top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/19/2022

Updated: Jul 20, 2022


Політика

Олена Зеленська перебуває з візитом у США

Дружина Президента України Олена Зеленська розпочала візит до Вашингтона на запрошення Першої леді США Джилл Байден. У понеділок вона зустрілась із главами Держдепартаменту США й агентства USAID Ентоні Блінкеном і Самантою Пауер. Зеленська також відвідала меморіал жертвам Голодомору в Україні й Український дім у Вашингтоні. Там вона зустрілася з українськими й американськими громадськими діячами, активістами, представниками благодійних організацій. З Оленою Зеленською також планує зустрітись перша леді США Джилл Байден.


Світ

Парламент Британії не зміг оголосити недовіру уряду Джонсона

Палата громад Великої Британії після пʼяти годин дебатів не змогла оголосити вотум недовіри Уряду Джонсона. Його підтримали 349 депутатів проти 238, пише Sky News. Дебати стосувалися переважно внутрішніх проблем. Лейбористи звинувачували уряд Джонсона у провалі соціальної підтримки населення, а консерватори заявили про ефективну боротьбу з COVID-19 і Brexit. Якби уряду все ж оголосили вотум недовіри, то у Британії очікувалися б загальні вибори. Водночас завершився другий тур виборів на посаду прем'єр-міністра країни. Найбільшу кількість голосів, отримав колишній голова Міністерства фінансів Британії Ріші Сунак, повідомляє The Guardian.


Війна РФ проти України

Українським військовим вдалося стабілізувати ситуацію на фронті — Залужний

Українським воїнам вдалося стабілізувати ситуацію на лінії зіткнення із російськими збройними формуваннями завдяки постачанню західних озброєнь. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. За його словами, значну роль у цьому зіграло вчасне постачання західних озброєнь, зокрема американських реактивних систем залпового вогню HIMARS. Військовий додав, що підтримує діалог із головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.


Соціум

Перехрестя у Нью-Йорку отримає назву «Український шлях»

Міська рада американського Нью-Йорка проголосувала за те, щоб перехрестя двох авеню у Брукліні – Брайнтон біч та Коні Айленд отримало назву Український шлях. Авторами законопроекту виступили 40 депутатів місцевої ради. Ініціативу внесла Інна Верніков – членкиня міськради, яка народилася у Чернівцях. У поданні зазначається, що нове ім'я перехрестя – це вшанування жертв військової жорстокості в Україні. Документ отримав одноголосну підтримку серед депутатів міської ради міста. Зараз він надісланий на затвердження меру міста Еріку Адамсу.


США, Ілліной, Чикаго

"Єднання заради України" - українські біженці можуть отримати пільги у США

Програма "Єднання заради України", яку запровадив президент США Джо Байден ще наприкінці квітня дає українцям право на в’їзд у США та перебування терміном до 2 років за гуманітарним дозволом. За програмою Uniting for Ukraine є федеральні пільги, які зможуть отримати українці подаючи окрему форму на допомогу від держави. Для цього треба подати заявку в один із департаментів соціальних служб. За даними Служби громадянства та імміграції США, програмою вже скористалися більше ніж 6,5 тисяч українців, також понад 45 тисяч американців подали заявки щоб стати спонсором для українців.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

The Rolling Stones заспівали разом з українськими хорами у Відні

Легендарний гурт The Rolling Stones запросив українських хористів для спільного виконання свого культового хіта на концерті у Відні. Про це розповів Мік Джаггер у своєму блозі. Українські артисти спеціально приїхали з Києва, попри війну з Росією, щоб заспівати класику "роллінгів" 1969 року – "You Can’t Always Get What You Want". The Rolling Stones вирішили запросити українців на свій концерт, щоб продемонструвати свою солідарність з українським народом, який потерпає від російської агресії. “Ми чудово провели ніч! Дякуємо Відню та особлива подяка українським хорам – "Вогник" та "Дзвіночок", які приєдналися до нас у цей вечір на "You Can’t Always Get What You Want"!", - йдеться у повідомленні.


Погода

У вівторок, 19 липня, у Чикаго вдень буде хмарно, лише ввечері проясниться. Без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться до +31…+32°С.

В Україні буде переважно сухо, короткочасні дощі можливі лише на півночі країни. Температура вдень 22-27°.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

0 views0 comments
bottom of page