top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/22/2020


Політика

Сенатори США представили резолюцію проти повернення Росії в G8

Сенатор-демократ від штату Іллінойс Дік Дурбін вніс на розгляд проект резолюції проти включення Росії до складу G7, повідомляє його прес-служба. Дурбін є спів-головою Групи підтримки України у Сенаті США. За його словами, документ дає зрозуміти, що сенат буде виступати проти відновлення "Групи восьми" за участю Росії, якщо Москва не припинить "свої зловмисні дії проти України, США і союзників". Поряд із Дурбін, співавторами резолюції виступають ще 12 сенаторів. Раніше Трамп назвав формат G7 неефективним і тому повідомив про намір запросити на саміт цієї організації Росію, Індію, Південну Корею і Австралію.


Економіка

Квартири в київських новобудовах подешевшали

Продажі квартир в Україні поступово повертаються на докарантинний рівень. Це відбувається завдяки початку девальвації гривні і зниженню цін в економ-класі. У першому півріччі кількість споруджуваних у Києві житлових комплексів скоротилася на 8%, про це йдеться в дослідженнях компанії City One Development. Будівельні компанії не поспішають будувати більше, нові об'єкти теж з’являються не так активно. Найменше їх в економ-класі. «Це обумовлено тим, що деякі об'єкти були повністю розпродані, а деякі призупинили продаж через проблеми в проєкті або у компанії-забудовника», — йдеться у повідомленні.


Соціум

У Чикаго знову стрілянина, а у Луцьку терорист захопив автобус з пасажирами

Щонайменше 14 людей отримали поранення в результаті стрілянини в американському місті Чикаго, повідомив заступник начальника міської поліції Ерік Картер. Кілька підозрюваних, відкрили вогонь з машини по людям, які зібралися для похорону. Ті відкрили вогонь у відповідь. В Україні в центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус з близько 20 пасажирами, при собі мав вибухівку і зброю. Терорист відпустив заручників після особистої розмови з президентом Володимиром Зеленським. Президент України опублікував відео, на якому він виконав одну з вимог терориста – закликав українців подивитися зоозахисний документальний фільм «Земляни». Коли всіх заручників звільнили спецпризначенці, відео було видалено.


США, Ілліной, Чикаго

У США чекають наближення до "справжньої квантової революції" протягом 5 років

У вівторок Білий дім оголосив про виділення 75 мільйонів доларів для створення нових інститутів на базі Університету Колорадо, Іллінойсу в Урбана-Шампейн і Каліфорнійського університету в Берклі з метою стимулювати дослідження у галузі квантової інформації. Колорадо будуть займатися дослідженнями в області квантових датчиків, в Іллінойсі - квантовою архітектурою і мережами, а у Каліфорнії - квантовими обчисленнями, які дозволяють проводити операції в мільйони разів швидше, ніж сучасні суперкомп'ютери. Уряд очікує що протягом 5 років може бути досягнуто "реального прогресу", який допоможе наблизити нас до справжньої квантової революції”.


Діаспора

Українці Канади ініціювали включення слова «Голодомор» в англійські словники

Канадська кампанія «Національний інформаційний тур «Голодомор», що діє за підтримки уряду задля підвищення обізнаності про Голодомор 1932-33 рр. в Україні, створила петицію щодо включення терміну «Holodomor» у найбільші словники англійської мови. Вона вже набрала понад 2500 підписів з 1500 необхідних. Також ініціатори проекту за допомогою технології виготовлення «фейкових» новин створили відеоролик, у якому «оживили» радянського диктатора Сталіна, із прямо протилежною метою: викрити роль Йосипа Сталіна в примусовому виморюванні голодом мільйонів українців і в подальшому приховуванні трагедії.


Туризм

Ще 13 країн відкрили свої кордони для українців

На сьогодні жителям України відкрили свої кордони ще 13 держав. Серед них - Болгарія, Словенія, ОАЕ, Ірландія, Мальдіви та інші. Наразі українці можуть поїхати до 39 країн. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Хоча не у кожному випадку йдеться про абсолютно вільний в'їзд. Потрібно дотримуватися певних правил та керуватися рішеннями місцевих органів влади. Інформацію про умови перетину кордонів можна отримати з інтерактивної онлайн-карти подорожей світом для українців на час поширення пандемії COVID-19.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Netflix назвав найпопулярніші серіали власного виробництва

Популярний потоковий сервіс Netflix представив список найпопулярніших серіалів, створених на власні гроші. Перше місце в рейтингу посів перший сезон серіалу Відьмак, який переглянули 76 млн глядачів. На другому місці опинився четвертий сезон «Паперового дому» з результатом 65 млн глядачів, а замкнув трійку лідерів серіал «Король тигрів», який подивилися 64 млн глядачів. При складанні рейтингу була використана система, яка зараховує перегляд, якщо глядач відтворював відео протягом 2 хвилин.


Погода

У середу, 22 липня, синоптики прогнозують у Чикаго похмуру погоду. Небо проясниться тільки ввечері. Удень дрібний дощ. На стовпчиках термометрів +27…+29°С.

В Україні буде прохолодно. Температура повітря в більшості областей вдень від +23° до +25°С, а вночі опуститься до +18°С. На Закарпатті опади.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


8 views0 comments

Comments


bottom of page