top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/21/2020

Updated: Jul 21, 2020



Політика

Україна і США відреагували на заяву Володимира Путіна про будівництво кораблів в Криму

Президент Росії Володимир Путін під час візиту в анексований Крим заявив, що на заводі «Затока» в Керчі побудують військові кораблі. МЗС України засудило поїздку Путіна і те, що вона була не узгоджена з українською стороною. Черговим порушенням міжнародних норм назвали в американському посольстві будівництво Росією військових кораблів в Криму. Водночас у Чорному морі стартували військові навчання «Сі Бриз», організовані спільно США та Україною. Також сьогодні Палата представників Конгресу США схвалила нові санкції щодо компаній, які допомагають Росії завершити будівництво спірного газопроводу "Північний потік-2".


Економіка


Українська гривня у п’ятірці найбільш недооцінених валют світу за «індексом Біг-Маку»

Україна на четвертому місці за так званим «індексом Біг-Маку» (The Big Mac Index), його розраховує журнал The Economist. У дослідженні оцінюється вартість бургера «Біг-Мак» у різних країнах з McDonald’s у порівнянні з базовим показником — ціною цього бургера у США. У липні Біг-Мак у США коштує 5,7 долара, а в Україні — 59 гривень. За «індексом Біг-Маку» курс гривні повинен становити 10,33, а в реальності гривня куди дешевша — 27,13, тобто вона недооцінена на майже 62%. Найбільш переоціненою валютою світу виявився швейцарський франк.

Соціум (соціальні новини)


Американці позбуваються расистських татуювань

На хвилі нещодавніх протестів після загибелі Джорджа Флойда для багатьох людей у США приходить усвідомлення, що речі та слова, які вони досі вважали прийнятними, насправді є глибоко образливими для інших. Все більше клієнтів приходять до салонів татуювань аби прибрати з тіла старі символи нетерпимості, передає Голос Америки. Чимало салонів останні декілька місяців пропонують таку послугу безкоштовно. Майстри набивки кажуть – це їх внесок у справу боротьби проти расизму. Лише закриттям старих расистських набивок питання расизму не вирішити, кажуть власники салонів, але якщо знищення ненависницької символіки може допомогти змінити світогляд хоча б однієї людини – це вже велика справа.

Авто – мото

Skoda офіційно представила унікальний кабріолет

Skoda вивела в світ унікальний кабріолет Slavia. Розробкою цієї моделі, яка була створена на базі Rapid, займалися студенти академії Skoda, а назву для машини вибрано на честь 125-річчя компанії, коли на самому початку засновники фірми займалися випуском велосипедів під маркою Slavia. Юні винахідники заварили задні двері оригіналу, залишивши без змін колісну базу і габарити автомобіля. Дах у цій моделі відсутній взагалі. Щодо багажнику, то в нього влізе не так вже й багато. Під капотом Skoda Slavia залишився 1,5 літровий турбомотор на 150 к.с., який працює в парі з 7-ступінчастою DSG. Вихлопна система була замінена на спортивну, а гальма запозичені у Octavia RS. У серійне виробництво ця модель не піде.


США, Ілліной, Чикаго

Дональд Трамп наполягає на залученні федеральних сил для придушення заворушень

Після протестів у Портленді президент США Дональд Трамп розмовляючи з журналістами в Білому домі у понеділок заявив, що планує направити співробітників правоохоронних органів до деяких великих міст США, передає Голос Америки. Як можливі місця для відправки федеральних сил він згадав: Нью-Йорк, Чикаго, Філадельфію, Детройт, Балтімор і Окленд, штат Каліфорнія, зазначивши, що мери багатьох з цих міст є «ліберальними демократами». Тим часом місцева влада в Орегоні, а також члени Конгресу закликали Трампа відсторонити співробітників Департаменту внутрішньої безпеки від регулювання ситуації в Портленді.


Діаспора

Світовий Конґрес Українців засуджує напади на українську мову

Світовий Конґрес Українців поділяє занепокоєння громадянського суспільства та світової української спільноти щодо посилення системного наступу на українську мову як єдину державну. СКУ рішуче протистоїть пропозиціям русифікації, які містяться в провокативному законопроєкті який подав член фракції «Слуга народу» Максим Бужанський. Нагадаю, що закон про державну мову набув чинності 16 липня 2019 року. Відповідно до нього, з вересня цього року 80% предметів у навчальних закладах повинні викладатися українською мовою. Втім, законопроєкт Бужанського пропонує скасувати цю норму.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Alyona Alyona випустила новий соціальний кліп

Українська реперка Alyona Alyona випустила новий кліп «Тихо діти сплять». Пісня увійшла в майбутній альбом виконавиці, який вона записала на початку цього року. Нова робота порушує проблему забруднення довкілля та зміни клімату. Зйомки проходили на мальовничому острові Балі. Ролик опублікований на офіційному YouTube-каналі співачки. "В українських річках плавають відходи, лісосмуги встелені сміттям, на полях майоріють принесені вітром пакети. Я не хочу жити і бачити це далі!",- йдеться в описі до відеокліпу. Alyona Alyona закликає не ігнорувати проблеми навколишнього середовища, «доки цей світ ще не зник».


Погода

У вівторок, 21 липня, у Чикаго хмарна погода. Удень дрібний дощ, який ближче до вечора повинен стихнути. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до + 27...+28°С.


В Україні вночі у південних, вдень у західних та місцями північних областях короткочасні дощі, грози, на решті території без опадів. Температура вдень 24 - 29 градусів літнього тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

10 views0 comments

Comentarios


bottom of page