top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/20/2021

Updated: Jul 21, 2021


Політика

США та Євросоюз звинуватили Китай у кібершпигунстві

США та Євросоюз покладають на Китай відповідальність за підривну і дестабілізуючу діяльність у кіберпросторі. Про це йдеться в заяві пресслужби Білого дому і декларації високого представника ЄС, оприлюдненій на сайті Європейської ради. У ній, зокрема, наголошується, що Міністерство державної безпеки (МДБ) КНР сприяло створенню системи злочинних хакерів-контрактників, які здійснюють спонсоровані державою кіберзлочини. Офіційно підтверджено, що хакери Китаю використовували вразливість Microsoft Exchange Server для масштабної операції з кібершпигування, внаслідок якої були зламані тисячі комп'ютерів і мереж, йдеться в повідомленні. Китайські хакери-контрактники завдали державам і бізнесу мільярди доларів збитків у вигляді викраденої інтелектуальної власності, вимагань та підриву зусиль із захисту мереж.


Соціум

Міжнародне розслідування звинувачує авторитарні уряди у шпигунстві в смартфонах

Міжнародне розслідування за участі сімнадцяти медіаорганізацій стверджує, що авторитарні уряди використовують спеціально розроблені шпигунські хакерські програми у смартфонах, щоб стежити за посадовцями, правозахисниками і журналістами. ЗМІ стверджують, що отримали список майже 50 тисяч телефонних номерів осіб, в яких, як припускають, були зацікавлені клієнти ізраїльської компанії NSO, яка створила шпигунську програму Pegasus (Пегас), передає Голос Америки. Понад 180 з тих людей - журналісти зокрема з CNN, the New York Times, Al Jazeera, агентства AFP та багатьох інших ЗМІ. Компанія NSO в офіційній відповіді заявила, що її програми допомагають державним службам безпеки боротися з тероризмом і злочинністю. Розслідування очолювала неурядова журналістська організація у Франції Forbidden Stories за участю правозахисної організації Міжнародна амністія.


Спорт

В Олімпійському містечку в Токіо у спортсменів виявили COVID-19

В Олімпійському селищі у Токіо зростає кількість випадків COVID-19. За словами організаторів, 61 людина (33 японці й 28 іноземців) отримали позитивний тест на коронавірус. Серед атлетів, які отримали позитивний результат, - дві представниці американської збірної з художньої гімнастики. Тепер вони змушені ізолюватись і не зможуть взяти участь у змаганнях, передає CNN. Національність спортсменів, в яких виявили коронавірусну хворобу не оголошують. Змагання проходять на тлі режиму надзвичайного стану через зростання захворюваності на Covid-19 з наближенням Олімпіади. Чимало активістів протестують проти проведення змагань, наголошуючи на недоцільності використання бюджетних коштів на тлі пандемії.


США, Ілліной, Чикаго

В Іллінойсі зафіксували понад 600 нових випадків COVID-19 за добу

У понеділок представники Департаменту громадської охорони здоров'я штату Іллінойс повідомили про 670 нових випадків COVID-19, померли - 4 особи. За весь час пандемії в Іллінойсі захворіли 1 402 763 жителя. Станом на вечір неділі, 537 хворих в Іллінойсі перебували у лікарні. З них 107 пацієнтів знаходилися у відділенні інтенсивної терапії, а 38 - під'єднані до апаратів штучного дихання. Повну вакцинацію вже пройшли понад 6 млн жителів.


Екологія

80 масштабних лісових пожеж вирують на Заході США

В 13 штатах Америки зареєстровані великі лісові пожежі, що охопили територію у більш ніж 400 тис. гектарів, повідомили в Національному міжвідомчому пожежному центрі США. Найбільшу кількість пожеж зафіксовано в штатах Монтана, Айдахо, Каліфорнія, Орегон та Вашингтон, де тримається спектона та посушлива погода. Сотні людей мали залишити свої домівки в рамках евакуації, оголошеної через пожежі, деякі місцеві події та перельоти було скасовано. В гасінні задіяно майже 20 тис. вогнеборців, повідомили у Національному міжвідомчому пожежному центрі США. Президент Джо Байден закликав об‘єднати зусилля із подолання пожеж та наголосив, що пожежі не залежать від політичних партій і не є справою якогось окремого штату.


Діаспора

Чиказьку діаспору запросили на святкування Дня Незалежності України

Український конгресовий комітет Америки (УККА) запрошує всіх охочих узяти участь у святковому параді з нагоди 30-ліття Незалежності України, який вперше в історії української громади Чикаго відбудеться в центрі міста. Про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці. Парад відбудеться у неділю, 29 серпня о 12 год. дня за місцевим часом на Michigan Avenue, Чикаго. Деталі події згодом можна дізнатись на сайті та Фейсбук-сторінці Українського конгресового комітету Америки. Комітет просить всі українські організації та установи повідомити про свою участь у параді до 14 серпня на електронну адресу організації.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Українська співачка Злата Огнєвіч презентувала новий кліп на пісню «Мій назавжди»

Українська співачка Злата Огнєвіч презентувала нову відеороботу на пісню «Мій назавжди». В кліпі дівчина постає перед глядачами ніжною та жіночною, відкритою до нових відносин, які наразі шукає в реаліті-шоу. Зірка вже тривалий час знімається в проекті "Холостячка" і вдало поєднує пошуки любові і розвиток музичної кар'єри. Співачка каже, що з цією піснею починає новий етап у житті. «Я починаю все з чистого листа. Тому пою: "Мій назавжди, лише я і тільки ти". У житті таким етапом для мене стало участь у головному романтичному шоу країни, - сказала вона.


Погода

У вівторок, 20 липня, у Чикаго небо буде ясним увесь день, лише ввечері затягнеться хмарами. Без опадів. На стовпчиках термометрів 25 - 30 градусів тепла.

В Україні температура на декілька градусів свіжіша до +30°С, подекуди дощі, місцями з грозами та шквалами.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


6 views0 comments

コメント


bottom of page