top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/21/2021

Updated: Jul 21, 2021


Політика

Президенти США та України Джо Байден і Володимир Зеленський зустрінуться влітку

Президенти України та Сполучених Штатів Джо Байден і Володимир Зеленський зустрінуться цього літа, але точна дата поки невідома, про це повідомив Джордж Кент, тимчасовий повірений у справах США, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії, передає Радіо Свобода. «Коли президент Байден та президент Зеленський спілкувалися вдруге, президент Байден запропонував, щоб зустріч була в липні або пізніше влітку. Тобто зустріч буде, трохи пізніше. Не в липні, а, думаю, в серпні», – зазначив він. Раніше цього літа Офіс президента України повідомив, що Володимир Зеленський під час розмови з президентом США Джозефом Байденом прийняв запрошення відвідати США у липні цього року.


Соціум

Невакциновані американці вважають вакцину більш небезпечною, ніж коронавірус – опитування

Невакциновані американці вважають, що вакцина проти COVID-19 є більш небезпечною, ніж сам вірус. Такими є результати опитування, проведеного Yahoo News спільно з YouGov, повідомляє The Hill. 37% невакцинованих опитаних кажуть, що вакцина представляє більшу загрозу здоров’ю, ніж сам коронавірус. 29% визнають, що COVID-19 є більш небезпечним, ніж вакцини. Третина опитаних висловила невпевненість у цьому питанні. Дослідження вказує на те, наскільки глибоко дезінформація про вакцини проникає у свідомість американців. Невпевненість щодо вакцин уповільнила темпи імунізації, що стало величезним фактором розповсюдження штаму Дельта, яке призвело до збільшення випадків захворювання, госпіталізації та смертей.


Наука

Джефф Безос здійснив успішний 11-хвилинний політ у космос

Найбагатша людина світу, засновник Amazon, Джефф Безос поповнив перелік перших космічних туристів, після того як він здійснив перший для своєї космічної компанії Blue Origin суборбітальний політ, що тривав 10 хвилин 22 секунди. 18-метрова повністю автоматизована ракета New Shepard, що не потребувала управління з боку екіпажу, піднялась на висоту у понад 100 кілометрів від поверхні Землі. Після того капсула із екіпажем відокремилась від ракети, екіпаж відчув невагомість протягом кількох хвилин. На восьмій хвилині ракета повторного використання приземлилась на стартовому майданчику, а капсула з екіпажем повернулась на Землю на парашуті. Під час трансляції операторка спілкувалась із екіпажем, перепитуючи їх самопочуття. У відповідь було чутно радісні вигуки й слова: "Це було неймовірно", "Це найкращий день у житті".


Авто – мото

Volkswagen назавжди знімає з виробництва культову модель

Компанія Volkswagen ухвалила рішення назавжди відмовитися від випуску американської версії Passat, повідомляє Autoevolution. Модель знімуть з виробництва до кінця 2021 року, але перед своїм відходом буде випущена "прощальна" спецверсія - Limited Edition. Кількість примірників - 1 973 в лімітованої серії відсилає до року дебюту найпершого Passat в Німеччині. На вибір запропонують чотири кольори кузова: червоний, темно-зелений, білий і чорний. В останній серії є й інші особливості. Наприклад, на дні підстаканників між передніми кріслами нанесені два малюнки: перший - це карта міста Чаттануга (штат Теннессі), де збирали автівки, а другий - схема заводу Volkswagen. На спинках водійського і пасажирського крісел написи "1 of 1973" (порядковий номер автомобіля в серії) і "Chattanooga 2011". Вартість VW Passat обмеженого випуску стартує від понад 30 тисяч доларів. Своє місце на конвеєрі він віддасть автомобілю з електричною силовою установкою і форматом кросовера.


Здоров`я

У Франції оголосили четверту хвилю пандемії COVID-19

Франція вступила у четверту хвилю пандемії коронавірусу. Про це заявив представник французького уряду Габріель Атталь, передає Reuters. Атталь закликав людей і уряд зробити все можливе, щоб ця хвиля не стала більш руйнівною, ніж попередні. За його словами, за останній тиждень захворюваність в країні зросла на 125%. Майже кожен випадок захворювання — зараження штамом «Дельта». Уряд встановив штрафи для підприємств та закладів, які не перевіряють наявність у клієнтів «паспортів здоровʼя». Вони стартують від 1 500 євро і збільшуватимуться за повторні порушення. 12 липня президент Франції оголосив про обов'язкову вакцинацію медичних працівників, а також повідомив, що з 21 липня без негативного ПЛР-тесту і повної вакцинації не можна буде ходити в кінотеатри, бари, ТРЦ і купувати квитки на потяги та літаки.


Туризм

США не радять громадянам літати до Великої Британії через COVID-19

Державний департамент та Центри з контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я США (CDC) оновили свої рекомендації щодо подорожей для американських громадян й віднесли Велику Британію до переліку країн "четвертого рівня", куди варто уникати подорожей, через зростання захворюваності на COVID-19. "Якщо ви зобов'язані туди поїхати, переконайтесь, що ви повністю вакциновані", - йдеться на сайті CDC. У травні США віднесли Об'єднане Королівство до "третьої категорії" країн, куди варто "переглянути плани на подорож", однак в останні дні у країні фіксують понад 50 тисяч нових захворювань щодня, сотні тисяч британців закликають до 10-денної самоізоляції. Тим часом, у США вже домінує новий штам Дельта, й у середньому за останні 30 днів у країні фіксують понад 30 тисяч нових хворих за добу.


Цікаве

Чиказькі вчені: кава скорочує ризики захворювання на COVID-19

Американські дослідники з університету Чикаго вважають, що любителі кави знижують ймовірність захворіти на коронавірус. За їхніми даними, ця небезпека скорочується на 10%. Тож, якщо людина щодня випиває від однієї чашки кави і більше, то ймовірність появи COVID-19 у неї на 10% нижче, ніж у тих, хто каву не п'є. Крім того, кава скорочує і ймовірність появи пневмонії у людей старшої вікової групи. Дослідження вчених з Чикаго показало, що кава позитивно впливає на показники таких біомаркерів, як C-реактивний білок, а також інтерлейкін-6. А вони, в свою чергу, пом'якшують перебіг коронавірусу і скорочують ризик розвитку цієї хвороби з самого початку. Іншими словами, кава виробляє стимулюючий вплив на імунітет людини, але це ще належить підтвердити в ході інших досліджень.


Погода

У середу, 21 липня, у Чикаго погода буде похмурою, але опадів не очікується. Вдень на стовпчиках термометрів до +24°С.

До України прийшло похолодання з дощами, грозами та шквалами. Вдень в межах 19-24 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comments


bottom of page