблення чи посилення карантинних обмежень в окремо визначених регіонах. Втім, навіть для «зеленої зони» продовжують діяти певні карантинні обмеження, зокрема обов’язковим є носіння масок у громадських будівлях.

Наука

Китай відправив свою першу місію на Марс

Китай успішно запустив з космодрому Веньчан на острові Хайнань свій перший зонд для дослідження Марса «Тяньмень — 1» («Питання до неба»). Він має дістатися до орбіти планети за сім місяців, у лютому 2021 року, повідомляє BBC. Відстань від Землі до Червоної планети сягає близько 55 мільйонів кілометрів. Мета місії — вивчати підземні умови планети та спробувати знайти там ознаки життя. Китай має запустити ще два зонди у межах місії. Також на орбіту має вирушити космічний корабель, де вивчатиме Марс дистанційно.


США, Ілліной, Чикаго

Авіакомпанії просять ЄС та США ввести єдині програми тестування на COVID-19

Кілька авіакомпаній звернулися до керівництва Європейського союзу і США з проханням ввести єдині програми тестування на коронавірусну інфекцію COVID-19. Такі заходи допомогли б відновити авіасполучення між континентами, йдеться в листі на ім'я віце-президента США Майка Пенса і комісара ЄС з питань внутрішніх справ Ілви Йохансон, повідомляє Deutsche Welle. Пандемія коронавірусу викликала падіння кількості трансатлантичних перельотів. Рада Євросоюзу 16 липня оголосила, що безперешкодний в'їзд в ЄС буде відкритий для жителів 12 держав. В'їзд з США в Європу поки залишається під забороною.


Діаспора

Українка в Америці випустила цифрову книжку про українську мову

Юлія Осика, художниця, ілюстраторка та аніматорка створила цифрову книжку для вивчення українських слів під назваою "Learn Ukrainian. Make your Baba proud". Вона для початківців. Книжка безкоштовно доступна на iBooks. Наразі ведуться перемовини, щоб  зробити її безкоштовною на Amazon. Авторка книги - Юлія родом з Дніпра, навчалася у Чиказькій школі мистецтва, проживає у Нью-Йорку. Свого часу художниця мала авторську виставку своїх робіт у найбільшій біліотеці Чикаго Harold Washington Library, а також брала участь в експозиції картин українських художників, присвяченій війні у Evanston Art Center.

Погода

У четвер, 23 липня, у Чикаго ясна погода. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до +26°С. В Україні синоптики прогнозують мінливу хмарність та спеку місцями до +29°С.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

20 views0 comments

Comments


bottom of page