top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/20/2020


Політика

Вибори в США: Трамп відстає від Байдена на кілька пунктів

Колишній віце-президент США Джо Байден випереджає чинного президента Дональда Трампа за популярністю, про що свідчать дані відразу кількох опитувань. За даними Washington Post і ABC News, Байден лідирує на 15 процентних пунктів. При тому, 39% американців кажуть, що схвалюють діяльність Трампа на посаді, а 57% мають протилежну думку. Більшість респондентів заявили, що довіряють Байдену більше, ніж Трампу в питанні боротьби зі спалахом коронавірусу, злочинністю, безпекою та міжрасовими відносинами в США. Лише у категорії – економіка, Трамп набрав більше голосів, ніж Байден. Опитування Fox News, також показало, що Байден лідирує, хоча не так істотно.

США передадуть Україні 16 патрульних катерів вартістю понад півмільярда доларів

США схвалили передачу Україні 16 швидких і маневрених кораблів Mark VI, призначених для патрулювання прибережних морських територій і супутнього обладнання до них на суму понад 600 мільйонів доларів, про це повідомило посольство України у США. Частину цих катерів Україна отримає в якості безпекової допомоги США за відповідними американськими програмами. Іншу ж частину закупить у США в рамках програми «Міжнародні військові продажі». Як повідомляє Радіо Свобода, Україна може стати першою після Сполучених Штатів країною, яка матиме на озброєнні Mark VI.


Економіка

Китай відкрив свій ринок для української лохини та чорниці

Китайська сторона офіційно відкрила свій ринок для українського експорту замороженої лохини та чорниці. Про це повідомляє Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. В відомстві додали, що уже зареєстровано 10 українських компаній-виробників замороженої лохини та чорниці. Нагадаю, Китай входить в топ-3 найбільших імпортерів українських товарів (15% всього імпорту в першій половині 2020 року). Друге і третє місця займають Німеччина і Росія (по 9%).


Соціум (соціальні новини)

В Америці дискутують: чи варто носити маски?

Від початку пандемії у США зафіксовано понад 140 тисяч смертельних випадків. Від нового спалаху найбільше страждають – Флорида, Техас та Каліфорнія. Головний імунолог країни доктор Ентоні Фаучі закликає політичних лідерів США “наполегливо, наскільки це можливо, зобов'язати громадян носити захисні маски”. Дональд Трамп в інтерв'ю каналу Fox News заявив, що не вірить в імплементацію обов'язкового носіння масок на національному рівні, хоча вважає носіння масок правильним. Губернатор штату Джорджія подав судовий позов проти мера Атланти за те, що вона оголосила обов'язкове носіння масок у громадських місцях.


Авто – мото

Hyundai відкликає 270 тис. автомобілів через ризик займання

Hyundai відкликає в США понад 270 тис. автомобілів 2011-2012 модельних років через ризик загоряння 12-вольтного USB-порту при підключенні до нього автомобільного компресора для підкачування шин. Під цю сервісну кампанію, зокрема, потрапили Hyundai Accent, Elantra, Sonata Hybrid, і Veloster. При складанні цих автомобілів USB-порт міг бути неправильно встановлений. Hyundai закликає власників, не використовувати компресор для підкачування шин поки проблему не буде вирішено. Відкликання в США почнеться 28 серпня. Hyundai обіцяє безкоштовно і в найкоротші терміни усунути проблему, якщо вона існує.


Технології

Google блокуватиме неправдиву інформацію про COVID-19

Корпорація Google блокуватиме рекламу сайтів, які поширюють недостовірні теорії щодо коронавірусу, повідомляє Bloomberg. За даними агентства, в компанії вже діють такі статути. Додаткові заходи вжиті на тлі того, що під кінець року збитки корпорації від реклами ресурсів, що поширюють непідтверджену інформацію про коронавірус, можуть скласти до 19 млн доларів. З серпня експерти Google особливо приділятимуть увагу ресурсам, які присвячені теоріям змови, пов'язаним з COVID-19. Рекламні оголошення, що потрапляють під блокування, відстежуватимуть як в автоматичному, так і в ручному режимі.


Діаспора

Український конгресовий комітет надіслав партіям США свої пропозиції з підтримки України

Український конгресовий комітет Америки надіслав звернення до національних комітетів Демократичної та Республіканської партій США. У листі виклали ключові позиції щодо підтримки України, сподіваючись, що в партіях звернуть на це увагу напередодні виборів. На додачу до вже існуючої двопартійної підтримки, в УКК звертають увагу партій на деякі пункти, які можуть бути посилені – це військове партнерство, санкцій проти Росії та боротьба з російською дезінформацією. УКК наголошує на важливості підтримання вже існуючої політики обох партій США.


Погода

У понеділок, 20 липня, в Чикаго протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до +27 °С.

В Україні очікується мінливо хмарна та переважно суха погода, дощі прогнозують лише на заході та півдні країни. Температура вдень 24-29°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


18 views0 comments

Comments


bottom of page