top of page
URC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/22/2021


Політика

США і Німеччина опублікували текст угоди про Північний потік-2

У МЗС Німеччини і Держдепартаменті США розповіли, що передбачає угода щодо газопроводу Північний потік-2. В ній сказано, що Німеччина вживатиме заходів на національному рівні і домагатиметься додаткових санкцій проти Росії в разі, якщо вона спробує використовувати енергію як зброю або піде на агресивні дії проти України. Санкції запровадять для обмеження російського експорту до Європи в енергетичному секторі, зокрема газу. Як повідомляли до цього ЗМІ, Німеччина і США просуватимуть інвестиції на суму 1 млрд доларів у «зелений фонд» для розвитку відновлюваних джерел енергії в Україні та підвищення енергоефективності та енергобезпеки. Німеччина також зобов’язалась використовувати всі доступні їй засоби впливу, щоб Україна змогла продовжити угоду про транзит газу з Росією на строк до 10 років.


Економіка

ПриватБанк попереджає про нове шахрайство

Служба безпеки Приватбанку виявила та попереджає про нову схему шахрайства, яка використовує зареєстрований невідомими особами у США сайт https://p-invest.site. Про це повідомляє прес-служба банку. За даними фахівців з кібербезпеки ПриватБанку, цей сайт є на 100% шахрайським, оскільки використовує посилання на неіснуючі інвестиційні проєкти та компанії без їхньої згоди, а також незаконно використовує айдентику банку та інших юридичних осіб. Заманюють у шахрайський проєкт пропозицією високого доходу із застосуванням соціальної інженерії та ймовірного хакерства. Про злочинний характер схеми говорить й односторонній канал зв’язку: після того, як людина заповнить форму, оператор шахрайського центру виходить на зв’язок для “відпрацювання” клієнта. Банк звернувся до правоохоронних органів із заявою задля припинення діяльності шахраїв.


Спорт

Бій Усик - Джошуа офіційно підтвердили

Чемпіонський бій в суперважкій вазі між Олександром Усиком і Ентоні Джошуа офіційно підтверджений, повідомляє промоутер українця Олександр Красюк. Поєдинок відбудеться 25 вересня на стадіоні «Тоттенгем Хотспур» в Лондоні. За словами промоутера, в контракті на бій прописана опція реваншу. На кону поєдинку Усика і Джошуа стоятимуть чемпіонські титули WBA, WBO, IBF і IBO, якими володіє британський боксер. Для Усика майбутній бій стане третім в суперважкій вазі після перемог над Чазз Уізерспун і Дереком Чісорою. Останнього Олександр переміг в жовтні минулого року. Джошуа в останньому бою нокаутував болгарина Кубрата Пулєва, захистивши чемпіонські пояси.


Технології

Чайові авторам: YouTube запускає нову функцію

Сервіс YouTube анонсував нову функцію Super Thanks, яка надає змогу користувачам платформи залишати чайові творцям контенту. Про це повідомляє The Verge. Оновлення Super Thanks дозволяє давати чайові авторам відеороликів у розмірі від 2 до 50 доларів. Під час вибору одного з чотирьох варіантів, глядач побачить на екрані анімацію зі святковими кульками й конфеті. Нову функцію тестували протягом року, і спочатку вона мала назву Viewer Applause. Зараз вона вже доступна в 68 країнах для комп’ютерів, Android і iOS.


Здоров`я

У Києві виявили нові випадки зараження штамом коронавірусу Дельта

У Києві, виявили перших шість випадків захворювання індійським штамом коронавірусу "Дельта". За словами глави Держпродспоживслужби міста Олега Рубана посилювати карантин поки не планують. «Сьогодні місто готується до третьої хвилі, яка за прогнозами, буде на кінець серпня. Тому що люди повернуться з відпусток. І прогнозовано підйом захворюваності буде реєструватися кінець серпня, вересень, жовтень місяць", - сказав Рубан. У Києві під час третьої хвилі коронавірусу планують впровадити нові перепустки на громадський транспорт, також збільшують кількість реаніматологічних ліжок у лікарнях, де приймають хворих із підозрою на коронавірус.


Діаспора

У СКУ заявили про готовність діаспори підтримати «ключові культурні проєкти та місця пам’яті»

Директор місії Світового конґресу українців в Україні Сергій Касянчук від імені світової української діаспори сказав, що закордонні українці готові підтримати «ключові культурні проєкти та місця пам’яті світового та національного значення» за умови, що українська держава та її інститути візьмуть на себе керівну роль у впровадженні цих проєктів, повідомляє Радіо Свобода. Йдеться про Національний музей-меморіал Голодомору, музейний комплекс Героїв «Небесної сотні», музей Революції гідності, історико-культурний заповідник «Бабин Яр». На думку СКУ українській державі потрібна допомога в організації системної роботи в галузі політики пам’яті. Касянчук наголошує, що, згідно з меморандумом, проекти мають бути «реалізовані на світовому сучасному рівні, щоб поширювали відповідні меседжі та наративи для українського суспільства та світової громадськості».


Мистецтво, культура і шоу-біз

Харві Вайнштейна знову судитимуть за зґвалтування: йому загрожує до 140 років в'язниці

Скандального американського продюсера Харві Вайнштейна, засудженого до 23 років позбавлення волі за сексуальні домагання та зґвалтування, екстрадували з Нью-Йорка до Лос-Анджелеса. У Каліфорнії на нього чекає новий судовий процес. Там розглядатимуть справу про п'ять зґвалтувань жінок в готелі в Беверлі-Гіллз, які нібито відбулися в період з 2004 до 2013 року. Тепер Вайнштейну загрожує продовження тюремного терміну на 140 років. Зі свого боку, усі звинувачення Вайнштейн заперечує, як і всі епізоди сексуальних нападів і зґвалтувань, за якими його визнав винним суд Нью-Йорка. Розгляд справи має розпочатися в Каліфорнії не пізніше листопада, передає Fox News.


Погода

У четвер, 22 липня, у Чикаго триматиметься хмарна погода. З середини дня йтиме дрібний дощ. Вдень 27-29 градусів тепла.

Україну не покидають дощі та грози, подекуди з поривами вітру та шквалами. Вдень комфортні 20-25 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comments


bottom of page