top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/19/2021

Updated: Jul 20, 2021


Політика

Статтю Володимира Путіна про «єдність» України й Росії розкритикували США

Стаття Володимира Путіна про нібито «єдність росіян і українців» є історичною вигадкою та ображає український народ. Про це заявив виконуючий обов’язки тимчасово повіреного в справах США в ОБСЄ Джеймс Донеган під час чергового засідання ради ОБСЄ, пише uapost.ua. Дипломат підтримав критику постійного представника України при міжнародних делегаціях у Відні Євгена Цимбалюка, який заявив, що стаття президента Росії має «фейкові наративи про Україну». Цимбалюк зазначив, що Путін розглядає наявність суверенітету України винятково за умови її партнерства з Російською Федерацією. Нагадаємо, 12 липня на сайті Кремля опублікували статтю Путіна «Про історичну єдність росіян і українців». Її зобов’язали вивчати на заняттях з військово-політичної підготовки у збройних силах РФ.


Економіка

Президент Володимир Зеленський підписав закон про податкову амністію

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про податкову амністію, повідомляє сайт глави держави. Як заявили в ОП, він стимулює виводити з тіні доходи, приховані від оподаткування, і має допомогти залучити в українську економіку додаткові ресурси. Відповідно до закону, спецдекларування буде проведено з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Українці зможуть подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням їхніх активів, з яких не було сплачено податки і збори до 1 січня 2021 року без зазначення походження цих активів. Серед них можуть бути валютні цінності, цінні папери, рухоме і нерухоме майно, об'єкти незавершеного будівництва, частка в майні юридичних осіб в Україні або за її межами. Якщо людина сплатить всі збори, її звільнять від відповідальності за порушення податкового валютного законодавства.


Здоров`я

Майже всі смертельні випадкі від COVID-19 у США серед невакцинованих осіб

Головний лікар США Вівек Мерті у неділю заявив, що він «занепокоєний щодо того, що станеться» із ситуацією з COVID-19. Адже кількість заражень останнім часом зросла, головним чином серед тих, хто не отримав вакцину, повідомляє The Hill. За словами головного лікаря, 99,5% смертельних випадків у США сталися серед людей, які не отримали вакцину. Темпи вакцинації по всій країні знизились, оскільки ті, хто висловлює недовіру до вакцини, досі відмовляються її отримати. За словами головного лікаря вакцинація – «найшвидший, найбільш ефективний спосіб подолати пандемію».


США, Ілліной, Чикаго

Поліцейським в Іллінойсі заборонили застосовувати «техніки обману» під час допиту дітей

Губернатор штату Іллінойс Джей Пріцкер 15 липня, підписав закон, який забороняє слідчим, які розслідують кримінальні справи, вдаватися до «технік обману» під час допиту неповнолітніх. Як кажуть правозахисники, це призводить до хибних зізнань у злочинах. За останні роки влада Іллінойсу виявила, що принаймні 100 вироків у кримінальних провадженнях були винесені на основі хибних свідчень засуджених. Із них 31 — щодо людей віком до 18 років. Це перший подібний закон у США, повідомляє Associated Press. Він набуде чинності з 1 січня 2022 року. Аналогічні ініціативи розглядають штати Ореґон і Нью-Йорк. Також із наступного року в Іллінойсі набуває чинності закон, підписаний губернатором, який дозволяє окружному прокурору просити іншого вироку для засудженого, якщо первинний вирок «більше не сприяє інтересам правосуддя».


Наука

Зміна орбіти Місяця може сприяти затопленню узбережжя США - НАСА

Дослідники з Національного управління з аеронавтики і досліджень космічного простору (НАСА) і Гавайського університету попереджають, що майбутні зміни орбіти Місяця у поєднанні з підвищенням рівня океану можуть у наступному десятилітті призвести до рекордних повеней на Східному і Західному узбережжі США. Автори дослідження кажуть, що так зване «коливання» місячної орбіти є частиною 18,6-річного циклу, вперше зафіксованого ще в 1728 році. Протягом першої половини циклу Місяць сприяє більш низьким припливам і більш високим відпливам, у той час як в наступній його половині на Землі виникають вищі припливи і більш глибокі відливи. Очікується, що це явище досягне свого піку в середині 2030-х років і відбудеться одночасно зі зростанням прибережних повеней через підвищення рівня океану, пов'язаного з наслідками зміни клімату.


Діаспора

В Сакраменто проведуть український ярмарок

Некомерційна організація «Український американський дім» (Ukrainian American House) 25 вересня проведе у Сакраменто український ярмарок – найбільшу в США подію української культури, про це йдеться на сторінці організації у Фейсбуці. «День Незалежності може мати різні значення для кожного з нас. Відзначення може бути про відчуття свободи та патріотизму, шанс провести час з родиною та друзями, разом працювати над спільними цілями та нагадувати про нашу культуру та глибоку ідентичність», – йдеться в повідомленні. Цей захід також є унікальною можливістю поспілкуватися з професіоналами бізнесу, урядовцями та лідерами громад.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український фільм про Бабин Яр здобув нагороду Канн

Фільм «Бабин Яр. Контекст» українського режисера Сергія Лозниці отримав премію «Золоте око» на Каннському кінофестивалі. Стрічка розділила перше місце з документальною роботою індійського режисера. Документальний фільм «Бабин Яр. Контекст» створено на основі однойменного документального проєкту, розробленого Лозницею разом з Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр». Проєкт складається з двох десятків епізодів, змонтованих з архівних матеріалів, знятих у період з 1941-го до 1966 року. «Сподіваюся, що ця нагорода допоможе фільму досягти ширшої аудиторії по всьому світу. Звичайно, я сподіваюся, що цей фільм буде показаний в Україні та стане предметом змістовної розмови», – заявив на врученні нагороди режисер Сергій Лозниця.


Погода

У понеділок, 19 липня, у Чикаго небо буде ясним увесь день. Без опадів. На стовпчиках термометрів +28…+29°С. В Україні буде спекотно, але місцями підуть дощі з грозами та градом. Вдень 28-33 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


3 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page